Yrityksen arvot

Olemme ylpeitä pitkästä yrityshistoriastamme, jossa työtekijät ovat aina olleet ja tulevat aina olemaan erittäin tärkeässä roolissa. Tutustu meille tärkeisiin aiheisiin ja arvoihin – ja vakuutu itse.

Personalpolitik und Unternehmenskultur

Henkilöstöpolitiikka ja yrityskulttuuri

Yrityksen perustajat Carl Miele ja Reinhard Zinkann loivat vuonna 1899 perustan siihen aikaan hyvin poikkeukselliselle työntekijöistä huolehtivalle henkilöstöpolitiikalle, jolle tunnusomaista oli sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja kunnioitus. Tämä sovinnollisuus yhdistettynä ainutlaatuiseen yrityskulttuuriin vaikuttaa ratkaisevasti työntekijöiden työtyytyväisyyteen sekä sitoutumiseen. Työntekijöiden oikeuksien noudattaminen on meille erittäin tärkeää

Leistungen für Mitarbeiter

Etuja työntekijöille

Miele-työntekijät saavat paljon aikaan. Usein he suorittavat työnsä keskivertoa sitoutuneemmin, tarmokkaammin ja luovemmin. Henkilökunta on hyvin olennainen osa Miele-brändin menestystä ja identiteettiä. Yritys puolestaan tarjoaa mahdollisuuksia ylläpitää ja parantaa työntekijöidensä työtyytyväisyyttä ja –kykyä monipuolisella henkilökuntaeduilla sekä joustavilla työaikamahdollisuuksilla.

Nachwuchsförderung

Nuorten kykyjen kehittäminen

Miele tarjoaa useita mielenkiintoisia ammattialueita, jotka vaikuttavat yritykseen menestykseen – ja kaikkialla on kysyntää nuorille kyvyille. Kyse on siitä, että kyvyt löydetään, heitä edistetään ja kehitetään. Sen vuoksi tavoitteellinen nuorten kehittäminen on konsernissa erittäin tärkeällä sijalla.

Personalentwicklung und Weiterbildung

Henkilöstön kehittäminen ja jatkokoulutus

Työntekijöiden kehittäminen on Mielelle erittäin tärkeää – sillä työntekijät mahdollistavat yrityksen menestyksen. Miele tarjoaa useita erilaisia, kohdennettuja kehitysmahdollisuuksia sekä jatkokoulutusta henkilökunnalle taatakseen työtekijöiden ammattitaidon ylläpidon. Yksilölliset taidot ja henkilökohtaiset tarpeet otetaan huomioon.

Arbeitssicherheit und Gesundheitsschutz

Työturvallisuus ja terveydenhoito

Miele tekee paljon edistääkseen kaiken ikäisten työntekijöidensä terveyttä. Kaikilla paikkakunnilla yritys huolehtii parhaasta mahdollisesta työturvallisuudesta ja tukee työntekijöiden terveydenhoitoa.