Kahvista uutta potkua ruokiin

Ruokatrendit Wolfgang Kowall

Kahvista uutta potkua ruokiin

Kahvisalaatinkastike, espresso-timjaminauhapasta, hyydytetty kahvi-naudanlihaliemi ja osso buco mausteisessa kahvikastikkeessa? Ensi näkemältä nämä ruokalajit voivat vaikuttaa erikoisilta, mutta näiden uusien reseptien tulos on aromaattinen, hienostuneen tasapainoinen makuelämys. Kahvijauhetta tai espressoa ei käytetä tavalliseen tapaan juomana tai jälkiruoissa tai leivonnassa. Kun kahvia käytetään ruoanlaitossa, makua antavat itse karvaat pavut. Niiden valtava makujen kirjo (niitä uskotaan olevan 800 – 1 200 erilaista) luodaan paahtamalla. Pavuissa voi olla pippurin, savun, suklaan, yrttien tai pähkinöiden vivahteita tai niissä voi olla vaniljainen, neilikkainen tai kinuskinen maku, mikä antaa ruokalajille uutta potkua.