Tietoja ja tilastoja

Yritys

Miele & Cie. KG on ollut Mielen (51 %) ja Zinkannin (49 %) perheiden omistuksessa siitä lähtien, kun se perustettiin vuonna 1899. Yrityksen pääkonttori, keskushallinto ja päätehdas sijaitsevat Güterslohissa.

Tärkeimpiin faktoihin

Filosofia

Miele on itsenäinen perheyritys, joka on alansa johtaja laadussa ja tekniikassa. Mielen periaatteita ovat yhteistyöhön perustuva toiminta liikekumppaneiden kanssa, työntekijöihin keskittyvä yrityskulttuuri sekä yrityksen arvojen, tavoitteiden ja johtavuuden jatkuvuus.

Yritysfilosofiaamme

Yritysjohto

Miele Cie. KG -konsernin johdossa on viisi tasavertaista jäsentä:

Olaf Bartsch (talous- ja hallintojohtaja), Dr. Stefan Breit (tekniikkajohtaja), Dr. Axel Kniehl (myynti- ja markkinointijohtaja), Dr. Markus Miele (johtajaomistaja) sekä Dr. Reinhard Zinkann (johtajaomistaja). 

Työntekijät

Maailmanlaajuisesti Miele työllistää 20,221 henkilöä, joista 11,038 Saksassa.

Liiketoiminnan kehittäminen

Tilikaudella 2017/2018, joka päättyi 30.6.2018, yritys saavutti €4.1 miljardin liikevaihdon. Kasvua edellisvuoteen oli €167 miljoonaa eli  4.3 prosenttia. Saksassa Miele saavutti 1,21 miljardin euron liikevaihdon, mikä oli +2,4 % edelliseen vuoteen.

Kestävä kehitys

Mielelle kestävä toiminta on osa yrityksen arvoja ja perinnettä. Se on myös ratkaisevan tärkeää yrityksen menestymiselle pitkällä aikavälillä. Miele on liittynyt YK:n Global Compact -aloitteeseen ja allekirjoittanut monimuotoisuussitoumuksen. Mielen kestävän kehityksen raportti julkaistaan kahden vuoden välein. Kaikki muut kestävään kehitykseen liittyvät tiedot ovat saatavilla täällä.

Lataa kestävän kehityksen raportti

Historia

Carl Miele ja Reinhard Zinkann perustivat Mielen vuonna 1899 linkotehtaaksi, ja yritys vakiinnutti aluksi paikkansa maatalouden toimittajana. Sillä oli tuoteosastot meijerivälineille, pesukoneille, polkupyörille ja jopa autoille. Nyt yritys pyrkii olemaan kaikkialla maailmassa kodinkone- ja suurtalouslaitealan johtaja laadussa ja tekniikassa.

Aikajanaan