Marcel Ostertag

Särmikäs ja linjakas
Marcel OstertagKirkkaanpunaisia ja soljuvia silkkikankaita – malli Franziska Knuppe esittelee vuoden 2013 kevään/kesän malliston Mercedes-Benz Fashion Week -tapahtumassa Berliinissä.

Marcel haluaa luomustensa antavan naisille itsevarmuutta. Nuori miessuunnittelija on kotoisin Münchenista ja hän esittelee mielellään omaa itsevarmuuttaan – hän on esimerkiksi osallistunut mallina omaan muotinäytökseensä korkeissa koroissa.

Marcel Ostertag on luonut menestyksensä itse kovalla työllä. 33-vuotias toiminnan mies toimii nimikkomerkkinsä luovana voimana ja kasvoina, ja hän on yksi Saksan suosituimmista nuorista suunnittelijoista. Vaikka periaatteessa Marcel Ostertag ei olekaan enää kovin nuori merkki. Vuodesta 2006 lähtien mies on esitellyt mallistonsa säännöllisesti Berliinin Mercedes-Benz Fashion Weekillä ja menestynyt hyvin. Erityisesti ylpeät kaupunkiamatsonit rakastavat vaatteiden urbaania luonnetta, jossa on huippumuodin tuntua ilman Etelä-Baijerin Alppien romanttista vaikutusta (Ostertag kasvoi Berchtesgadenissa). Tämä trendien luoja onkin omistautunut Münchenin glamourille. Siellä hän asuu, työskentelee ja saa innoituksensa. Hän haluaa tuoda luomuksillaan esiin naisten kauneuden ja saada heidät tuntemaan olonsa hyväksi. Hän on täysin sitoutunut tälle periaatteelleen.

Ennen nopeaa nousuaan muodin maailmaan Ostertag tavoitteli vuosien ajan erilaisella lavalla toista intohimoista uraa: balettitanssia. Polvileikkauksen myötä hänen suuri unelmansa ei kuitenkaan toteutunut. Useiden vuosien vaeltelun jälkeen muodin opinnot Lontoon tunnetussa St. Martins Collegessa palauttivat hänen elämäänsä kurin ja kunnianhimon. Lahjakas suunnittelija suoritti ensin alemman ja sitten ylemmän korkeakoulututkinnon huippuarvosanoin ja esitteli työnsä Lontoon Victoria and Albert Museumissa järjestetyssä Lancome Colour Award -tapahtumassa sekä Pekingin muotiviikoilla.
Ostertag palasi Saksaan mukanaan maisterin tutkinto ja kattavat tiedot muotimaailmasta – hän oli työskennellyt opiskelunsa aikana Paul Smithin, Burberryn ja Dunhillin kanssa. Hän rahoitti ensimmäisen mallistonsa lainalla. Karstadt New Generation Award -kilpailun voittaminen vuonna 2008 antoi hänelle julkisuutta, oman juuri Karstadtia varten suunnitellun mallistonsa sekä 60 000 euron rahapalkinnon. Tämä loi pohjan tuleville vuosille sekä Ostertagin ensimmäiselle näytökselle Berliinissä Mercedes-Benz Fashion Week -tapahtumassa vuonna 2009.
Myös Mielen muotiasiantuntijat kiinnittivät nuoreen tähteen huomiota ja aloittivat hänen kanssaan lupaavan yhteistyön. Vuonna 2012 Ostertag esitteli kokoelmansa kolmannen kerran yksinoikeudella IFA-messuilla Miele Fashion Days -tapahtumassa. Kaksi vuotta aiemmin hän oli saanut huomiota suunnittelemallaan upealla Miele-asulla, joka on IFA-muotinäytöksen jokavuotinen kohokohta.

Kaikesta huolimatta Marcel Ostertagin rakkaus balettia kohtaan ei ole kadonnut. Monissa hänen luomuksistaan on tiettyä keveyttä, joka muistuttaa lavalla esiintyviä balettitanssijoita. Soljuvat kankaat, sifongin runsas käyttö, selvät linjat ja tarkat yksityiskohdat ovat naisellisten vaatekappaleiden ominaispiirteitä, jotka saavat innoitustaan 70- ja 80-luvuilta. Tämän lisäksi Marcel yhdistelee luovasti huipputeknisiä kankaita ja luonnonkuituja, mikä näkyi esimerkiksi hänen menestyneessä syksyn/talven mallistossaan vuonna 2012: upeasti kuvioiduissa vihreän ja ruskean sävyisissä asuissa kimalteli kiiltävä Lurex-lanka ja brokadi.
Vuoden 2013 kevään/kesän mallistossaan Ostertag loi muun muassa kiiltävistä silkkikankaista käytännöllisiä punaisia leninkiunelmia, joissa oli korkeat kaulukset ja upeat hartialeikkaukset. On hyvä mainita, että kaikki Ostertagin suunnittelemat vaatteet valmistetaan Saksassa.
Suurin yllätys tuli kuitenkin itse suunnittelijalta. Yleisö otti aplodein vastaan Ostertagin, joka avasi show'n punaisessa mekossa ja korkeissa koroissa, kasvoillaan täysparta ja poskipunaa ja pinnein koristelluissa hiuksissaan kukkaseppele. Upea suoritus!

www.marcelostertag.com

Teksti: Kim Leclaire