Miele Black Edition N°1: Täydellinen kahvinautinto

Kahvin laatu on yhtä tärkeää kuin oikea valmistus täydellistä kahvikuppia luotaessa. Tästä syystä Miele on luonut oman Miele-kahvin: Miele Black Edition N°1. Se on kehitetty erityisesti Mielelle, yhteistyössä Vollmerin yksityisen kahvipaahtimon kanssa.

Osta nyt!

Mielen kahvi

Mielen kahvi

Black Edition No1: nauti kahvista kaikilla aisteillasi.

Miele kahvikeskus tekee jokaisesta käyttäjästä baristan. 
Laadukkaat kahvikeskuksemme ovat täydellisen yhteensopivia tarkkaan valittujen kahvipapujen kanssa, jolloin voit nauttia ylivoimaisen hyvälaatuisesta kupillisesta kahvia.
Mielen Black Edition No1 kahvi on ainutlaatuinen yhdistelmä hienoimpia kahvipapuja, jotka on suunniteltu kahvin valmistamiseen nimenomaan Miele kahvikeskuksella.
Yhteistyössä perheyrityksenä toimivan Vollmerin kahvipaahtimon kanssa, neljä eri Arabica-kahvipapua on valittu tähän erikoissekoitukseen.
Käsin poimitut ja lajitellut luomuviljellyt pavut Etelä-Amerikan ylängöiltä on huolellisesti valmisteltu ja hellävaraisesti paahdettu, jotta niiden aromi pääsisi
täysin kehittymään kahvinkeittoprosessin aikana. Tuloksena tyypillistä Mieleä: yksinkertaisesti ainutlaatuista!

Täydellinen sekoitus on avain täydelliseen kahviin

Eri kahvipapulaatujen yhdistäminen, niiden laatu ja oikea sekoitussuhde ovat pohjana erinomaisen hyvänmakuiselle kahville. Mielen Black Edition No1 sekoitukseen on valittu neljä erilaista Arabica-kahvipapua Etelä-Amerikan ylängöiltä, jossa ne kasvavat yli 1000 m korkeudessa. Robusta-kasviin verrattuna, Arabica-pavuissa
on enemmän hienostunutta makua. Vain kypsät pavut poimitaan ja lajitellaan käsi. Papujen korkea laatu, sadonkorjuumenetelmä ja erityyppisten papujen ainutlaatuinen
sekoitus luo Mielen kahville sen ainutlaatuisen luonteen.

Pehmeän silkkinen aromi

Koska jokaisen makuaisti on yksilöllinen, kahvin aromaattiset ainesosat koetaan ja määritellään eri tavoin. Sen vuoksi tavoitteemme oli luoda kahvisekoitus, joka miellyttää ja vakuutta kaikki. Black Edition No1:lle  on luonteenomaista erityisen pehmeä, silkkinen ja kermainen aromi, jossa on aavistus happoisuutta.
Tuloksena on täyteläinen, hieman hedelmäiselle vivahtava tasapainoinen maku.

18-kuukauden tuoreustakuu

Hyvä maku riippuu paljon kahvin varastointioloista. Jotta täysi aromikkuus säilyisi, Mielen Black Edition No1 –kahvi on pakattu aromitiiviisiin 250 g pusseihin, jotka on valmistettu alumiinisekoitefoliosta. Aromiventtiili sallii pavuista vapautuvien kaasujen poistumisen estäen näin pussien liiallisen paisumisen.
Koska aromiaineet voivat haihtua pussista pitkän varastointiajan aikana, paahtimomme suosittelee kahvin käyttämistä 18 kk:n sisällä, jotta voisit nauttia todella hyvänmakuisesta kahvista. Toki kahvia voi valmistaa tämän aikarajan jälkeenkin.

Reilun kaupan tuote

Meille reilu peli on  itsestäänselvyys. Sen vuoksi Mielen Black Edition No1 on sertifioitu reilun kaupan tuotteeksi. Kahvi on ollut reilun kaupan tuotteena pioneeri, joten se on merkittävässä osassa kahvinviljelijöiden työolojen ja elintason parantamisessa. Ostamalla reilun kaupan tuotteita olet mukana myös ympäristön suojelussa. Mielen kahvi on jäljitettävissä ja koostuu 100% reilun kaupan toimittajista.

Nautinnollista kahvia luomu-sertifikaatilla*

Jokainen luonnonmukaisesti tuottava tai jakeleva yritys on sertifioitava EU:n sääntöjen mukaan. Sertifikaatti koskee koko prosessia – kasvatuksesta, prosessoinnista ja  kuljetuksesta myyntiin saakka. Näiden säännösten mukaisesti yhteistyökumppanimme Vollmer on sertifioitu, mutta ensimmäistä kertaa myös luomukahvia varastoivana jälleenmyyjänä ja edustajana toimiva Miele on myös sertifioitu **

*   DE-ÖKO-001
** Miele cert. no. DE-NW-001-25390-BD

Kahvin paahtoprosessi

Roasting process

Yhteistyötä yksityisen paahtimon kanssa: Vollmerin perheyritys

Yksityinen perheyritys Vollmer Mielen yhteistyökumppanina on kumppani, jonka perinteet ja arvot ovat samanlaisia kuin Mielen. Vollmerin paahtimo on perustettu vuonna 1936 siirtomaatavarakaupaksi, jolla oli oma kahvinpaahtimo. Eli jo yli 80 vuoden kokemus sekä paahtamisesta että erityisistä kahvisekoituksista. Kuten Miele, myös Vollmer arvostaa suuresti korkeaa laatua, sillä on sertifikaatti sekä reilun kaupan että luomutuotannosta vuodesta 1996 lähtien.  

Oikea paahtoprosessi on ratkaiseva

Jokaisen pavun ainutlaatuinen aromi ja maku, joka on tyypillinen juuri tälle kahvilaadulle on tulos paahtoprosessista sekä kemiallisista reaktioista, jotka syntyvät paahtoprosessin aikana. Rasvattoman ja kuivan paahtoprosessin aikana jopa 800 aromaattista ainesosaa, joita kahvipavut sisältävät, vapautuu.

Paahdon kestoaika vaikuttaa papujen kosteuteen sekä happamuuteen. Mitä tummempi paahto, sen vähemmän happamuutta, mutta sitä enemmän kitkeryyttä ja makeutta vapautuu. Lämpötilan kehittyminen ja paahtoajan kesto sen sijaan vaikuttavat papujen aromiin ja makuun. Sen vuoksi sama paputyyppi voi maistua erilaiselta sen mukaan, minkälaiset tekijät ovat prosessin aikana niihin vaikuttaneet. Koska ainoastaan käsittelemättömässä pavussa jo olemassa olevia makuaineita voi vapauttaa, on jokaisen paahtoprosessin oltava täydellisesti määritelty juuri ko. sekoituksen papujen mukaan. Vain tällöin voi koko makusävyjen kirjo kehittyä ja tulla esiin.

Koska papujen sisältämä kosteus haihtuu paahtoprosessin aikana, niiden vesipitoisuus pienenee alkuperäisestä noin 12 %:sta noin 5 %:iin. Tällöin papujen paino myös kevenee. Mutta jos luullaan, että papujen koko kutistuu, niin se on erehdys: papujen koko tuplaantuu paahtamisen aikana, sillä haihtuva kosteus lisää painetta papujen sisällä.


Mielen Black Edition No1 kahvipapujen paahtoprosessin aikana pavut kaadetaan esilämmitettyyn paahtosäiliöön. Se kuivaa ja esilämmittää papuja. Sen jälkeen niitä paahdetaan, jonka aikana ensimmäiset aromit kehittyvät noin 150 °C lämpötilasta alkaen. Paahtoprosessin lopussa kahvi on vähintään

180 °C, jonka jälkeen se jäähdytetään.

Kahvikeskukset ja lisävarusteet

Kahvikeskukset ja lisävarusteet

Miele kahvikeskukset: puhdasta nautintoa

Kaikille niille, jotka rakastavat täydellisesti valmistettuja erikoiskahveja, Miele tarjoa laajan valikoiman erinomaisia kahvikoneita. Olitpa sitten kunnianhimoinen harrastelijabarista, maitovaahdon ystävä tai rakastat erilaisia erikoiskahveja: voit nauttia suosikkijuomistasi kahviloiden lisäksi kotonasi.

Lue lisää

Lisätarvikkeita ja puhdistusaineita

Kahvikone on vain yksi edellytys suosikkikahvijuomasi täydelliseen valmistamiseen. Oikean kahvityypin lisäki, sopivat lisävarusteet, kuten laadukas maidonvaahdotin – Cappuccinatore – on myös erittäin tärkeä.
Laitteiden säännöllinen ja oikeanlainen puhdistaminen kuuluu myös asiaan. Me teemme sen sinulle niin helpoksi kuin suinkin mahdollista:
esimerkkinä automaattinen puhdistusohjelma tai irrotettava keitinosa. Kun Miele-laitteita käyttää ja huoltaa oikein, varmistaa niiden toimivuuden koko niiden pitkän käyttöiän ajan – ja saat aina herkullisen makuista kahvia.

Lue lisää

Kahvinautinto

Kahvinautinto

Mielellä voit valmistaa kaikenlaisia erikoiskahveja

Valmistaaksesi haluamasi erikoiskahvin täydellisesti Mielen kahvikeskuksella, tarvitset hieman näppäryyttä ja kokeilunhalua. Kokeilemalla löydät helposti juuri oikeat asetukset, jotka sopivat valitsemallesi kahville täydellisesti.
Täydelliseen lopputulokseen tarvitaan seuraavat olennaiset asetukset: annoksen koko, jauhetun kahvin määrä, haudutuslämpötila, esihaudutus ja jauhatuskarkeuden asetukset.
Laitteiden käyttöohjeessa on selitetty näiden asetusten määrittäminen.

Kaikki on kiinni asetuksista

Italialainen barista hallitsee kahvinkeiton jalon taidon lähes täydellisesti. Heidän salaisuutensa on huolellisuus ja tarkkuus kahvin valmistuksessa sekä lisäksi jauhatusyksikkö, joka sopii heidän käyttämäänsä kahvikoneeseen ja korkealuokkaiseen kahviin, jota käyttävät.
Sen vuoksi jauhatusyksikön asetukset palaute päivittäin, jotta sääolosuhteet voidaan ottaa huomioon (erityisesti huoneilman kosteus).
Täydellisten asetusten valitsemiseksi testi espressoannoksia tehdään niin pitkään, että saavutetaan täydellinen crema.
Jotta täydellisten tulosten saavuttaminen taataan myös Miele kahvikoneiden käyttäjille, Mielen kahvikoneissa on täydelliset asetukset Black Edition No1 kahville:

Espressoon, cappuccinoon ja latte macchiatoon:

Annoskoko: 30 ml
Kahvijauheen määrä: 3. asetus vasemmalta
Haudutuslämpötila: medium
Esihaudutusaika: pitkä
Jauhatuskarkeus: 4. asetus vasemmalta

 

Kahviin:

Annoskoko: 140 ml
Kahvijauheen määrä: 4. asetus vasemmalta
Haudutuslämpötila: alhainen
Esihaudutusaika: ei lainkaan
Jauhatuskarkeus: 4. asetus vasemmalta