Näkymä Golvet-ravintolan ikkunoista yli Berliinin
EtusivuTietohubiBlogiRakkaudesta ruokaan

Rakkaudesta ruokaan

Asiakastarinat
Ainutlaatuisen sijaintinsa ansiosta tämä Loeser & Wolff -rakennuksen kahdeksannessa kerroksessa Berliinin Potsdamer Platzin laidalla sijaitseva tähtiravintola GOLVET uhkuu suurkaupungin sykettä. Vieraat saavat ensiluokkaisen ruoan lisäksi nauttia myös upeasta näkymästä yli Saksan pääkaupungin. Tässä ainutlaatuisessa paikassa Jonas Zörner pääsee toteuttamaan suurinta intohimoaan: kokkausta. Hän löysi kiinnostuksensa ruokakulttuuriin jo nuorella iällä, jo 13-vuotiaana hän työskenteli viikonloppuisin baareissa keittiöapulaisena tai astianpesijänä. Pian syttyi kipinä siirtyä huippuravintoloihin, päätös, jota hän ei ole tähän päivään mennessä katunut. Päättäväisyytensä ja kunnianhimoisuutensa ansiosta hän päätyi GOLVET-tähtiravintolaan vuonna 2018. Vain kaksi vuotta myöhemmin Jonas Zörner ylennettiin ravintolan keittiömestariksi. Me haastattelimme häntä yksinoikeudella.
Jaa tämä sivu
Onnistunut
Linkki on kopioitu

Haastateltavana GOLVETin keittiömestari Jonas Zörner

Keittiömestari Jonas Zörner istuu sohvalla ja katsoo ulos ravintolan ikkunasta.

Kerro lyhyesti: Mitä GOLVET edustaa? 

GOLVET edustaa vieraanvaraisuutta toiminnassa. Me halusimme erottautua kuluneista kliseistä ja tarjota vieraillemme unohtumattoman hetken, jonka aikana he voivat nojautua taakse, nauttia ja olla vailla huolen häivää. Me käytämme siitä nimeä “Casual Fine Dining”.

Miten kuvaisit lähestymistapaasi ruoanlaittoon?

Minun lähestymistapani on erittäin kevyt, makeuden, hapokkuuden ja suolaisuuden vastakkainasettelua. Pyöristän makuja usein mausteisilla aineksilla ja hapoilla, kuten yrteillä tai sitruksilla. Minulle on erityisen tärkeää, että ruoanvalmistuksen artesaaniluonne tulee aina esiin. Haluan, että annoksistani käy selvästi ilmi, että kokki on harkinnut tarkkaan, mitä tekee, jotta sekä ruoan maku että ulkoasu ovat parhaat mahdolliset.

Vihreä taide-esine huoneessa terrakottaseinää vasten.

Kuinka sinä keittiömestarina vaikutat ravintolan luonteeseen?

Olen aina paikalla, kaiken keskipisteessä, valmiina antamaan neuvoja, kun niitä kysytään. Minä keskityn tiimiini, sillä vain niin voimme menestyä ja saavuttaa tavoitteemme yhdessä. Olen ollut jo pitkään muutakin kuin keittiömestari. Usein toimin talonmiehenä, kauppiaana, keittiöapulaisena ja GOLVETin sosiaalityöntekijänä. Minä edustan sellaista tiiminäkemystä, jossa me ratkomme kaikki ongelmat yhdessä.

GOLVETissa vieraat saavat hienon ruoan lisäksi nauttia myös taiteesta. Miten päädyitte yhdistämään nämä kaksi?

Ryhdyimme luomaan modernia ravintolaa: korkealuokkaista kunnianhimoista keittiötä, ilman kliseistä jäykkyyttä. Siksi GOLVETia koristavat urbaani taide ja modernit teokset, jotka tuovat tunnelmaan oman mausteensa. Kaikki lähtee musiikin valinnasta, tärkeää on myös valaistus ja kaiken kruunaa “Notes of Berlin” -seinä: viihdyttäviä löytöjä Berliinin lappukaaoksesta naapurikiistoista kertovista lappusista aina löytötavarailmoituksiin ja rakkaudenosoituksiin.

Valkoinen, keskeltä vaaleanvihreä posliinilautanen täynnä keittoa.

GOLVETissa vieraat syövät Heringin astioista. Mikä tekee niistä niin erityisiä?

Nämä ainutlaatuiset, laadukkaat astiat luovat täydellisen näyttämön annoksillemme vakuuttavat hillityllä eleganssillaan. Olemme vuosien mittaan luoneet erittäin läheisen suhteen tämän posliinivalmistajan kanssa ja täydennämme toisiamme hyvin.

Mikä on oma lempiruokasi?

Oma lempiruokani on kanaviillokki. Meillä on kotona tapana tarjoilla sitä erityisissä tilaisuuksissa.

 

Tämä artikkeli on osa Welcome & Stay -lehteämme. Lataa digitaalinen lehti.

Tarvitsetko yksilöllisiä neuvoja?

Kiinnostuitko, ja haluat lukea lisää räätälöidyistä ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, niin saat tietää lisää!