Olet valinnut liian korkean lämpötilan.
Alenna lämpötilaa 10–20 °C:lla ja pidennä kypsennysaikaa.
Kypsennettävä on ruskistunut pinnalta epätasaisesti.
Alenna lämpötilaa 10–20 °C:lla ja pidennä kypsennysaikaa.
Käytä reseptissä tai paistotaulukossa kyseiselle tuotteelle ja käyttämällesi toimintatavalle suositeltua kannatintasoa. Reseptejä löydät uunien käyttö- ja asennusohjeista sekä erillisestä reseptivihosta tai Mielen verkkosivuilta.
Erityisesti rahkapiirakkatyyppiset leivonnaiset ruskistuvat kiertoilma plus -toiminnon synnyttämän ilmavirtauksen vuoksi epätasaisesti. Käytä ylä-/alalämpöä.
Älä käytä esilämmitykseen pikalämmitys-/tai booster-toimintoa, kun paistat herkkiä leivonnaisia, kuten kääretorttupohjia tai pikkuleipiä.
Ota ylimääräiset varusteet pois uunista. Jos uunissa on rasvansuodatin, ota sekin pois uunista, sillä se häiritsee ilmankiertoa. Käytä rasvansuodatinta vain, kun käytät grilliä tai paistat lihaa.
Suorita seuraavat toimenpiteet vasta, kun uuni on täysin jäähtynyt:
Varmista, että luukku on kunnolla saranoillaan ja että lukitusmekanismi on oikeassa asennossa. Varmista lisäksi, että luukun tiiviste on koko mitaltaan kunnolla paikallaan. Lisäohjeita löydät laitteen käyttö- ja asennusohjeesta tai Mielen verkkosivuilta.
Uunit, joissa on silikonitiiviste: Tiivisteeseen kertyvä rasva voi haurastuttaa sitä ja lopulta rikkoa sen. Puhdista lika heti puhtaalla sieniliinalla, käsiastianpesuaineella ja lämpimällä vedellä tai puhtaalla, kostutetulla mikrokuituliinalla. Kuivaa tiiviste lopuksi kuivalla, pehmeällä pyyhkeellä.
Uunit, joissa on lasikuitutiiviste: Hankaaminen voi vaurioittaa herkkää lasikuitutiivistettä. Vältä lasikuitutiivisteen turhaa puhdistamista.
Jos luukun tiiviste on haurastunut tai siinä on repeämiä tai kulumia, ota yhteys Miele-huoltoon.