Miele

Helena RizzoTarinat ympärillämme vain odottavat löytämistään

Maailmankuululle kokille Helena Rizzolle parhaansa yrittäminen tarkoittaa maailmalle ja uusille asioille avoinna olemista, halua kehittää itseään koko ajan. Hän uskoo, että kun osaa katsoa oikeaan suuntaan, mistä vain voi löytää inspiraation, joka auttaa ylittämään tavanomaisuuden rajat.

“Minulle tavanomaisuuden rajojen ylittäminen tarkoittaa, että tekee sitä, mitä rakastaa ja tekee sen sydämellä.”
Helena RizzoMaailmankuulu kokki

Sao Paulossa sijaitsevassa “MANÍ” ravintolassaan keskittyy brasilialaisen ja eurooppalaisen keittiön fuusioon. Hän uskoo, että vaikutusten, kulttuurien ja kokemusten yhdistely vie kaiken ja jokaisen korkeammalle tasolle.

Maailman inspiroima

“Minua inspiroivat monet asiat, jokin aines tai matka. Voin saada idean ruoka-annokseen esim. jostain lukemastani.”

Helena on aina halunnut nähdä maailmaa, oppia uusia asioita ja löytää sen yhden oikean elämänsä rakkauden. Hän on ihminen, joka näkee luonnollista kauneutta lähes kaikessa ja niinpä hänen tiensä onkin kulkenut arkkitehtuuriopintojen ja mallintöiden kautta hänen suurimpaan intohimoonsa: ruoanvalmistukseen. Hän on asunut ja työskennellyt useissa Euroopan kaupungeissa ja saanut oppia parhailta, ei pelkästään ruokakulttuurista, vaan myös elämäntyylistä ja elämänfilosofiasta.

“Uskon vahvasti, että yhdessä me voimme luoda kauniita kokemuksia.”

Helena ja Azuma-san

Erilaiset kulttuurit, myös Japani ja japanilainen keittiö inspiroivat Helenaa. Hän sanoo, että kukkataiteilija Azuma Makoton työ “on fokusoitunutta, niin kuin japanilainen keittiökin”. Hän hämmästyi, kuinka hyvin Makoto onnistui säilyttämään kukkien luonnollisen kauneuden jäädyttämällä ne jään sisään. Heidän yhteistyönsä aikana hän halusi luoda ruoka-annoksen, joka vangitsisi hetken samalla tavalla, ja pysäyttää siten todellisuuden ja innostaa muita ylittämään tavanomaisuuden rajat.

Kun ajoitus ratkaisee: Generation 7000 -sarjan uuni

Ajoitus on kulinaarisessa maailmassa ratkaisevan tärkeää. Olipa kyse sitten ajasta, jonka jokin raaka-aine tarvitsee kypsyäkseen tai ajasta, jonka asiakas odottaa pöydässä, ajoituksen on aina oltava täydellinen. Siksi Generation 7000 -sarjan uuni teki Helenaan niin suuren vaikutuksen. Hän saattoi luottaa, että sen innovatiivinen teknologia tuottaa jatkuvasti täydellisiä tuloksia ja antaa hänen päästää luovuutensa valloilleen. Siten hän oli vapaa keskittymään annoksensa taiteellisimpiin puoliin, värien asetteluun siten, että täydentävät Makoton töitä ja muodostavat niille täydellisen kontrastin.

Azuman töiden värien inspiroimana Helena kehitti Generation 7000 -uunin avulla kala-annoksen, jossa värit ja raaka-aineet, kuten bataatti, kukkakaalipikkelsi, kesäkurpitsa ja rapea valkosipuli yhdistyivät harmoniseksi kokonaisuudeksi. Helena Rizzo inspiroi kauniilla annoksillaan, kuten ankkaa retiisien, sipulin ja mustikoiden kera. Tätä annosta varten hän järjesteli raaka-aineet siiven muotoon ankan ympärille symboloimaan sitä vapautta, jota jokaisella tulisi olla ruokaa valmistaessaan.

“Minusta työskentely sellaisten ruoanvalmistusteknologioiden avulla, joihin voimme luottaa, on erittäin levollista – ja näiden nykypäivän teknologioiden avulla kuka tahansa voi onnistua hyvin.”