Miele

Gaggan AnandKapinoi aina, ei koskaan jämähdä paikalleen

Mitä tarkoittaa, kun joku sanoo “Se on tyypillistä Gaggania!”? Se tarkoittaa, että Gaggan Annand on keittiössä, tekemässä ihmeitä. Hän on voittanut “Aasian paras ravintola” -palkinnon vuosina 2015–2018 ja ruoanvalmistus on hänelle yhtä kuin elämä. Ja jos häneltä kysytään, tässä elämässä ruoanvalmistus voi auttaa sinua ylittämään tavanomaisuuden rajat.

“Haluan luoda ruokia, jotka ovat mahdottomia.”
Gaggan AnandAasian paras ravintola 2015–2018

Bangkokin kuuluisan “Gaggan”-ravintolan omistaja saa inspiraationsa kaikkialta, erityisesti musiikista. Gaggan rakastaa rock-musiikkia ja on itsekin rumpali. Se selittääkin, miksi kaikissa hänen ruoka-annoksissaan on niin ainutlaatuinen flow ja rytmi.

Flow auttaa ylittämään tavanomaisuuden rajat

Uskon, että flow on vapautta. Meille kokeille on vuosikymmenten ajan saneltu, mitä pitää tehdä. Nykypäivän maailma on edistyksellisempi, modernimpi: nyt voimme lopultakin kokeilla epätavallisia ratkaisuja ja sekoittaa makuja, raaka-aineita ja ruokakulttuureja, miten vain haluamme.”

Gaggan on aina pyrkinyt rikkomaan mahdollisuuksien rajoja. Oivallettuaan, ettei hän pystyisi toteuttamaan itseään muiden ravintoloissa, hän avasi oman. Siitä lähtien menestys on seurannut toistaan. Hänen luovuudellaan ei ole mitään rajoja, hän ei halua pidätellä tiimiään tai vieraitaan – jokainen työntekijä saa tarjota ideoitaan ja vieraat eivät joudu “Gagganissa” noudattamaan mitään etikettiä. Hän vain haluaa, että jokainen pääsee testaamaan omaa luovuuttaan ja makuaan.

“Kun kehitämme ruoka-annoksia, emme noudata mitään tiettyä luomisprosessia. Meillä ei ole mitään sääntöjä.”

Gaggan ja Azuma-san

Azuma Makoton jääveistokset tekivät Gagganiin suuren vaikutuksen, koska ne olivat osoitus siitä, että taiteilija kykenee luomaan jotain ennennäkemätöntä. Hän tiesi heti löytäneensä luovan kumppanin, jonka kanssa hän voisi tehdä luontevasti yhteistyötä ja saavuttaa jotain mahdotonta.

Tehdään mahdottomasta totta – Dialog-uunilla

“Me kokit olemme taikureita, mutta emme pärjää ilman oikeita taikakaluja” – ja Gagganin tapauksessa tuo taikakalu on Dialog-uuni. Azuman jääveistosten inspiroimana hän kehitti annoksen, joka leikittelee sekä jäällä että tulella. Tulos? Toiselta puolelta kypsä, toiselta puolelta täysin raaka ja jäällä täytetty ravun jalka kertoo paitsi hänen luovuudestaan, mutta myös laitteen ainutlaatuisista ominaisuuksista.

Vaikka Anandilla oni käytössään tämä uusi teknologia, hän halusi heittää sekaan ripauksen omaa kulttuuriperintöään. Toinen puoli curryllä maustetusta ravunjalasta kypsennettiin. Toinen puoli kiedottiin folioon, jossa se ei Dialog-uunin teknologian ansiosta, kypsynyt ja jäätelö, jota hän laittoi sen sisään, ei sulanut!

“Teknologian ansiosta voimme jopa kilpailla jumalien kanssa. Siksi ruoanvalmistus ei ole tänään yhtä tavanomaista kuin ennen.”