Maailmankuululle kokille Helena Rizzolle oman luovuuden huipun tavoittelu tarkoittaa olemista avoinna maailmalle ja uusille asioille, halua kehittää itseään koko ajan. Hän uskoo, että inspiraation voi löytää mistä vain, kun katsoo asioita oikeasta näkökulmasta.

Apuna ruoanvalmistuksessa

Parannetut ominaisuudet

Uuni

Edistyksellinen ruoanvalmistus

Dialog-uuni

Älykäs ruoanvalmistus

Induktiokeittotaso

“Jos paneudut koko sydämelläsi siihen, mitä teet, yllätät itsesi ja muut.”

Helena Rizzo, maailmankuulu keittiömestari

Sao Paulossa sijaitsevassa “MANÍ”-ravintolassaan Helena keskittyy brasilialaisen ja eurooppalaisen keittiön fuusioon. Yhdistellessään vaikutuksia, kulttuureja ja kokemuksia hän antaa vallan intohimolleen, joka on löytää uusia tapoja ihastuttaa vieraansa sanattomiksi.

 

  

Maailman inspiroima

“Minua inspiroivat monet asiat, jokin aines tai matka. Voin saada idean ruoka-annokseen esim. jostain lukemastani.”

Helena on aina halunnut nähdä maailmaa, oppia uusia asioita ja löytää sen yhden oikean elämänsä rakkauden. Hän on ihminen, joka näkee luonnollista kauneutta lähes kaikessa, ja niinpä hänen tiensä onkin kulkenut arkkitehtuuriopintojen ja mallintöiden kautta hänen suurimpaan intohimoonsa: ruoanvalmistukseen. Hän on asunut ja työskennellyt useissa Euroopan kaupungeissa ja saanut oppia parhailta, ei pelkästään ruokakulttuurista, vaan myös elämäntyylistä ja elämänfilosofiasta.

“Uskon vahvasti, että yhdessä me voimme luoda kauniita kokemuksia.”

 

Kokki kohtaa taiteilijan

Helena ja Azuma-san

Erilaiset kulttuurit, myös Japani ja japanilainen keittiö inspiroivat Helenaa. Hän sanoo, että kukkataiteilija Azuma Makoton työ “on fokusoitunutta, niin kuin japanilainen keittiökin”. Hän hämmästyi, kuinka hyvin Makoto onnistui säilyttämään kukkien luonnollisen kauneuden jäädyttämällä ne jään sisään. Heidän yhteistyönsä aikana hän halusi luoda ruoka-annoksen, joka vangitsisi hetken samalla tavalla, ja pysäyttää siten todellisuuden ja innostaa muita viemään keittiössä luovuuden uusille tasoille.

 

Kun ajoitus ratkaisee: Generation 7000 ‑sarjan uuni

Ajoitus on kulinaarisessa maailmassa ratkaisevan tärkeää. Olipa kyse sitten ajasta, jonka jokin raaka-aine tarvitsee kypsyäkseen, tai ajasta, jonka asiakas odottaa pöydässä, ajoituksen on aina oltava täydellinen. Siksi Generation 7000 ‑sarjan uuni teki Helenaan niin suuren vaikutuksen. Hän saattoi luottaa, että sen innovatiivinen teknologia tuottaa jatkuvasti täydellisiä tuloksia ja antaa hänen päästää luovuutensa valloilleen. Siten hän oli vapaa keskittymään annoksensa taiteellisimpiin puoliin, värien asetteluun siten, että ne täydentävät Makoton töitä ja muodostavat niille täydellisen kontrastin.

 

 

Azuman töiden värien inspiroimana Helena kehitti Generation 7000 ‑uunin avulla kala-annoksen, jossa värit ja raaka-aineet, kuten bataatti, kukkakaalipikkelssi, kesäkurpitsa ja rapea valkosipuli yhdistyivät harmoniseksi kokonaisuudeksi. Helena Rizzo inspiroi kauniilla annoksillaan, kuten ankkaa retiisien, sipulin ja mustikoiden kera. Tätä annosta varten hän järjesteli raaka-aineet siiven muotoon ankan ympärille symboloimaan sitä vapautta, jota jokaisella tulisi olla ruokaa valmistaessaan.


“Minusta työskentely sellaisten ruoanvalmistusteknologioiden avulla, joihin voimme luottaa, on erittäin levollista – ja näiden nykypäivän teknologioiden avulla kuka tahansa voi onnistua hyvin.”

 

Sinun vuorosi?

Paikoillenne, valmiit, kokatkaa!

Lue lisää tarinoita

Gaggan Anand

Vuosina 2015–2018 Aasian paras ravintola -kisan voittanut Anand yrittää aina saada uutta rytmiä annoksiinsa.

Kyle Connaughton

Kolmen Michelin-tähden kokki ja kalifornialaisen SingleThread Farm ravintolan ja majatalon omistaja omistautuu raaka-aineiden hoivaamiseen pellolta pöytään.

Azuma Makoto

Tämä maailmankuulu japanilainen kukkataiteilija inspiroi kokkejamme tavoittelemaan luovuutensa huippua.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu on Michelin-tähdellä palkittu kokki, jonka kulinaariset ansiot ovat yhtä ainutlaatuisia kuin hänen tarinansa.

Tutustu uuteen ruoanvalmistuslaitteiden maailmaan, sen Generation 7000 ‑uuneihin, induktiokeittotasoihin, kahvikeskuksiin ja muihin laitteisiin.

Miele. Laatua, aikaansa edellä

Sivun alkuun