Guo Pein

Guo Pein ja Mielen kestävät pesukoneet © PR

Upeaa kirjontaa, hienostuneita sulkakoristeita, ylellistä silkkiä sekä loisteliaita kukka- ja helmikoristeita: Guo Pein luomuksia on ilo katsella.

Vuosina 2012–2013 Miele kutsui Pekingin ja Shanghain esittelytiloihinsa tunnettuja muotisuunnittelijoita, huippukokkeja ja ravintolakriitikoita. Tarkoituksena oli esitellä yritystä innovatiivisten ja laadukkaiden integroitujen kodinkoneiden johtavana valmistajana Kiinan markkinoilla. Vieraita pyydettiin valmistamaan oman sukunsa perinneruokia Miele-koneiden avulla ja esittelemään resepti, joka on kulkenut suvussa sukupolvelta toiselle. Tätä laajamittaista ruoanlaittoprojektia valokuvattiin ja siitä kerrottiin useissa tiedotusvälineissä. Reseptit julkaistiin myöhemmin kirjana.

Tähän ”Love Kitchen with Miele” -projektiin kutsuttiin osallistumaan myös muotisuunnittelija Guo Pei. Guolla on oma vaatemerkki, ja hän suunnittelee huippumuotikokoelmien lisäksi puvustuksia elokuviin ja iltapukuja, jotka pääsevät oikeuksiinsa valkokankaalla. Yksi Guon huomattavimmista puvuista on valkoinen juhlapuku, joka koristeltiin käsin 200 000 Swarovski-kristallilla. Puku tehtiin Song Zuyingille, joka esiintyi Plácido Domingon kanssa vuoden 2008 Pekingin kesäolympialaisten päättäjäisissä. Keväällä 2013 Guo Pei valmisti ”Love Kitchen with Miele” -projektin yhteydessä taiwanilaisia naudanlihanuudeleista Mielen induktioliedellä. Reseptin hän oli saanut taiwanilaiselta anopiltaan. Kuvausten aikana Guo puhui intohimoisesti muodista ja rakkaasta perheestään, johon kuuluu aviomies ja kaksi tytärtä. Juhliakseen onnistunutta kampanjaa tyylikkäästi Mielen Kiinan-osasto kutsui 200 vierasta juhlaillalliselle Shanghain elokuvamuseoon. Guo Pei esitteli samassa yhteydessä kiinalaisista hääpuvuista koostuvan kokoelmansa, joka oli kunnianosoitus Miele-keittiölle paikkana, jossa äidit osoittavat kiintymystään tyttärilleen antamalla näille elämänohjeita ja opettamalla ruoanlaittoa. Vieraille tarjoiltiin muotisuunnittelijan reseptin mukaan tehtyjä naudanlihanuudeleita, jotka valmisti huippukokki.

Miele ja Guo Pei ovat tehneet siitä lähtien tiivistä yhteistyötä. Guo Pei piti vuoden 2014 Beijing Design Week -tapahtumassa suositun luennon muotoilusta ja siitä, miten tärkeitä perinteet, laatu ja perhe ovat hänelle ja Mielelle. Hänellä on studiossaan Pekingissä täysin automaattinen Mielen kestävä pesukone ja Mielen kuivausrumpu, joihin Guo kertoo voivansa luottaa täysin. Miele ja Guo Pei suunnittelivat yhteistyössä näyttelyn erityiseen tapahtumaan Shanghaissa nimellä ”Guo Pei VIP Salon @ Shanghai Miele House 2015”. Kiinan sisustuslehtien edustajat ja shanghailaiset kutsuvieraat olivat haltioituneita suunnittelijan uusimmista puvuista. Lisäksi he kuulivat Miele-tuotteiden mahdollisuuksista kestävässä pyykinpesussa.

Guo Pei käyttää monisyisten luomustensa innoituksena Kiinan keisariajan estetiikkaa ja yhdistää sen puvuissaan saumattomasti nykyaikaiseen tyyliin. Guon erityinen lähestymistapa suunnitteluun ja hänen pukujensa hienostuneet yksityiskohdat ovat tehneet hänestä tunnetun myös ulkomailla. Poptähti Rihanna sai aikaan varsinaisen sensaation ilmestyessään vuoden 2015 Met-gaalan punaiselle matolle Guon taitavasti kirjaillussa ja paksulla turkisreunuksella somistetussa kanariankeltaisessa puvussa. Valtavaa laahusta kantamaan tarvittiin kolme avustajaa. Puku kuuluu Guon vuoden 2010 itämaiseen ”Arabian One Thousand and Two Nights” -mallistoon. Se painaa 25 kiloa, sen tekeminen kesti 20 kuukautta ja siihen käytettiin aitoa kultalankaa. Rihanna oli löytänyt Internetistä kuvan puvusta ja ollut sitä mieltä, että huomiota herättävä asu sopisi Kiinan kuningattarelle. Ainakin puku oli riittävän erikoinen päästäkseen Vogue-lehden Met-gaalanumeron kanteen.

Euroopassa Guo Pei pääsi esittelemään luomuksiaan ensimmäisen kerran Pariisin muotiviikolla keväällä 2016. Hän on Chambre syndicale de la Haute Couturen vieraileva jäsen.

Teksti: Regine Smith-Thyme