Kolmen tähden Michelin-kokiksi Kyle Connaughton on erittäin helposti lähestyttävä. Hän rakastaa puutarhanviljelyä, ruoanvalmistus on hänelle muista välittämistä ja japanilainen keittiö kiehtoo häntä suunnattomasti. Hänelle oman luovuutensa huipun tavoittelu tarkoittaa, ettei koskaan pidä jäädä lepäilemään laakereilleen.

  

Apuna ruoanvalmistuksessa

Parannetut ominaisuudet

Yhdistelmähöyryuuni

Edistyksellinen ruoanvalmistus

Induktiokeittotaso

Älykäs ruoanvalmistus

Uuni

“Elämä on liian lyhyt elettäväksi mukavuusalueella. On haastettava itsensä.”

-Kyle Connaughton, 3 Michelin-tähden kokki

Kalifornialaisen SingleThread Farm ravintolan ja majatalon omistajana ja kokkina Kyle omistautuu raaka-aineiden hoivaamiseen pellolta pöytään. Hän käyttää omalla parin hehtaarin tilallaan kasvatettuja, samana päivänä korjattuja kasviksia ja ilmaisee siten hetkeä ajassa ja yhdistää vieraansa ruokansa kautta tähän hetkeen.

 

      

Kalifornia kohtaa Japanin

“Käytän työkaluna ainoastaan syömäpuikkoja, koska pidän niiden luonnollisesta rytmistä, niiden flow'sta. Haluan pitää työkaluvalikoimani suhteellisen pienenä ja valitsen esineitä niiden tyylikkään toimivuuden perusteella.”
 

Kylen rakkaus japanilaiseen kulttuuriin alkoi hänen ollessaan 9-vuotias, hänen isänsä matkusti tuolloin usein liikeasioissa Tyynenmeren yli kaukaisille saarille. Isä-poika-kaksikko kävi syömässä Los Angelesin japanilaisravintoloissa ja jopa matkusti yhdessä Japaniin tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja ruokaan. Nämä kokemukset veivät Kylen aluksi työskentelemään japanilaisiin ravintoloihin, ja saivat hänet osallistumaan yhteen parhaista japanilaisen keittiön kouluista, hän jopa suoritti työharjoittelunsa Japanissa ennen kuin lopulta muutti Hokkaidon saarelle.

 

Kokki kohtaa taiteilijan

Kyle ja Azuma-san

Kylen tiivis yhteys luontoon ja japanilaiseen kulttuuriin ovat vain kaksi syytä siihen, miksi hänellä ja kukkataiteilija Azuma Makotolla synkkasi välittömästi. “Työskentely muiden taiteilijoiden ja artesaanien kanssa on erittäin inspiroivaa meille kokeille”, Kyle sanoo. “Kukkien, Azuma-sanin töiden ja ruokamaailman välillä on paljon samaa.”

 

Hillittyä eleganssia – työskentely yhdistelmähöyryuunilla

Yhdistelmähöyryuunin inspiroimana he valitsivat yksinkertaisia elementtejä ja jalostivat niistä jotain poikkeuksellista. Kyle suunnitteli vaihtelevan raaka-ainevalikoiman, todella monipuolisia kasviksia, jotka yhdistetään yksinkertaisen, täydellisesti kypsennetyn kalan kanssa – ei mitään liian viimeisteltyä tai ylikoristeltua.

 

Lue lisää yhdistelmähöyryuunista

Pehmeästä tofusta, avokadosta ja yrteistä valmistettu kastike muodosti pohjan ja tekstuurin, joka yhdistää erilaiset kasvikset ja kalan. Hän keskittyi jokaisen raaka-aineen tarkkaan kypsentämiseen ja varmisti, että kaikki maut toimivat harmonisesti yhdessä ja tasapainossa toistensa kanssa.

“Me pyrimme jatkuvasti luomaan jotain uutta ja mullistavaa, mutta mitä se olisi? Mitä sellaista pystyisimme luomaan, mitä kukaan ei ole nähnyt aikaisemmin?”

 

 

Vangitse hetki – työskentelyä induktiokeittotasolla

“Tässä keittotasossa on mahtavaa se, että sillä pystyy tekemään samanaikaisesti niin monta asiaa. Tähän asti teknologia ei ole mahdollistanut sellaista eleganssia ja sujuvaa liikettä, mitä ruoanvalmistus edellyttää”, Kyle selittää. Tuloksena on kuvia hetkestä, kauden parhaat raaka-aineet valikoimassa pieniä ruoka-annoksia, jotka kaikki juhlistavat eri makuja. Jokainen osanen on täydellisesti kypsennetty ja laitettu taidokkaasti esille.

 

Sinun vuorosi?

Paikoillenne, valmiit, kokatkaa!

Lue lisää tarinoita

Gaggan Anand

Vuosina 2015–2018 Aasian paras ravintola -kisan voittanut Anand yrittää aina saada uutta rytmiä annoksiinsa.

Helena Rizzo

Tämä uskomattoman lahjakas ja kekseliäs brasilialainen kokki näkee tarinoita kohtaamissaan raaka-aineissa.

Azuma Makoto

Tämä maailmankuulu japanilainen kukkataiteilija inspiroi kokkejamme tavoittelemaan luovuutensa huippua.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu on Michelin-tähdellä palkittu kokki, jonka kulinaariset ansiot ovat yhtä ainutlaatuisia kuin hänen tarinansa.

Tutustu uuteen ruoanvalmistuslaitteiden maailmaan, sen Generation 7000 ‑uuneihin, induktiokeittotasoihin, kahvikeskuksiin ja muihin laitteisiin.

Miele. Laatua, aikaansa edellä

Sivun alkuun