Pesumerkit

Pesua koskevat merkit

Symbol Waschen

Tämän on yleisin pesumerkki. Se tarkoittaa, että vaate voidaan pestä normaalisti pesukoneessa.

Symbol Waschen

Pesuallas tarkoittaa, että vaate voidaan pestä pesukoneessa. Altaaseen merkitty asteluku tarkoittaa enimmäislämpötilaa, jossa vaate voidaan pestä. Jos allas on alleviivattu, vaate täytyy pestä varovaisella pesuohjelmalla. Miele-pesukoneissa tämä on sileyttävä pesuohjelma. Jos merkissä on kaksi palkkia, suosittelemme käyttämään Miele-pesukoneen synteettisille kuiduille tarkoitettua ohjelmaa.

Symbol Waschen

Käsinpestävät vaatteet. Nämä täytyy pestä Miele-pesukoneen käsinpestäville villavaatteille tai silkille tarkoitetulla pesuohjelmalla tai käsin pesualtaassa korkeintaan 40 °C:ssa. Huomautus käsinpesua varten: älä väännä äläkä hankaa vaatetta.

Symbol Waschen

Selvä kemiallisen pesun tarve. Tällä merkittyä pyykkiä ei saa pestä käsin tai pesukoneessa.

Kuivausta koskevat merkit

Symbol Trocknen

Unohda pyykkinaru! Voit kuivata tämän vaatteen kuivausrummussa koska tahansa. Pisteet tarkoittavat kuivausrummun kuivaustasoa. Kaksi pistettä: tekstiili voidaan kuivata normaalilämpötilassa. Yksi piste tarkoittaa varovaisuutta: Voit kuivata pyykin matalassa lämpötilassa Miele-kuivausrummun matalan lämpötilan asetuksella.
Miele-lämpöpumppukuivausrummut kuivaavat pyykin aina matalassa lämpötilassa (yhden pisteen teho), joten ne huolehtivat pyykistä siksi erityisen hellävaraisesti.

Symbol Trocknen

Kaiva pyykkipojat esiin. Tätä vaatetta ei saa missään tilanteessa kuivata kuivausrummussa.

 

Silitystä ja silityskoneita koskevat merkit

Symbol Bügeln & Mangeln

Poistaa rypyt tehokkaasti. Pesulapun silitysrautamerkki tarkoittaa, että vaate voidaan silittää tavallisella silitysraudalla tai silityskoneella lämpimällä asetuksella. Pisteet vastaavat silityslämpötilaa. Kolme pistettä vastaa noin 200 °C:n ja kaksi pistettä noin 150 °C:n lämpötilaa. Yksi piste tarkoittaa, että noin 110 °C:n lämpötila riittää hyvin silittämiseen raudalla tai silityskoneella.

Symbol Bügeln & Mangeln

Älä silitä. Tämä merkki tarkoittaa, että vaatetta ei saa silittää raudalla tai silityskoneella.

 

Kloorivalkaisua koskevat merkit

Symbol Chloren

Kirkkaan valkoinen: Tämä vaate kestää kloorivalkaisua ilman ongelmia.

Symbol Chloren

Klooriton vyöhyke: Tämä vaate ei kestä kloorivalkaisua.

 

Kemiallista pesua koskevat merkit

Symbol Chemische Reinigung

F tarkoittaa hiilivetyliuottimia. Alleviivattu merkki tarkoittaa rajoituksia, jotka liittyvät mekaaniseen vaikutukseen, kosteuden lisäämiseen ja lämpötilaan.

Symbol Chemische Reinigung

P tarkoittaa, että tekstiili voidaan pestä tetrakloorieteenillä. Alleviivattu merkki tarkoittaa rajoituksia, jotka liittyvät mekaaniseen vaikutukseen, kosteuden lisäämiseen ja lämpötilaan. 

Symbol Chemische Reinigung

Rastilla merkitty ympyrä tarkoittaa, että kemiallinen pesu on kielletty ja että vaate täytyy pestä käsin.

Pesua koskevat merkit

Symbol Nassreinigung

Vaate voidaan pestä pesulan emulsiopesussa.