Tietosuoja- ja evästekäytäntö

Miele rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tietosuojakäytäntö

Tämän Tietosuojakäytännön tarkoituksena on antaa sinulle tietoa verkkosivustoomme ja siihen liittyviin palveluihin liittyvästä tietojen käsittelystä. Henkilötietojen käsittely tapahtuu ainoastaan voimassaolevan tietosuojasääntelyn puitteissa, erityisesti EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti (jäljempänä ”yleinen tietosuoja-asetus”).

 

​1. Yleistietoa

1.1 Henkilötiedot

Yleisen tietosuoja-asetuksen 4 (1) artiklan mukaisesti henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkea tietoa, joka liittyy tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön (tästä eteenpäin ”Rekisteröity”); luonnollista henkilöä pidetään tunnistettavissa olevana, mikäli henkilö on suoraan tai välillisesti tunnistettavissa erityisesti tunnistetietojen kuten nimen, henkilötunnuksen, sijaintitiedon, verkkotunnistetietojen tai yhden tai useamman hänelle tunnusomaisen fyysisen, fysiologisen, geneettisen, psyykkisen, taloudellisen, kulttuurillisen tai sosiaalisen tekijän perusteella.

 

1.2 Rekisterinpitäjä

Yleisen tietosuoja-asetuksen 4 (7) artiklan mukainen rekisterinpitäjä on

Miele Oy
Porttikaari 6
01200 Vantaa

Puh:    (09) 875 970
Sähköposti: asiakaspalvelu@miele.fi

 

1.3 Tietosuojavastaava

Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme 1.2 kappaleessa mainitun postiosoitteen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@miele.fi

 

2.  Verkkosivustoomme liittyvä tietojen kerääminen ja käsittely

2.1 Automaattisesti vierailun yhteydessä käsiteltävät tiedot

Aina, kun vierailet verkkosivustollamme, selaimesi siirtää automaattisesti tietoja, jotka säilytetään serverin lokitiedoissa. Tämä käsittää seuraavat tiedot (jäljempänä ”Lokitiedot”):

  • tiedot selaintyypistä ja selainversiosta;
  • käyttäjän käyttöjärjestelmästä;
  • Internet palveluntarjoaja ja käyttäjän IP-osoite sekä;
  • vierailun päivämäärä ja ajankohta.

Lokitietoja tarkastellaan anonyymisti, jotta verkkosivustoa voidaan jatkuvasti kehittää ja päivittää vastaamaan käyttäjien kiinnostuksenkohteita ja jotta kykenemme korjaamaan mahdolliset häiriöt nopeasti. Näitä tarkoituksia varten oikeutettu etumme tietojen käsittelyyn on tietosuoja-asetuksen 6 (1)(f) artiklan mukainen.

Ei-anonymisoidussa muodossa lokitietoja hyödynnetään ainoastaan virhetoimintojen havaitsemiseen ja järjestelmän turvallisuuden takaamiseen, mukaan lukien asiattomien sisäänpääsy-yritysten, petosten ja väärinkäyttöyritysten havainnointiin ja seuraamiseen. Tietoja säilytetään 7 - 14 päivää, minkä jälkeen ne poistetaan. Lokitiedot, jotka on säilytettävä todistelutarkoituksiin, poistetaan vasta kun kyseessä oleva tapahtuma on saatu lopullisesti selvitettyä ja tällaisia tietoja saatetaan yksittäistapauksissa välittää tutkiville viranomaisille. 

 

2.2 Käsiteltävät tiedot verkkokaupan käytössä

Mikäli siirrät aktiivisesti tietojasi meille, esimerkiksi rekisteröitymällä verkkokauppaamme tai tilaamalla sieltä, käsittelemme lähettämiäsi tietoja.

Kun rekisteröidyt verkkokauppaamme tai käytät sitä, keräämme ja käsittelemme seuraavia sinua koskevia tietoja:

  • titteli;
  • nimi;
  • osoite;
  • puhelinnumero;
  • sähköpostiosoite;
  • salasana;
  • sekä syntymäpäivä (vapaaehtoinen); ja
  • tilaushistoria.

Kun teet tilauksen, käsittelemme lisäksi seuraavia tietoja:

  • tilatut tuotteet;
  • toimitusosoite ja /tai laskutusosoite, mikäli eroavaiset; ja
  • laskutus- ja maksutiedot.

Käsittelemme yllä mainittuja tietoja päivittääksemme rekisteröitymisesi ja käsitelläksemme tilauksesi. Oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 (1)(b) artikla. 

Säilytämme sopimusta varten keräämämme tiedot lakimääräisen tai minkä tahansa sopimuksenmukaisen takuuajan päättymiseen saakka. Tämän jälkeen säilytämme tietoja, joiden säilyttämistä kauppa- ja verolainsäädäntö edellyttää. Säilytämme tietoja lakimääräisten ajanjaksojen loppuun ja yksinomaan veroviranomaisten mahdollisesti suorittaman verotarkastuksen vuoksi. 

Maksutietosi välitetään kulloisellekin maksupalveluntarjoajalle maksun käsittelemiseksi

Toimitusosoite ja puhelinnumero välitetään käyttämällemme toimitusyhteistyökumppanillemme. Jotta toimitusyhteistyökumppani kykenee ottamaan sinuun yhteyttä sopiakseen toimituspäivästä tai sen varalta, että toimituksessa ilmenee ongelmia, välitämme toimitusyhteistyökumppanillemme sähköpostiosoitteesi ja mikäli mahdollista, puhelinnumerosi. Kyseiset tiedot välitetään ainoastaan mainittuja tarkoituksia varten ja poistetaan toimituksen jälkeen. Jotkin toimitusyhteistyökumppanimme tarjoavat lähetysten seurantapalveluita. Välitämme sähköpostiosoitteesi toimitusyhteistyökumppanille, jotta tämän on mahdollista tarjota sinulle lähetysten seurantapalvelujaan. Oikeusperuste tietojen käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artiklan mukainen suostumus.

 

2.3 Perintätoimet

Mikäli toistuvista muistutuksista huolimatta laiminlyöt maksuvelvollisuutesi, pidätämme oikeuden välittää vaadittavat tiedot velkojen perimiseksi perintätoimistolle oikeudellisen perinnän toimittamiseksi tai oikeuden myydä suorittamattomat vaateet perintäpalveluiden tarjoajalle. Myyntitapahtuman toteutuessa perintäpalveluiden tarjoajasta tulee vaateen haltija ja vaateet siirtyvät sen nimiin. Näitä tarkoituksia varten toimimme yhteistyössä perintäpalveluiden tarjoajan kanssa. Tietojen siirtämisen oikeusperuste on oikeudellisen perinnän yhteydessä yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(b) artikla ja vaateiden myymisen yhteydessä yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla.

 

2.4 MieleClub

Mikäli rekisteröidyt Mielen kanta-asiakasohjelmaan MieleClubiin, keräämme seuraavat asiakastiedot osana rekisteröitymistä:

  • titteli;
  • nimi;
  • osoite;
  • puhelinnumero;
  • sähköpostiosoite;
  • salasana;
  • ja syntymäpäivä (vapaaehtoinen).

Käsittelemme näitä asiakastietoja voidaksemme tarjota kanta-asiakasohjelmaamme. Oikeusperuste on tietosuoja-asetuksen 6 (1)(b) artikla.

Säilytämme asiakastietoja Mielen kanta-asiakasohjelman MieleClubin jäsenyytesi ajan. Tämän jälkeen säilytämme asiakastietoja ainoastaan siinä määrin, kuin kauppa- ja verolainsäädäntö vaativat.

 

2.5 Kaupallinen viestintä

Mikäli ja siinä määrin kuin olet antanut meille suostumuksesi markkinointiin, eli olet esimerkiksi tilannut sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeen ja/tai liittynyt MieleClubiin, yhteydenpitoon vaadittava tietojen käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artiklan perusteella (tästä eteenpäin ”Suostumus”). Voit perua antamasi suostumuksen milloin tahansa (esimerkiksi käyttämällä sähköpostista löytyvää tilauksen perumislinkkiä) ja perumisen vaikutukset alkavat perumishetkestä. On mahdollista, että kaupallista viestintää suorittaa ulkopuolinen palveluntarjoaja. Nämä palveluntarjoajat toimivat ainoastaan antamiemme ohjeiden mukaisesti.

 

 

3. Yhteydenotto ja huoltopalvelut

3.1 Ota meihin yhteyttä

Verkkosivustollamme on listattu eri tavat, joilla voit ottaa meihin yhteyttä. Lisäksi voit ottaa meihin yhteyttä sosiaalisen median sivujemme kautta (esimerkiksi Facebookissa tai Instagramissa). Mikäli hyödynnät näitä ja otat meihin yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse, käsittelemme antamiasi tietoja, jotta voimme vastata yhteydenottoosi.

Yhteydenottoihisi vastaaminen on meidän oikeutettu etumme. Oikeusperuste tietojen käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla. Mikäli yhteydenottosi liittyy sopimuksen solmimiseen, oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(b) artikla.

Kun otat meihin yhteyttä, meille siirtyneet tiedot poistetaan kun pyyntösi käsittely on saatu päätökseen ja siltä osin kuin meillä ei ole velvollisuutta säilyttää tietoja kauppa- ja verolainsäädännön johdosta.

 

3.2 Mielen huoltopalvelut

Voit ottaa yhteyttä Mielen huoltopalveluihin useilla eri tavoin, esimerkiksi puhelimitse tai verkossa. Tässä tapauksessa käsittelemme tietoja, jotka luovutat meille osana pyyntöäsi. Tietojasi välitetään palveluyhteistyökumppaneillemme siinä määrin kuin on tarpeellista asiakaspalvelun toteuttamiseksi, esimerkiksi siinä tapauksessa, että meidän tulee noutaa laite sinulta korjauksen toteuttamiseksi taikka takuuvaatimusten käsittelemiseksi.

Oikeusperuste tietojesi käsittelylle asiakaspalvelun yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(b) artikla.

Huoltopalvelun yhteydessä meille luovutetut tiedot poistetaan takuujaksojen päättyessä, sillä oletuksella että ja siinä määrin kuin emme ole velvollisia säilyttämään tietoja pidempiä aikoja kauppa- ja verolainsäädännön johdosta.

 

4. Evästeet (Cookies)

Hyödynnämme verkkosivustollamme evästeitä tai samankaltaisia teknologisia ratkaisuja, kuten pikseleitä (tästä eteenpäin ”Evästeet”). Evästeet ovat pieniä, laitteesi selaimen tallettamia tekstitiedostoja taikka kuvatiedostoja, kuten pikselejä. Kun seuraavan kerran vierailet verkkosivustollamme samalla laitteella kuin aiemmin, Evästeisiin tallennettu tieto joko palautuu verkkosivustollemme (tästä eteenpäin ”Ensimmäisen tahon Evästeet”) tai toiselle verkkosivustolle (tästä eteenpäin ”Kolmannen osapuolen Evästeet”).

Evästeisiin talletettu tieto ilmaisee verkkosivustolle, että olet vieraillut sillä jo aikaisemmin. Tämä mahdollistaa verkkosivuston tarkastelun parhaalla mahdollisella tavalla mieltymystesi mukaisesti. Ainoastaan Eväste sellaisenaan tunnistetaan päätelaitteeseesi. Lisäksi, henkilötietoja käsitellään ainoastaan, mikäli olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi tai mikäli se on ehdottomasti välttämätöntä, jotta tarjottua ja pyytämääsi palvelua on mahdollista käyttää.

Voit myös poistaa tiettyjä Evästeitä käytöstä Evästeiden asetuksia koskevan sivumme kautta. Lisäksi voit yleisemmin estää Evästeiden tallentumisen muokkaamalla selainohjelmistoasi; tässä tapauksessa et välttämättä kykene käyttämään kaikkia verkkosivustomme ominaisuuksia täysimääräisesti.

Tiedotamme sinulle Evästeiden käytöstä etukäteen käyttöä koskevalla huomautuspalkilla. 

 

5. Analysointi ja kohdennustyökalut

5.1 Googlen palvelut

Verkkosivustollamme käytämme useita palveluita, joiden tarjoaja on Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland (jäljempänä ”Google”).

Lisätietoja Googlen palveluista saat sivulta http://www.google.com/privacy/ads/.

 

5.1.1 Google Analytics

Verkkosivustomme hyödyntää Google Analytics -palvelua tarvesuuntautuneen suunnittelun toteuttamiseksi ja verkkosivuston parantamiseksi. Google Analytics-palvelu hyödyntää niin sanottuja evästeitä, jotka talletetaan päätelaitteellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käytön analysoimisen. Evästeen tuottama tieto siirretään yleensä Googlen serverille Yhdysvaltoihin ja säilytetään siellä. Hyödynnämme IP:n anonymisointi -laajennusta (niin kutsuttu IP-naamiointi) verkkosivustollamme. Toisin sanoen IP-osoitteesi lyhennetään Googlen toimesta, kun kyse on Euroopan unionin jäsenvaltiosta tai muusta valtiosta, joka on osapuolena sopimuksessa Euroopan talousalueesta. Vain poikkeustapauksissa IP-osoite kokonaisuudessaan lähetetään Googlen serverille Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä.

Google käyttää verkkosivuston ylläpitäjän puolesta tätä tietoa arvioidakseen sivuston käyttöä, laatiakseen raportteja verkkosivuston aktiivisuudesta ja tarjotakseen verkkosivuston ylläpitäjälle muita palveluitaan, jotka liittyvät verkkosivuston aktiivisuuteen ja Internetin käyttöön.

Tietojen käsittelyn oikeusperuste yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla.

Voit vastustaa tietojesi keräämistä ja analysointia Google Analytics -palvelun kautta lataamalla ja asentamalla selaimeesi laajennuksen alla olevasta linkistä: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Lähettämämme ja evästeisiin linkittyvät tiedot, käyttäjätunnisteet (kuten käyttäjätunnukset) tai mainontatunnukset hävitetään automaattisesti 14 kuukauden kuluttua. 

Lisätietoja Google Analytics -palvelun käyttöehdoista löydät seuraavan linkin kautta: http://www.google.com/analytics/terms/.

 

5.1.2 Googlen uudelleenmarkkinointiominaisuudet (Google Remarketing Features)

Googlen uudelleenmarkkinointiominaisuuden avulla meidän on mahdollista näyttää käyttäjillemme mainoksia, jotka perustuvat heidän kiinnostuksenkohteisiinsa muilla verkkosivustoillamme Google Ads Network -verkostossa (niin sanotut ”Google ads” -mainokset tai mainokset muilla verkkosivustoilla). Tätä tarkoitusta varten käyttäjien vuorovaikutusta verkkosivustollamme analysoidaan, jotta voimme näyttää käyttäjillemme kohdennettua mainontaa silloinkin, kun käyttäjät ovat vierailleet verkkosivustollamme muilla sivustoilla. Google tallentaa numeron niiden käyttäjien selaimeen, jotka vierailevat tietyissä Googlen palveluissa tai Google Display -verkoston verkkosivuilla. Tämä numero, eli “Eväste”, tallentaa näiden käyttäjien vierailut. Tätä numeroa käytetään tunnistamaan verkkoselain tietyllä tietokoneella eikä henkilön tunnistamiseksi; henkilötietoja ei säilytetä.

Oikeusperuste tietojen käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla.

Voit estää Googlen evästeiden käytön asentamalla laajennuksen seuraavan linkin kautta: www.google.com/settings/ads/plugin.

 

5.1.3 Googlen konversioseuranta (Google Conversion Tracking)

Tässä yhteydessä käytämme myös Googlen konversioseurantaa (Conversion Tracking). Kun klikkaat Googlen tarjoamaa mainosta, laitteellesi asennetaan 30 vuorokauden konversioseurantaeväste. Näitä evästeitä ei käytetä henkilön tunnistamiseen. Konversioseurantaevästeiden avulla kerättyjä tietoja hyödynnetään konversiotilastojen tarjoamiseksi Google Ads -mainostajille.

Oikeusperuste tälle tietojen käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen (6)(1)(f) artikla.

Voit poistaa Googlen kiinnostuksenkohteisiin perustuvat mainokset selaimellasi ottamalla pois käytöstä http://www.google.com/settings/ads tai jättäytymällä pois (opt-out) http://www.aboutads.info/choices/.

 

5.1.4 Muita Google Marketing Platformin palveluita

Verkkosivuillamme hyödynnetään lisäksi muita Google Marketing Platformin palveluita (aiemmin ”Google doubleclick”). Nämä palvelut hyödyntävät evästeitä tarjotakseen käyttäjille relevantteja mainoksia, parantaakseen mainoskampanjoiden toimivuuden raportointia ja estääkseen käyttäjiä saamasta samoja mainoksia useaan otteeseen.

Google käyttää evästetunnusta tallentaakseen tiedon siitä, mitä mainoksia kussakin selaimessa on näytetty ja näin estää niiden näyttämisen useampaan otteeseen. Google voi lisäksi hyödyntää evästetunnuksia jäljittääkseen niin kutsuttuja konversioita, eli esimerkiksi sitä, vieraileeko käyttäjä mainoksen nähtyään myöhemmin mainostajan verkkosivustolla ja ostaa sieltä jotakin. Googlen mukaan tällaiset evästeet eivät sisällä henkilötietoja.

Selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden Googlen serveriin. Me emme voi vaikuttaa tietojen keräämisen laajuuteen tai siihen, miten Google myöhemmin hyödyntää tämän työkalun kautta kerättyjä tietoja. Googlen mukaan palvelun käyttöönoton myötä Google saa haltuunsa tiedon siitä, että olet vieraillut sivustomme relevantilla osuudella tai että olet klikannut mainostamme. Mikäli olet rekisteröitynyt Googlen palveluun, Google voi yhdistää käynnin käyttäjätiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Googlen palveluun tai et olisi kirjautunut sisään palveluun, on olemassa mahdollisuus että palveluntarjoaja saa selville IP-osoitteesi ja säilyttää sen.

Lisäksi Googlen evästeiden käytön myötä tiedämme, suoritatko tietynlaisia toimintoja verkkosivustollamme sen jälkeen, kun olet nähnyt tai klikannut mainostamme Googlessa tai muulla alustalla (Konversioseuranta) (”Floodlight”). Google hyödyntää tätä evästettä havainnoidakseen sisältöä jota olet tarkastellut verkkosivustollamme, jotta se voi myöhemmin tarjota sinulle kohdennettua mainontaa.

Voit estää seurannan muuttamalla selaimesi asetuksia (eli kolmannen osapuolen evästeiden poistaminen käytöstä), kytkemällä konversioseurantaevästeet pois käytöstä estämällä evästeet sivustolla www.googleadservices.com selainasetuksissasi, sivustolla www.google.com/settings/ads, About Ads –itsesääntelykampanjaan kuuluvien mainostajien kiinnostuksenkohteisiin perustuvan mainonnan linkistä http://www.aboutads.info/choices tai linkistä http://www.google.com/settings/ads/. Kehotamme kuitenkin huomioimaan, että näin toimiessasi et välttämättä kykene hyödyntämään tarjouksen kaikkia ominaisuuksia täysimääräisesti.

Lisätietoa Google Marketing Platformista löydät sivustolta: https://marketingplatform.google.com/.  Löydät lisätietoa myös Network Advertising Initiative -aloitteen (NAI) sivustolta: http://www.networkadvertising.org/.

Tietojenkäsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artikla.

 

5.2 Facebookin Mukautetut Kohderyhmät (Custom Audiences)

Verkkosivullamme käytetään ”Mukautettuja kohderyhmiä”, eli Facebookin jälkimarkkinointiominaisuutta (Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA, jäljempänä "Facebook”). Sen avulla verkkosivujen käyttäjille on mahdollista näyttää heidän kiinnostuksenkohteidensa perusteella valikoituja mainoksia (”Facebook Mainokset”, Facebook Ads) osana heidän vierailuaan yhteisöpalvelu Facebookissa ja muilla verkkosivustoilla, jotka myös hyödyntävät kyseistä prosessia. Haluamme näyttää sinulle mainoksia sinua kiinnostavista aiheista, jotta online-tarjouksemme olisivat sinulle houkuttelevampia. Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla.

Mukautettujen Kohderyhmien hyödyntämisen myötä selaimesi luo automaattisesti suoran yhteyden Facebookin serverin kanssa. Meillä ei ole vaikutusvaltaa siihen, kuinka laajasti ja miten Facebook myöhemmin käyttää tämän työkalun kautta kerättyjen tietoja ja näin ollen haluamme informoida sinua, että tietojemme mukaan: Integroimalla Facebookin Mukautetut Kohderyhmät -toiminnon Facebook vastaanottaa tiedot siitä, että olet vieraillut verkkosivuillamme tai olet klikannut mainostamme. Mikäli olet rekisteröitynyt Facebook-palveluun, Facebook voi yhdistää käynnin Facebook-tiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Facebookiin tai kirjautunut sisälle, on mahdollista, että palveluntarjoaja saattaa käsitellä IP-osoitettasi ja muita tunnistamiseen liittyviä tekijöitä.

Palveluun sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat poistaa käytöstä ”Facebook Mukautetut Kohderyhmät” -toiminnon täällä: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#.  

Lisätietoa Facebookin tietojenkäsittelystä löydät täältä: https://www.facebook.com/about/privacy.

 

6. Sosiaalisen median laajennukset (Plug-ins)

Verkkosivustomme hyödyntää Facebookin sosiaalisen median laajennusta (Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA, jäljempänä "Facebook")

Yleiskatsaus Facebookin laajennuksista on löydettävissä täältä: http://developers.facebook.com/docs/plugins. Lisätietoa Facebookin Tietosuojakäytännöstä on löydettävissä seuraavan linkin kautta: www.facebook.com/policy.php.     

Facebook saattaa saada tiedon siitä, että olet vieraillut vastaavalla verkkosivustollamme ja mahdollisesti ollut vuorovaikutuksessa laajennuksen kanssa. Aktivoimalla laajennuksen henkilötietojasi tallennetaan ja lähetetään Facebookille Yhdysvaltoihin.

Meillä ei ole vaikutusvaltaa kerättäviin tietoihin tai tiedonkäsittelyprosesseihin, emmekä ole tietoisia tietojenkeräämisen kokonaislaajuudesta, käsittelyn tarkoituksesta tai säilyttämisen kestosta. Me emme myöskään tiedä, kuinka Facebookin keräämiä tietoja on mahdollista poistaa.

Facebook säilyttää sinusta kerätyn tiedon käyttäjäprofiileina ja hyödyntää niitä mainontatarkoituksiin, markkinatutkimukseen ja/tai räätälöityjen verkkosivustojen suunnitteluun.  Kyseisenkaltaista arviointia suoritetaan erityisesti (myös sisäänkirjautumattomien käyttäjien kohdalla) tarpeisiin perustuvan mainostamisen toteuttamiseksi ja toisten yhteisöpalvelun käyttäjien informoimiseksi toiminnoistasi verkkosivullamme. Sinulla on oikeus vastustaa tällaisten käyttäjäprofiilien luomista, ja halutessasi näin toimia on sinun kohdistettava vaatimuksesi Facebookille.

Laajennusten kautta tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa sosiaalisten verkostojen ja muiden käyttäjien kanssa, jotta voisimme parantaa tarjontaamme ja muokata sitä sinun kannaltasi kiinnostavammaksi. Oikeusperuste laajennusten käytölle on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla.

Voit poistaa laajennusten latautumisen täysin käyttäen selaimessasi lisätoimintoja, eli niin sanottuja script blocker -toimintoja.

 

7. Läsnäolo sosiaalisessa mediassa

7.1 Huomautus koskien Facebook Fanisivua (Facebook Fanpage)

Avaamalla sivun https://www.facebook.com/MieleFI/  päädyt fanisivullemme Facebook.com yhteisöpalvelussa, jonka tarjoaja on Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland (jäljempänä "Facebook"). Mikäli vierailet fanisivullamme, Facebook kerää tietoja ja käsittelee niitä Yhdysvalloissa, mikäli tämä on tarpeen. Tietojen kerääminen tapahtuu myös vaikka et olisi rekisteröitynyt Facebookin käyttäjäksi tai vaikka et olisi kirjautuneena sisään Facebook-käyttäjätilillesi. Meillä ei ole vaikutusvaltaa kerättyjen tietojen käsittelyyn, sillä sen suorittaa yksinomaan Facebook. Facebookilta saamiemme tietojen mukaan kerättyihin tietoihin kuuluu, muiden tietojen lisäksi, IP-osoite, tieto käyttöjärjestelmästä, laitteistoversiot ja selaintyypit, Facebookin evästeiden avulla kerätty tieto toiminnoistasi käyttäjänä, ja muu tekninen tieto.

Ole hyvä ja tutustu Facebookin Tietosuojaselosteeseen, jonka löydät täältä: https://www.facebook.com/privacy/explanation. Facebookin tarjoamaa tietoa sen evästeistä löydät täältä: https://www.facebook.com/policies/cookies.

 

7.2 Huomautus koskien Instagramia

Ylläpidämme Instagram-käyttäjätiliä https://www.instagram.com/miele_finland/ yhteisöpalvelu Instagramissa, joka on osa Facebook Ireland Ltd:tä, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Irlanti (tästä eteenpäin "Instagram"). Mikäli vierailet käyttäjätilillämme, Instagram kerää tietoja ja käsittelee niitä Yhdysvalloissa, mikäli tämä on tarpeen. Tietojen kerääminen tapahtuu myös vaikka et olisi rekisteröitynyt Instagramin käyttäjäksi tai vaikka et olisi kirjautuneena sisään Instagram-käyttäjätilillesi. Meillä ei ole vaikutusvaltaa kerättyjen tietojen käsittelyyn, sillä sen suorittaa yksinomaan Instagram. Instagramilta saamiemme tietojen mukaan kerättyihin tietoihin kuuluu, muiden tietojen lisäksi, IP-osoite, tieto käyttöjärjestelmästä, laitteistoversiot ja selaintyypit, Instagramin evästeiden avulla kerätty tieto toiminnoistasi käyttäjänä ja muu tekninen tieto.

Ole hyvä ja tutustu Instagramin Tietosuojaselosteeseen, jonka löydät täältä: https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content.

 

7.3 Huomautus koskien YouTubea

Ylläpidämme YouTube-kanavaa nimeltä http://www.youtube.com/c/MieleFinland YouTube-videopalvelussa, joka on osa YouTube LLC:tä, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066 USA (jäljempänä "YouTube"). Mikäli vierailet kanavallamme, YouTube kerää tietoja ja käsittelee niitä Yhdysvalloissa, mikäli tämä on tarpeen. Tietojen kerääminen tapahtuu myös vaikka et olisi rekisteröitynyt YouTuben käyttäjäksi tai vaikka et olisi kirjautuneena sisään YouTube-käyttäjätilillesi. Meillä ei ole vaikutusvaltaa kerättyjen tietojen käsittelyyn, sillä sen suorittaa yksinomaan YouTube. YouTubelta saamiemme tietojen mukaan kerättyihin tietoihin kuuluu, muiden tietojen lisäksi, IP-osoite, tieto käyttöjärjestelmästä, laitteistoversiot ja selaintyypit, YouTuben evästeiden avulla kerätty tieto toiminnoistasi käyttäjänä ja muu tekninen tieto.

Ole hyvä ja tutustu YouTuben Tietosuojaselosteeseen, jonka löydät täältä: https://policies.google.com/privacy.

 

8. Työnhaku

Mikäli haet työpaikkaa Mielen hakuportaalin kautta, lomakkeella tai muilla tavoin meiltä ja lähetät meille työnhakuun liittyviä dokumentteja, käsittelemme luovuttamiasi henkilötietoja vain siinä laajuudessa, kuin se on tarpeen hakuprosessin johdosta.

Mikäli olet hakenut avoimeksi ilmoitettua työpaikkaa, dokumentit poistetaan automaattisesti kuuden kuukauden päästä siitä, kun julkinen haku on päättynyt, sillä edellytyksellä, ettei dokumenttien poistaminen ole ristiriidassa minkään oikeutetun edun kanssa.  Mikäli haet työpaikkaa niin, ettei hakemuksesi liity mihinkään avoimeksi ilmoitettuun työpaikkaan (avoin työhakemus), hakemustasi säilytetään korkeintaan vuoden ajan, jotta sinuun voidaan ottaa yhteyttä koskien tämän ajanjakson aikana ilmennyttä avointa työpaikkaa. Sinun on mahdollista pyytää hakemuksesi poistamista milloin tahansa ennen kyseisten säilyttämisajanjaksojen päättymistä. Työpaikkahaun tuottaessa tulosta, siirretty tieto säilytetään lakisääteisten vaatimusten mukaisesti työsuhdetta varten.

Mikäli olet hakenut työpaikkaa jostakin muusta Miele Groupiin kuuluvasta yhtiöstä, välitämme hakemuksesi kyseiselle yhtiölle, jotta yhtiö voi tehdä työsuhdetta koskevan päätöksen.

Kun käsittelemme tietojasi päättääksemme työsuhteen muodostamisesta, oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla, jonka lisäksi noudatamme lakia yksityisyyden suojasta työelämässä (759/2004).

Kaikissa muissa tapauksissa, oikeusperuste hakemustietojesi säilyttämiselle on suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artikla.

 

9. Mielen läsnäolo messutapahtumissa

Mikäli vierailet jollakin messuosastollamme, keräämme tietojasi joita annat meille, esimerkiksi antamalla meille käyntikorttisi. Käsittelemme tietoja vastataksemme mahdollisiin pyyntöihisi, esimerkiksi koskien yhteydenottoa mahdollisia myöhempiä keskusteluja taikka tarjouksia varten. Välitämme tietosi vastuuhenkilölle toisessa Miele Group:in yhtiössä, mikäli tämä on tarpeen pyyntöösi vastaamiseksi (esimerkiksi, jos pyydät yhteydenottoa ulkomailla).

Meillä on oikeutettu etu vastata tiedusteluihisi. Oikeusperuste tietojen käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla. Mikäli tiedustelusi tarkoituksena on se, että haluat solmia sopimuksen, oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(b) artikla. Mikäli annat meille suostumuksesi, oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artikla. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa ja perumisen vaikutukset alkavat perumishetkestä.

Kun otat meihin yhteyttä, meille siirtyneet tiedot poistetaan, kun pyytämäsi asia on suoritettu, sillä edellytyksellä että ja siltä osin kuin emme ole velvollisia säilyttämään sitä kauppa- tai verolainsäädännöllisistä syistä.

Otamme messuosastoillamme ajoittain myös kuvia ja videotallenteita dokumentaatio-, markkinointi- ja viestinnällisistä syistä. Kuvia ja videotallenteita julkaistaan muun muassa sosiaalisen median kanavillamme (esimerkiksi Facebookissa, YouTubessa tai Instagramissa). Näissä tapauksissa ilmaisemme tämän sinulle erikseen kojun yhteydessä olevalla ilmoituksella. Sinulla on oikeus perua suostumuksesi koskien kuvan käyttämistä milloin tahansa ja perumisen vaikutukset alkavat perumishetkestä.

 

10. Henkilötietojen siirtäminen

Tämän tietosuojailmoituksen mukaisen tietojenkäsittelyn yhteydessä on mahdollista, että siirrämme henkilötietoja seuraaville vastaanottajille (niiden vastaanottajien lisäksi, jotka on nimenomaisesti mainittu tässä tietosuojailmoituksessa):

  • valtuutetut asiamiehet ja muut konsultit (esimerkiksi asianajajat, kirjanpitäjät, tilintarkastajat);
  • palveluntarjoajat;
  • Miele Groupiin kuuluvat yhtiöt (https://www.miele.com/en/com/subsidiaries-2156.htm);
  • vakuutusyhtiöt; sekä
  • valtion virastot ja valtionhallinnolliset elimet.

Luovutamme henkilötietoja kolmansille osapuolille vain siinä laajuudessa kuin on tarpeen sopimuksiin perustuvien velvollisuuksiemme täyttämiseksi, mikäli meillä tai kyseisellä kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käsitellä kyseisiä henkilötietoja tai mikäli olet antanut suostumuksesi luovutukselle. Lisäksi luovutamme henkilötietoja kolmansille osapuolille vain mikäli ja siinä laajuudessa kuin olemme velvollisia sovellettavan lain, muiden sovellettavien määräysten tai oikeuden määräyksen perusteella.        

11. Rekisteröidyn oikeudet

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan rekisteröidyillä on erilaisia oikeuksia. Näitä ovat erityisesti:

  • Oikeus tiedonsaantiin: yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaisesti voit pyytää meitä vahvistamaan, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja. Mikäli tällaista käsittelyä tapahtuu, voit myös pyytää meiltä lisätietoja koskien käsittelyä.
  • Oikeus tietojen oikaisemiseen: yleisen tietosuoja-asetuksen 16 artiklan mukaisesti sinulla on oikeus virheellisten tai puutteellisten sinua koskevien henkilötietojen oikaisemiseen ja/tai täydentämiseen.
  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen: yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artiklan perusteella sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista.
  • Oikeus tietojen poistamiseen: yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artiklan mukaisesti sinulla on, tietyissä olosuhteissa, vaatia talletettujen henkilötietojesi poistamista.
  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artiklan mukaisesti olet myös oikeutettu saamaan sinua koskevat, luovuttamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus meidän estämättämme siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

 

12. Muutoksenhakuoikeus

Sinulla on oikeus tehdä valitus henkilötietojesi käsittelystä joko tietosuojavaltuutetulle tai meille.

 

13. Vastustamisoikeus

Mikäli henkilötietojasi käsitellään yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artiklan mukaisten oikeutettujen etujen perusteella, sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukaisesti, mikäli sinulla tiettyjä henkilökohtaiseen tilanteeseesi liittyviä perusteita tai vastustaminen perustuu kohdennettuun suoramarkkinointiin. Jälkimmäisessä tapauksessa kyse on yleisluontoisesta vastustamisoikeudesta, jonka toteutamme vaatimatta minkäänlaista eriteltyä olosuhdetta selvitettäväksi vastustamisoikeuden perusteluksi.

 

 

 

 

 

Tietoturva

Tietoa Mielen tietoturvasta

Mielen tietoturva

Miele on laadukkaiden ja kestävien tuotteiden valmistaja, joka asettaa myös korkeimmat vaatimukset verkkolaitteidensa ja -sovellustensa tietoturvaan. Vaikka pyrimme havaitsemaan ja poistamaan heikkoudet etukäteen, tietotekniikan kyseessä ollessa voidaan tuskin koskaan saavuttaa sataprosenttista turvallisuutta..

Tästä syystä Miele on kiinnostunut saamaan tietoa asioista, jotka liittyvät mahdollisiin tai löydettyihin tietoturvariskeihin ja joilla voi olla vaikutusta yrityksemme verkkotuotteisiin tai -sovelluksiin.

Jos haluat raportoida haavoittuvuuksista ja antaa informaatiota tietoturvasta Mielellä, käytä siihen kansainvälistä sivua:

             https://www.miele.com/en/com/cybersecurity-5047.htm

Vaikka et olisi aivan varma, huomioimme tiedonantosi ja otamme sinuun yhteyttä, jos meillä on kysyttävää.

Miele sivustojen tietosuoja ja vastuut

1. Internetin kehittäminen / Tietosuojastrategia  

Internet-sivujemme kehittäminen saattaa vaikuttaa myös tietosuojastrategiaamme. Jos toimintatapoihimme tulee muutoksia, tiedotamme näistä muutoksista hyvissä ajoin tällä verkkosivustolla ja asiakkaille, jotka ovat antaneet Mielen käyttöön sähköpostiosoitteensa, sähköpostitse lähetettävällä tiedotteella.

 

2. Linkit muille internet-sivuille

Mielen sivustoilla saattaa olla linkkejä muiden yritysten tai yhteisöjen internet-sivustoille. Miele ei vastaa näiden sivustojen sisällön oikeellisuudesta tai sivustojen tietoturvasta.

 

3. Vastuu tuotetiedoista


3.1 Tällä sivustolla esitetyt tiedot tai tältä sivustolta ladattavissa olevat tiedostot eivät muodosta minkäänlaisia sitovia takuita tai muita sitoumuksia.


3.2 Miele ei takaa käytettäväksi annettujen tietojen oikeellisuutta, täydellisyyttä, laatua ja luotettavuutta eikä sitä, että tietojen käyttämisen avulla saavutetaan tuloksia. Miele ei vastaa ladattavien tiedostojen käytöstä johtuvista käyttäjän tai kolmannen osapuolen kärsimistä epäsuorista vahingoista, mukaan lukien vahingot, jotka johtuvat liiketoiminnan voittojen menettämisestä, tietojen menettämisestä tai liiketoiminnan keskeyttämisestä. Mikäli käyttäjä aikoo käyttää Mielen tarjoamia ladattavia ohjelmistoja päätöksenteon perusteena, asiasta tulee aina neuvotella Mielen kanssa.


3.3 Miele ei vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tällä verkkosivustolla saatavilla olevan aineiston käytöstä, käytön estymisestä, mahdollisista laite- tai ohjelmistovioista tai käyttäjän vääristä järjestelmäasetuksista. Mahdollisten ladattavien tiedostojen käyttö tapahtuu aina käyttäjän omalla vastuulla. Miele ei anna mitään takuita ohjelmistoista ja tiedoista, erityisesti niiden käytettävyydestä, oikeellisuudesta, täydellisyydestä, eikä vastaa niiden mahdollisesti sisältämistä viruksista.


3.4 Edellä mainitun lisäksi Miele ei vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat viruksista, troijalaisista hevosista, hoax-viruksista tai vastaavista ohjelmista, eikä myöskään ohjelmista, ohjelman osista eikä koodeista, joiden seurauksena voi aiheutua vastaavaa vahinkoa tai järjestelmien tai sen osien toiminnan keskeytymistä. Jokaisen sivuston käyttäjän on itse huolehdittava asianmukaisista suojatoimenpiteistä viruksia ja vastaavia vahinkoa aiheuttavia tiedostoja vastaan.


3.5 Miele ei vastaa mistään Mielelle lähetettyjen tietojen tiedonsiirrossa tapahtuneista virheistä eikä kolmannen osapuolen tietoja siirrettäessä suorittamista toimista esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa Mielen tietoverkkoon tai muihin tietojärjestelmiin on laittomasti tunkeuduttu ja tällainen tunkeutuminen ei ole aiheutunut Mielen omasta tuottamuksesta.


3.6 Tämä vastuunrajoitus ei koske

(a) tilanteita, joissa vahinkoa on syntynyt Mielen tahallisuuden tai törkeän tuottamuksen seurauksena;

(b) tuotteen ominaisuuksiin liittyviä erikseen annettuja takuita;

(c) olennaisia sopimusrikkomuksia;

(d) henkilön henkeen tai terveyteen kohdistuvia vahinkoja; taikka

(e) tuotevastuulain tarkoittamia vastuita. Olennaisista sopimusrikkomuksista aiheutuva vahingonkorvausvastuu on kuitenkin rajattu sopimuksille tyypillisiin, ennakoitaviin vahinkoihin, mikäli rikkomus ei johdu tahallisuudesta tai törkeästä tuottamuksesta.

Cookies

Cookie Notice

Miele Oy käyttää tällä verkkosivustolla niin kutsuttuja evästeitä. Tässä käytäntökuvauksessa selostamme tarkemmin, millaisia evästeitä Miele käyttää, mitä tietoja niillä käsitellään, millainen on evästeiden elinkaari sekä mitkä ovat oikeutesi evästeitä koskien. Tämänhetkiset asetuksesi koskien suostumusta edellyttäviä evästeitä:

Sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi.

1. Yleinen kuvaus

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita tallennetaan tietokoneellesi tai päätelaitteellesi käyttäessäsi verkkosivustojamme. Kun vierailet Mielen verkkosivustolla, järjestelmääsi saatetaan tallentaa evästeitä. Evästeet sisältävät yksilöllisen merkkijonon, jota voidaan käyttää selaimesi tunnistamiseksi, kun seuraavan kerran vierailet sivustolla. Evästeitä on kahta perustyyppiä:

  • Väliaikaiset evästeet: Nämä evästeet, joita kutsutaan myös istuntoevästeiksi, tallennetaan tietokoneellesi tai päätelaitteellesi väliaikaisesti vierailusi ajaksi, minkä jälkeen ne poistetaan.
  • Pysyvät evästeet: Nämä evästeet pysyvät laitteellasi pidemmän aikaa.

Yleisesti Miele hyödyntää erilaisia internet-teknologioita (esim. evästeet, JavaScript) optimoidakseen Mielen internet-sovelluksia ja helpottaakseen niiden käyttöä, mukaan lukien:

  • Tunnistaaksesi sinut kirjautuessasi verkkokauppaamme ja varmistaaksemme, että sinulle optimoituja turvallisuusvaatimuksia noudatetaan.
  • Auttaaksemme meitä muistamaan tuotteet, jotka olet lisännyt ostoskoriisi tai muistivihkoosi.
  • Näyttääksemme verkkosivuillamme sinulle ostoskoriisi tai muistivihkoosi lisäämiesi tuotteiden määrän.
  • Auttaaksemme meitä muistamaan valitsemasi kielen istunnon ajan, jotta voit helpommin selata verkkosivujamme.
  • Analysoidaksemme tietoja, kuten esimerkiksi selvittääksemme verkkosivustojemme kävijämäärän tai vierailluimmat sivut. Käytämme analyysin tuloksia verkkosivustomme optimoimiseksi.

Voit rajoittaa tai estää evästeiden lähettämisen muuttamalla internet-selaimesi asetuksia. Voit milloin tahansa poistaa jo tallennettuja evästeitä. Selainkohtaista lisätietoa evästeiden poistamisesta löydät seuraavista lähteistä:

Huomaathan kuitenkin, että jos kytket evästeet pois päältä, et kykene välttämättä enää käyttämään kaikkia verkkosivuston toimintoja. Useimpien selainten valikosta löydät asetuksia evästeiden käytölle. Tyypillisesti selaimessa on seuraavat asetukset:

  • Tarkastele evästeitä,
  • Salli evästeet,
  • Kytke pois kaikki tai tietyt evästeet,
  • Tyhjennä kaikki evästeet selaimen sulkiessasi,
  • Evästeiden asettamisen estäminen,
  • Evästeen asettamisesta ilmoittaminen,
  • Selaustietojen seurannan vastustaminen (opt-out).

Kun vierailet sivustollamme, näet palkkielementin (banneri), jolla informoimme sinua evästeiden käytöstä ja pyydämme sinulta suostumusta sellaisten evästeiden asettamiseen, jotka suostumusta edellyttävät. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi enemmälle käsittelylle, mitä käsitellään tarkemmin näissä evästekäytännöissä.

 

2. Teknisesti välttämättömät evästeet (välttämättömät evästeet)

Välttämättömiä evästeitä tarvitaan verkkosivustojen navigaation ja toimintojen mahdollistamiseksi, kuten esimerkiksi toteuttaaksemme verkkosivustomme rekisteröitymisosion tai chat-työkalun. Ilman näitä evästeitä tiettyjen verkkosivuston toimintojen tarjoaminen on mahdotonta.

Teknisesti välttämättömien evästeiden avulla tapahtuvan henkilötietojen käsittelyn oikeusperusta on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6(1)(f) mukainen oikeutettu intressi. Oikeutettu intressi on se, että tämä käsittely vaaditaan verkkosivuilla navigointiin ja verkkosivujen toimintojen käyttämiseen. Teknisesti välttämättömillä evästeillä kerättyjä tietoja ei käytetä käyttäjäprofiilien muodostamiseen.

Välttämättömiä evästeitä ei voida dektivoida. Käyttämämme välttämättömät evästeet ovat yleensä niin kutsuttuja istuntoevästeitä, jotka yleensä poistetaan automaattisesti käyttäjäistunnon päätyttyä.

Joitain välttämättömiä evästeitä asettavat ja/tai käsittelevät kolmannet osapuolet. Alta löydät tarkemmat tiedot tällaisista osapuolista ja heidän työkaluistaan, joita varten käytämme välttämättömiä evästeitä.

2.1 Google

Käytämme verkkosivustollamme erilaisia välttämättömiä evästeitä, jotka tarjoaa ja/tai joita käyttää Google Ireland Limited ("Google"), Irlannin lain alla perustettu ja säännelty yhtiö (rekisterinumero: 368047), jonka rekisteröity osoite on Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland. Lisätietoja näistä Google-palveluista löydät alta ja osoitteesta https://www.google.com/privacy/ads/.

Google Tag Manager

Google Tag Manager on taginhallintajärjestelmä, jonka avulla verkkosivustot voivat helposti ja nopeasti päivittää verkkosivustojensa tai mobiilisovelluksiensa seurantakoodeja ja tageiksi kutsuttuja koodiosioita. Kun Tag Manager ‑koodi on lisätty projektiin, verkkosivusto voi ottaa turvallisesti ja vaivattomasti käyttöön analytiikka- ja mittaustagien määrityksiä verkkopohjaisesta käyttöliittymästä.

Lisätietoja Google Tag Managerista löytyy täältä.

2.2 Lisätietoja

Seuraavassa taulukossa esitetään lisätietoja jokaisesta käyttämästämme yksittäisestä välttämättömästä evästeestä:

Nimi

Kolmas osapuoli

Tarkoitus

Säilytysaika

 

NID

 

 

Google

 

 

 

Google Tag Manager

 

 

6 kk

gtm_auth

 


Istunto

 

gtm_debug

gtm_preview

 

3. Analytiikkaevästeet

Käytämme sivustollamme myös evästeitä, jotka mahdollistavat sivuston käyttösi analysoinnin (ns. analytiikkaevästeet). Tällaisilla evästeillä keräämme ja tallennamme seuraavia tietoja:

  • Vierailujen tiheys
  • Hakujen avainsanat
  • Verkkosivuston toimintojen käyttö

Evästeillä kerätyt tietosi pseudonymisoidaan siten, että kerättyä tietoa ei ole mahdollista yhdistää käyttäjään ilman lisätietoja.

Kyseinen käsittely mahdollistaa verkkosivujemme ja niiden sisällön laadun parantamisen. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusta tässä tapauksessa on tietosuoja-asetuksen artiklan 6(1)(a) mukainen suostumus. Voit peruuttaa suostumuksesi enemmälle käsittelylle milloin tahansa säätämällä näiden käytäntöjen alussa olevia asetuksia.

Joitain analytiikkaevästeitä asettavat ja/tai käsittelevät kolmannet osapuolet. Alta löydät tarkemmat tiedot tällaisista osapuolista ja heidän työkaluistaan, joita varten käytämme analytiikkaevästeitä.

3.1 Google

Käytämme verkkosivustollamme erilaisia analytiikkaevästeitä, jotka tarjoaa ja/tai joita käyttää Google Ireland Limited ("Google"), Irlannin lain alla perustettu ja säännelty yhtiö (rekisterinumero: 368047), jonka rekisteröity osoite on Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland. Lisätietoja näistä Google-palveluista löydät alta ja osoitteesta https://www.google.com/privacy/ads/.

Google Analytics

Verkkosivustomme käyttää Google Analyticsiä suunnittelemaan ja parantamaan verkkosivustoa kysynnän mukaisesti. Google Analytics käyttää niin kutsuttuja evästeitä, jotka on tallennettu päätelaitteellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käyttösi analysoinnin. Evästeen avulla saatu tieto siirretään ja tallennetaan yleensä Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin. Tällä verkkosivustolla me käytämme IP-naamioinnin lisäominaisuutta (niin sanottu IP-anonymisointi), toisin sanoen IP-osoitteesi on lyhennetty Googlen toimesta Euroopan unionin jäsenvaltioiden tai muiden Euroopan talousalueen valtioiden piirissä ennen siirtoa ja tallennusta Yhdysvaltoihin. Vain poikkeuksellisissa tapauksissa koko IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä.

Google tulee käyttämään tätä tietoa tämän verkkosivun tarjoajan puolesta arvioidakseen verkkosivuston käyttöä toimestasi, koostaakseen raportteja verkkosivuston tapahtumista ja tarjotakseen lisäpalveluita verkkosivuston tarjoajalle liittyen verkkosivuston ja internetin käyttöön.

Mikäli sinulla on Google-tili ja olet antanut suostumuksesi mainosten personointiin (”mainosten personointi”), Googlen palvelut sisältävät myös raportit mainontamme tehokkuudesta (sisältäen raportit laitteilta, joilla käytät tiliä), käyttäjiemme kiinnostuksista ja demografiasta, sekä toiminnot verkkomainonnan toimittamiseksi eri käyttämillesi laitteille. Tässä tapauksessa tietojen käsittelyn oikeusperusta on Googlelle antamasi suostumus (tietosuoja-asetuksen artikla 6(1)(a)).

Voit vastustaa datasi keräämistä ja arvioimista Google Analyticsin toimesta lataamalla ja asentamalla seuraavasta linkistä saatavan selainlaajennuksen: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Lähettämämme data, joka on linkitetty evästeisiin, käyttäjätunnisteisiin tai mainontatunnisteisiin poistetaan automaattisesti 14 kuukauden kuluttua.

Lisätietoja Google Analyticsin käyttöehdoista löydät osoitteesta: https://www.google.com/analytics/terms/.

3.2 Lisätietoja

Voit kytkeä analytiikkaevästeet pois päältä. Lisätietoja kaikista yksittäisistä käyttämistämme analytiikkaevästeistä löytyy allaolevasta taulukosta:

Nimi

Kolmas osapuoli

Tarkoitus

Säilytysaika

 

_ga

 

Google

 

 

 

Google Analytics
 

 

2 vuotta

_gid

 

24 tuntia

 

_gat

1 minuutti

 

 

AMP_Token

 

30 sekunnista 1 vuoteen

 

 

_gac_<property-id>

90 päivää

 

4. Markkinointievästeet

Käytämme kolmansien osapuolien asettamia niin kutsuttuja markkinointievästeitä mainonnan sijoitteluun ja uudelleenkohdistamis-/uudelleenmarkkinointitarkoituksiin.

Uudelleenkohdistaminen ja uudelleenmarkkinointi viittaavat teknologioihin, jotka mahdollistavat käyttäjien, jotka ovat aiemmin vierailleet tietyllä verkkosivulla, nähdä sopivia mainoksia myös sen jälkeen, kun he ovat poistuneet verkkosivulta. Tästä syystä verkkosivustojen tarjoajien on tarpeen tunnistaa vierailijoitaan oman verkkosivustonsa ulkopuolella, mitä varten käytetään asianomaisten palveluntarjoajien asettamia evästeitä. Lisäksi aiempi verkkokäyttäytyminen otetaan huomioon. Esimerkiksi, mikäli käyttäjä katselee tiettyjä tuotteita, nämä tai samankaltaiset tuotteet voidaan myöhemmin näyttää mainoksina toisilla verkkosivuilla. Nämä ovat personoituja mainoksia, jotka on mukautettu yksittäisten käyttäjien tarpeisiin. Tätä personoitua mainontaa varten ei ole tarpeen, että käyttäjä tunnistetaan muuten kuin että hänet todetaan samaksi käyttäjäksi.  Uudelleenkohdistamiseen tai uudelleenmarkkinointiin käytettävää dataa ei siksi yhdistetä muuhun dataan.

Tässä tapauksessa tietojen käsittelyn oikeusperusta on suostumus (tietosuoja-asetuksen artikla 6(1)(a)). Voit peruuttaa suostumuksesi enemmälle käsittelylle milloin tahansa säätämällä näiden käytäntöjen alussa olevia asetuksia.

Käytämme teknologioita verkkomainosten sijoitteluun. Mainosten sijoitteluun käytämme kolmansia palveluntarjoajia. Yksityiskohdat kolmansista osapuolista (ja heidän työkaluistaan), jotka asettavat ja/tai käyttävät markkinointievästeitä ja suunnattuja evästeitä, on kuvattu alla.

4.1 Google

Verkkosivustollamme käytämme useita markkinointievästeitä, jotka tarjoaa ja/tai joita käyttää Google Ireland Limited (“Google”), Irlannin lainsäädännön alla perustettu ja säännelty yhtiö (rekisterinumero: 368047), yhtiön kotipaikka: Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti. Lisätietoja näistä Google-palveluista löytyy osoitteesta: https://www.google.com/privacy/ads/.

Google Ads

Google Ads on Googlen kehittämä verkkomainonta-alusta, jolla mainostajat voivat maksaa näyttääkseen lyhyitä mainoksia, palvelutarjouksia, tuotelistauksia, videosisältöä ja generoida mobiilisovelluksen asennuksia Google-mainosverkostossa internet-käyttäjille. Se voi sijoittaa mainoksia sekä hakukoneiden tuloksiin, kuten Google-hakuun, että muille kuin hakukonesivuille, mobiilisovelluksiin ja videoihin.

Lisätietoja Google Adsista löytyy täältä.

4.2 Facebook

Verkkosivustollamme käytämme useita Facebookin tarjoamia ja/tai käyttämiä markkinointievästeitä.

Facebook-evästeitä käytetään, mikäli sinulla on Facebook-tili, käytät Facebook-tuotteita, mukaan lukien Facebook-verkkosivusto ja -sovellukset, tai vierailet muilla verkkosivuilla ja sovelluksissa, jotka käyttävät Facebook-tuotteita (sisältäen Tykkää-painike tai muita Facebook-teknologioita). Evästeet mahdollistavat Facebookille Facebook-tuotteiden tarjoamisen sinulle ja sinusta saamiensa tietojen tulkitsemisen, mukaan muiden verkkosivustojen ja sovellusten käyttöäsi koskevien tietojen, riippumatta siitä, oletko rekisteröitynyt tai kirjautunut sisään.

Lisätietoja Facebookin evästeistä löytyy täältä.

4.3 Lisätietoja

Voit kytkeä markkinointievästeet pois päältä. Lisätietoja kaikista yksittäisistä käyttämistämme markkinointievästeistä löytyy alla olevasta taulukosta:

Nimi

Kolmas osapuoli

Tarkoitus

Säilytysaika

1P_JAR

Google

Google Ads

30 päivää

APISID

Google

Google Ads

540 päivää

CONSENT

Google

Google Ads

540 päivää

HSID

Google

Google Ads

540 päivää

IDE

Google

Google Ads

540 päivää

OTZ

Google

Google Ads

540 päivää

NID

Google

Google Ads

540 päivää

SAPISID

Google

Google Ads

540 päivää

SSID

Google

Google Ads

540 päivää

_fbp

Facebook

Facebook

180 päivää

c_user

Facebook

Facebook

180 päivää

datr

Facebook

Facebook

180 päivää

dpr

Facebook

Facebook

180 päivää

fr

Facebook

Facebook

180 päivää

sb

Facebook

Facebook

180 päivää

spin

Facebook

Facebook

180 päivää

wd

Facebook

Facebook

180 päivää

xs

Facebook

Facebook

180 päivää