Perret Schaad

Perret Schaad Daniel Burchard

Perret Schaad -kaksikon luomusten tunnusmerkkejä ovat yksinkertaisuus, tyylikkyys, erikoiset yksityiskohdat ja hienostunut viimeistely.

Perret Schaad on uusi berliiniläinen muotimerkki nykyaikaiselle naiselle.

Johanna Perret ja Tutia Schaad vieroksuvat lyhytkestoisia muotitrendejä ja välttävät tietoisesti teennäisyyttä. He mullistavat muotiajattelua suunnittelemalla tyylikkäitä vaatteita, joissa käytetään laadukkaita kankaita ja jotka viimeistellään huolellisesti. Heidän valmistamiensa vaatteiden tunnusmerkkejä ovat silmiä hivelevät yksityiskohdat, kuten pienet neliskulmaiset reikäkuviot, kauniisti laskeutuvat kankaat ja pyöreät taskut. Tämänvuotisen kevät-/kesämalliston inspiraation lähteenä on ollut ”kesäpäivän tunnelma Ranskan Rivieralla ja sen tutut, mutta jännittävät vastakohdat: keskipäivän hehku ja ihanan vilpoisa tuuli”. Kevyet kankaat on tehty kauniista materiaaleista, kuten silkistä, joita yhdistelemällä saadaan tasapainoinen tai joskus tarkoituksellisen vastakohtainen vaikutus. Vahvat värit hallitsevat: vihreä yhdistyy pinkkiin ja puhtaan valkoinen valoisaan limetinvihreään. Ja lisäksi on tietenkin sininen!

Johanna Perret on kotoisin Münchenistä ja Tutia Schaad Vietnamista. He opiskelivat ja tutustuivat Berlin-Weißensee Kunsthochschule -taidekorkeakoulussa. He ovat työskennelleet myös Givenchyn suunnittelustudiossa Pariisissa. Johanna Perret kertoi SZ-Magazin-lehden haastattelussa, että naiset huomasivat ajattelevansa ja tekevänsä töitä samalla tavoin – he tilasivat jopa samoja kankaita. ”Pidämme myös hyvästä ruoasta, mikä on tärkeää, kun teemme tiiviisti töitä yhdessä”, hän totesi. 

Teksti: Regine Smith Thyme