Tietosuojakäytäntö

Tämän Tietosuojakäytännön tarkoituksena on antaa sinulle tietoa verkkosivustoomme ja siihen liittyviin palveluihin liittyvästä tietojen käsittelystä. Henkilötietojen käsittely tapahtuu ainoastaan voimassaolevan tietosuojasääntelyn puitteissa, erityisesti EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti (jäljempänä ”yleinen tietosuoja-asetus”).

 

​1. Yleistietoa

1.1 Henkilötiedot

Yleisen tietosuoja-asetuksen 4 (1) artiklan mukaisesti henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkea tietoa, joka liittyy tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön (tästä eteenpäin ”Rekisteröity”); luonnollista henkilöä pidetään tunnistettavissa olevana, mikäli henkilö on suoraan tai välillisesti tunnistettavissa erityisesti tunnistetietojen kuten nimen, henkilötunnuksen, sijaintitiedon, verkkotunnistetietojen tai yhden tai useamman hänelle tunnusomaisen fyysisen, fysiologisen, geneettisen, psyykkisen, taloudellisen, kulttuurillisen tai sosiaalisen tekijän perusteella.

 

1.2 Rekisterinpitäjä

Yleisen tietosuoja-asetuksen 4 (7) artiklan mukainen rekisterinpitäjä on

Miele Oy
Porttikaari 6
01200 Vantaa

Puh:    (09) 875 970
Sähköposti: asiakaspalvelu@miele.fi

 

1.3 Tietosuojavastaava

Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme 1.2 kappaleessa mainitun postiosoitteen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@miele.fi

 

2.  Verkkosivustoomme liittyvä tietojen kerääminen ja käsittely

2.1 Automaattisesti vierailun yhteydessä käsiteltävät tiedot

Aina, kun vierailet verkkosivustollamme, selaimesi siirtää automaattisesti tietoja, jotka säilytetään serverin lokitiedoissa. Tämä käsittää seuraavat tiedot (jäljempänä ”Lokitiedot”):

  • tiedot selaintyypistä ja selainversiosta;
  • käyttäjän käyttöjärjestelmästä;
  • Internet palveluntarjoaja ja käyttäjän IP-osoite sekä;
  • vierailun päivämäärä ja ajankohta.

Lokitietoja tarkastellaan anonyymisti, jotta verkkosivustoa voidaan jatkuvasti kehittää ja päivittää vastaamaan käyttäjien kiinnostuksenkohteita ja jotta kykenemme korjaamaan mahdolliset häiriöt nopeasti. Näitä tarkoituksia varten oikeutettu etumme tietojen käsittelyyn on tietosuoja-asetuksen 6 (1)(f) artiklan mukainen.

Ei-anonymisoidussa muodossa lokitietoja hyödynnetään ainoastaan virhetoimintojen havaitsemiseen ja järjestelmän turvallisuuden takaamiseen, mukaan lukien asiattomien sisäänpääsy-yritysten, petosten ja väärinkäyttöyritysten havainnointiin ja seuraamiseen. Tietoja säilytetään 7 - 14 päivää, minkä jälkeen ne poistetaan. Lokitiedot, jotka on säilytettävä todistelutarkoituksiin, poistetaan vasta kun kyseessä oleva tapahtuma on saatu lopullisesti selvitettyä ja tällaisia tietoja saatetaan yksittäistapauksissa välittää tutkiville viranomaisille. 

 

2.2 Käsiteltävät tiedot verkkokaupan käytössä

Mikäli siirrät aktiivisesti tietojasi meille, esimerkiksi rekisteröitymällä verkkokauppaamme tai tilaamalla sieltä, käsittelemme lähettämiäsi tietoja.

Kun rekisteröidyt verkkokauppaamme tai käytät sitä, keräämme ja käsittelemme seuraavia sinua koskevia tietoja:

  • titteli;
  • nimi;
  • osoite;
  • puhelinnumero;
  • sähköpostiosoite;
  • salasana;
  • sekä syntymäpäivä (vapaaehtoinen); ja
  • tilaushistoria.

Kun teet tilauksen, käsittelemme lisäksi seuraavia tietoja:

  • tilatut tuotteet;
  • toimitusosoite ja /tai laskutusosoite, mikäli eroavaiset; ja
  • laskutus- ja maksutiedot.

Käsittelemme yllä mainittuja tietoja päivittääksemme rekisteröitymisesi ja käsitelläksemme tilauksesi. Oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 (1)(b) artikla. 

Säilytämme sopimusta varten keräämämme tiedot lakimääräisen tai minkä tahansa sopimuksenmukaisen takuuajan päättymiseen saakka. Tämän jälkeen säilytämme tietoja, joiden säilyttämistä kauppa- ja verolainsäädäntö edellyttää. Säilytämme tietoja lakimääräisten ajanjaksojen loppuun ja yksinomaan veroviranomaisten mahdollisesti suorittaman verotarkastuksen vuoksi. 

Maksutietosi välitetään kulloisellekin maksupalveluntarjoajalle maksun käsittelemiseksi

Toimitusosoite ja puhelinnumero välitetään käyttämällemme toimitusyhteistyökumppanillemme. Jotta toimitusyhteistyökumppani kykenee ottamaan sinuun yhteyttä sopiakseen toimituspäivästä tai sen varalta, että toimituksessa ilmenee ongelmia, välitämme toimitusyhteistyökumppanillemme sähköpostiosoitteesi ja mikäli mahdollista, puhelinnumerosi. Kyseiset tiedot välitetään ainoastaan mainittuja tarkoituksia varten ja poistetaan toimituksen jälkeen. Jotkin toimitusyhteistyökumppanimme tarjoavat lähetysten seurantapalveluita. Välitämme sähköpostiosoitteesi toimitusyhteistyökumppanille, jotta tämän on mahdollista tarjota sinulle lähetysten seurantapalvelujaan. Oikeusperuste tietojen käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artiklan mukainen suostumus.

 

2.3 Perintätoimet

Mikäli toistuvista muistutuksista huolimatta laiminlyöt maksuvelvollisuutesi, pidätämme oikeuden välittää vaadittavat tiedot velkojen perimiseksi perintätoimistolle oikeudellisen perinnän toimittamiseksi tai oikeuden myydä suorittamattomat vaateet perintäpalveluiden tarjoajalle. Myyntitapahtuman toteutuessa perintäpalveluiden tarjoajasta tulee vaateen haltija ja vaateet siirtyvät sen nimiin. Näitä tarkoituksia varten toimimme yhteistyössä perintäpalveluiden tarjoajan kanssa. Tietojen siirtämisen oikeusperuste on oikeudellisen perinnän yhteydessä yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(b) artikla ja vaateiden myymisen yhteydessä yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla.

 

2.4 MieleClub

Mikäli rekisteröidyt Mielen kanta-asiakasohjelmaan MieleClubiin, keräämme seuraavat asiakastiedot osana rekisteröitymistä:

  • titteli;
  • nimi;
  • osoite;
  • puhelinnumero;
  • sähköpostiosoite;
  • salasana;
  • ja syntymäpäivä (vapaaehtoinen).

Käsittelemme näitä asiakastietoja voidaksemme tarjota kanta-asiakasohjelmaamme. Oikeusperuste on tietosuoja-asetuksen 6 (1)(b) artikla.

Säilytämme asiakastietoja Mielen kanta-asiakasohjelman MieleClubin jäsenyytesi ajan. Tämän jälkeen säilytämme asiakastietoja ainoastaan siinä määrin, kuin kauppa- ja verolainsäädäntö vaativat.

 

2.5 Kaupallinen viestintä

Mikäli ja siinä määrin kuin olet antanut meille suostumuksesi markkinointiin, eli olet esimerkiksi tilannut sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeen ja/tai liittynyt MieleClubiin, yhteydenpitoon vaadittava tietojen käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artiklan perusteella (tästä eteenpäin ”Suostumus”). Voit perua antamasi suostumuksen milloin tahansa (esimerkiksi käyttämällä sähköpostista löytyvää tilauksen perumislinkkiä) ja perumisen vaikutukset alkavat perumishetkestä. On mahdollista, että kaupallista viestintää suorittaa ulkopuolinen palveluntarjoaja. Nämä palveluntarjoajat toimivat ainoastaan antamiemme ohjeiden mukaisesti.

 

 

3. Yhteydenotto ja huoltopalvelut

3.1 Ota meihin yhteyttä

Verkkosivustollamme on listattu eri tavat, joilla voit ottaa meihin yhteyttä. Lisäksi voit ottaa meihin yhteyttä sosiaalisen median sivujemme kautta (esimerkiksi Facebookissa tai Instagramissa). Mikäli hyödynnät näitä ja otat meihin yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse, käsittelemme antamiasi tietoja, jotta voimme vastata yhteydenottoosi.

Yhteydenottoihisi vastaaminen on meidän oikeutettu etumme. Oikeusperuste tietojen käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla. Mikäli yhteydenottosi liittyy sopimuksen solmimiseen, oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(b) artikla.

Kun otat meihin yhteyttä, meille siirtyneet tiedot poistetaan kun pyyntösi käsittely on saatu päätökseen ja siltä osin kuin meillä ei ole velvollisuutta säilyttää tietoja kauppa- ja verolainsäädännön johdosta.

 

3.2 Mielen huoltopalvelut

Voit ottaa yhteyttä Mielen huoltopalveluihin useilla eri tavoin, esimerkiksi puhelimitse tai verkossa. Tässä tapauksessa käsittelemme tietoja, jotka luovutat meille osana pyyntöäsi. Tietojasi välitetään palveluyhteistyökumppaneillemme siinä määrin kuin on tarpeellista asiakaspalvelun toteuttamiseksi, esimerkiksi siinä tapauksessa, että meidän tulee noutaa laite sinulta korjauksen toteuttamiseksi taikka takuuvaatimusten käsittelemiseksi.

Oikeusperuste tietojesi käsittelylle asiakaspalvelun yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(b) artikla.

Huoltopalvelun yhteydessä meille luovutetut tiedot poistetaan takuujaksojen päättyessä, sillä oletuksella että ja siinä määrin kuin emme ole velvollisia säilyttämään tietoja pidempiä aikoja kauppa- ja verolainsäädännön johdosta.

 

4. Evästeet (Cookies)

Hyödynnämme verkkosivustollamme evästeitä tai samankaltaisia teknologisia ratkaisuja, kuten pikseleitä (tästä eteenpäin ”Evästeet”). Evästeet ovat pieniä, laitteesi selaimen tallettamia tekstitiedostoja taikka kuvatiedostoja, kuten pikselejä. Kun seuraavan kerran vierailet verkkosivustollamme samalla laitteella kuin aiemmin, Evästeisiin tallennettu tieto joko palautuu verkkosivustollemme (tästä eteenpäin ”Ensimmäisen tahon Evästeet”) tai toiselle verkkosivustolle (tästä eteenpäin ”Kolmannen osapuolen Evästeet”).

Evästeisiin talletettu tieto ilmaisee verkkosivustolle, että olet vieraillut sillä jo aikaisemmin. Tämä mahdollistaa verkkosivuston tarkastelun parhaalla mahdollisella tavalla mieltymystesi mukaisesti. Ainoastaan Eväste sellaisenaan tunnistetaan päätelaitteeseesi. Lisäksi, henkilötietoja käsitellään ainoastaan, mikäli olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi tai mikäli se on ehdottomasti välttämätöntä, jotta tarjottua ja pyytämääsi palvelua on mahdollista käyttää.

Voit myös poistaa tiettyjä Evästeitä käytöstä Evästeiden asetuksia koskevan sivumme kautta. Lisäksi voit yleisemmin estää Evästeiden tallentumisen muokkaamalla selainohjelmistoasi; tässä tapauksessa et välttämättä kykene käyttämään kaikkia verkkosivustomme ominaisuuksia täysimääräisesti.

Tiedotamme sinulle Evästeiden käytöstä etukäteen käyttöä koskevalla huomautuspalkilla. 

 

5. Analysointi ja kohdennustyökalut

5.1 Googlen palvelut

Verkkosivustollamme käytämme useita palveluita, joiden tarjoaja on Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland (jäljempänä ”Google”).

Lisätietoja Googlen palveluista saat sivulta http://www.google.com/privacy/ads/.

 

5.1.1 Google Analytics

Verkkosivustomme hyödyntää Google Analytics -palvelua tarvesuuntautuneen suunnittelun toteuttamiseksi ja verkkosivuston parantamiseksi. Google Analytics-palvelu hyödyntää niin sanottuja evästeitä, jotka talletetaan päätelaitteellesi ja jotka mahdollistavat verkkosivuston käytön analysoimisen. Evästeen tuottama tieto siirretään yleensä Googlen serverille Yhdysvaltoihin ja säilytetään siellä. Hyödynnämme IP:n anonymisointi -laajennusta (niin kutsuttu IP-naamiointi) verkkosivustollamme. Toisin sanoen IP-osoitteesi lyhennetään Googlen toimesta, kun kyse on Euroopan unionin jäsenvaltiosta tai muusta valtiosta, joka on osapuolena sopimuksessa Euroopan talousalueesta. Vain poikkeustapauksissa IP-osoite kokonaisuudessaan lähetetään Googlen serverille Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä.

Google käyttää verkkosivuston ylläpitäjän puolesta tätä tietoa arvioidakseen sivuston käyttöä, laatiakseen raportteja verkkosivuston aktiivisuudesta ja tarjotakseen verkkosivuston ylläpitäjälle muita palveluitaan, jotka liittyvät verkkosivuston aktiivisuuteen ja Internetin käyttöön.

Tietojen käsittelyn oikeusperuste yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla.

Voit vastustaa tietojesi keräämistä ja analysointia Google Analytics -palvelun kautta lataamalla ja asentamalla selaimeesi laajennuksen alla olevasta linkistä: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Lähettämämme ja evästeisiin linkittyvät tiedot, käyttäjätunnisteet (kuten käyttäjätunnukset) tai mainontatunnukset hävitetään automaattisesti 14 kuukauden kuluttua. 

Lisätietoja Google Analytics -palvelun käyttöehdoista löydät seuraavan linkin kautta: http://www.google.com/analytics/terms/.

 

5.1.2 Googlen uudelleenmarkkinointiominaisuudet (Google Remarketing Features)

Googlen uudelleenmarkkinointiominaisuuden avulla meidän on mahdollista näyttää käyttäjillemme mainoksia, jotka perustuvat heidän kiinnostuksenkohteisiinsa muilla verkkosivustoillamme Google Ads Network -verkostossa (niin sanotut ”Google ads” -mainokset tai mainokset muilla verkkosivustoilla). Tätä tarkoitusta varten käyttäjien vuorovaikutusta verkkosivustollamme analysoidaan, jotta voimme näyttää käyttäjillemme kohdennettua mainontaa silloinkin, kun käyttäjät ovat vierailleet verkkosivustollamme muilla sivustoilla. Google tallentaa numeron niiden käyttäjien selaimeen, jotka vierailevat tietyissä Googlen palveluissa tai Google Display -verkoston verkkosivuilla. Tämä numero, eli “Eväste”, tallentaa näiden käyttäjien vierailut. Tätä numeroa käytetään tunnistamaan verkkoselain tietyllä tietokoneella eikä henkilön tunnistamiseksi; henkilötietoja ei säilytetä.

Oikeusperuste tietojen käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla.

Voit estää Googlen evästeiden käytön asentamalla laajennuksen seuraavan linkin kautta: www.google.com/settings/ads/plugin.

 

5.1.3 Googlen konversioseuranta (Google Conversion Tracking)

Tässä yhteydessä käytämme myös Googlen konversioseurantaa (Conversion Tracking). Kun klikkaat Googlen tarjoamaa mainosta, laitteellesi asennetaan 30 vuorokauden konversioseurantaeväste. Näitä evästeitä ei käytetä henkilön tunnistamiseen. Konversioseurantaevästeiden avulla kerättyjä tietoja hyödynnetään konversiotilastojen tarjoamiseksi Google Ads -mainostajille.

Oikeusperuste tälle tietojen käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen (6)(1)(f) artikla.

Voit poistaa Googlen kiinnostuksenkohteisiin perustuvat mainokset selaimellasi ottamalla pois käytöstä http://www.google.com/settings/ads tai jättäytymällä pois (opt-out) http://www.aboutads.info/choices/.

 

5.1.4 Muita Google Marketing Platformin palveluita

Verkkosivuillamme hyödynnetään lisäksi muita Google Marketing Platformin palveluita (aiemmin ”Google doubleclick”). Nämä palvelut hyödyntävät evästeitä tarjotakseen käyttäjille relevantteja mainoksia, parantaakseen mainoskampanjoiden toimivuuden raportointia ja estääkseen käyttäjiä saamasta samoja mainoksia useaan otteeseen.

Google käyttää evästetunnusta tallentaakseen tiedon siitä, mitä mainoksia kussakin selaimessa on näytetty ja näin estää niiden näyttämisen useampaan otteeseen. Google voi lisäksi hyödyntää evästetunnuksia jäljittääkseen niin kutsuttuja konversioita, eli esimerkiksi sitä, vieraileeko käyttäjä mainoksen nähtyään myöhemmin mainostajan verkkosivustolla ja ostaa sieltä jotakin. Googlen mukaan tällaiset evästeet eivät sisällä henkilötietoja.

Selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden Googlen serveriin. Me emme voi vaikuttaa tietojen keräämisen laajuuteen tai siihen, miten Google myöhemmin hyödyntää tämän työkalun kautta kerättyjä tietoja. Googlen mukaan palvelun käyttöönoton myötä Google saa haltuunsa tiedon siitä, että olet vieraillut sivustomme relevantilla osuudella tai että olet klikannut mainostamme. Mikäli olet rekisteröitynyt Googlen palveluun, Google voi yhdistää käynnin käyttäjätiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Googlen palveluun tai et olisi kirjautunut sisään palveluun, on olemassa mahdollisuus että palveluntarjoaja saa selville IP-osoitteesi ja säilyttää sen.

Lisäksi Googlen evästeiden käytön myötä tiedämme, suoritatko tietynlaisia toimintoja verkkosivustollamme sen jälkeen, kun olet nähnyt tai klikannut mainostamme Googlessa tai muulla alustalla (Konversioseuranta) (”Floodlight”). Google hyödyntää tätä evästettä havainnoidakseen sisältöä jota olet tarkastellut verkkosivustollamme, jotta se voi myöhemmin tarjota sinulle kohdennettua mainontaa.

Voit estää seurannan muuttamalla selaimesi asetuksia (eli kolmannen osapuolen evästeiden poistaminen käytöstä), kytkemällä konversioseurantaevästeet pois käytöstä estämällä evästeet sivustolla www.googleadservices.com selainasetuksissasi, sivustolla www.google.com/settings/ads, About Ads –itsesääntelykampanjaan kuuluvien mainostajien kiinnostuksenkohteisiin perustuvan mainonnan linkistä http://www.aboutads.info/choices tai linkistä http://www.google.com/settings/ads/. Kehotamme kuitenkin huomioimaan, että näin toimiessasi et välttämättä kykene hyödyntämään tarjouksen kaikkia ominaisuuksia täysimääräisesti.

Lisätietoa Google Marketing Platformista löydät sivustolta: https://marketingplatform.google.com/.  Löydät lisätietoa myös Network Advertising Initiative -aloitteen (NAI) sivustolta: http://www.networkadvertising.org/.

Tietojenkäsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artikla.

 

5.2 Facebookin Mukautetut Kohderyhmät (Custom Audiences)

Verkkosivullamme käytetään ”Mukautettuja kohderyhmiä”, eli Facebookin jälkimarkkinointiominaisuutta (Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA, jäljempänä "Facebook”). Sen avulla verkkosivujen käyttäjille on mahdollista näyttää heidän kiinnostuksenkohteidensa perusteella valikoituja mainoksia (”Facebook Mainokset”, Facebook Ads) osana heidän vierailuaan yhteisöpalvelu Facebookissa ja muilla verkkosivustoilla, jotka myös hyödyntävät kyseistä prosessia. Haluamme näyttää sinulle mainoksia sinua kiinnostavista aiheista, jotta online-tarjouksemme olisivat sinulle houkuttelevampia. Tietojesi käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla.

Mukautettujen Kohderyhmien hyödyntämisen myötä selaimesi luo automaattisesti suoran yhteyden Facebookin serverin kanssa. Meillä ei ole vaikutusvaltaa siihen, kuinka laajasti ja miten Facebook myöhemmin käyttää tämän työkalun kautta kerättyjen tietoja ja näin ollen haluamme informoida sinua, että tietojemme mukaan: Integroimalla Facebookin Mukautetut Kohderyhmät -toiminnon Facebook vastaanottaa tiedot siitä, että olet vieraillut verkkosivuillamme tai olet klikannut mainostamme. Mikäli olet rekisteröitynyt Facebook-palveluun, Facebook voi yhdistää käynnin Facebook-tiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Facebookiin tai kirjautunut sisälle, on mahdollista, että palveluntarjoaja saattaa käsitellä IP-osoitettasi ja muita tunnistamiseen liittyviä tekijöitä.

Palveluun sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat poistaa käytöstä ”Facebook Mukautetut Kohderyhmät” -toiminnon täällä: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#.  

Lisätietoa Facebookin tietojenkäsittelystä löydät täältä: https://www.facebook.com/about/privacy.

 

6. Sosiaalisen median laajennukset (Plug-ins)

Verkkosivustomme hyödyntää Facebookin sosiaalisen median laajennusta (Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA, jäljempänä "Facebook")

Yleiskatsaus Facebookin laajennuksista on löydettävissä täältä: http://developers.facebook.com/docs/plugins. Lisätietoa Facebookin Tietosuojakäytännöstä on löydettävissä seuraavan linkin kautta: www.facebook.com/policy.php.     

Facebook saattaa saada tiedon siitä, että olet vieraillut vastaavalla verkkosivustollamme ja mahdollisesti ollut vuorovaikutuksessa laajennuksen kanssa. Aktivoimalla laajennuksen henkilötietojasi tallennetaan ja lähetetään Facebookille Yhdysvaltoihin.

Meillä ei ole vaikutusvaltaa kerättäviin tietoihin tai tiedonkäsittelyprosesseihin, emmekä ole tietoisia tietojenkeräämisen kokonaislaajuudesta, käsittelyn tarkoituksesta tai säilyttämisen kestosta. Me emme myöskään tiedä, kuinka Facebookin keräämiä tietoja on mahdollista poistaa.

Facebook säilyttää sinusta kerätyn tiedon käyttäjäprofiileina ja hyödyntää niitä mainontatarkoituksiin, markkinatutkimukseen ja/tai räätälöityjen verkkosivustojen suunnitteluun.  Kyseisenkaltaista arviointia suoritetaan erityisesti (myös sisäänkirjautumattomien käyttäjien kohdalla) tarpeisiin perustuvan mainostamisen toteuttamiseksi ja toisten yhteisöpalvelun käyttäjien informoimiseksi toiminnoistasi verkkosivullamme. Sinulla on oikeus vastustaa tällaisten käyttäjäprofiilien luomista, ja halutessasi näin toimia on sinun kohdistettava vaatimuksesi Facebookille.

Laajennusten kautta tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa sosiaalisten verkostojen ja muiden käyttäjien kanssa, jotta voisimme parantaa tarjontaamme ja muokata sitä sinun kannaltasi kiinnostavammaksi. Oikeusperuste laajennusten käytölle on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla.

Voit poistaa laajennusten latautumisen täysin käyttäen selaimessasi lisätoimintoja, eli niin sanottuja script blocker -toimintoja.

 

7. Läsnäolo sosiaalisessa mediassa

7.1 Huomautus koskien Facebook Fanisivua (Facebook Fanpage)

Avaamalla sivun https://www.facebook.com/MieleFI/  päädyt fanisivullemme Facebook.com yhteisöpalvelussa, jonka tarjoaja on Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland (jäljempänä "Facebook"). Mikäli vierailet fanisivullamme, Facebook kerää tietoja ja käsittelee niitä Yhdysvalloissa, mikäli tämä on tarpeen. Tietojen kerääminen tapahtuu myös vaikka et olisi rekisteröitynyt Facebookin käyttäjäksi tai vaikka et olisi kirjautuneena sisään Facebook-käyttäjätilillesi. Meillä ei ole vaikutusvaltaa kerättyjen tietojen käsittelyyn, sillä sen suorittaa yksinomaan Facebook. Facebookilta saamiemme tietojen mukaan kerättyihin tietoihin kuuluu, muiden tietojen lisäksi, IP-osoite, tieto käyttöjärjestelmästä, laitteistoversiot ja selaintyypit, Facebookin evästeiden avulla kerätty tieto toiminnoistasi käyttäjänä, ja muu tekninen tieto.

Ole hyvä ja tutustu Facebookin Tietosuojaselosteeseen, jonka löydät täältä: https://www.facebook.com/privacy/explanation. Facebookin tarjoamaa tietoa sen evästeistä löydät täältä: https://www.facebook.com/policies/cookies.

 

7.2 Huomautus koskien Instagramia

Ylläpidämme Instagram-käyttäjätiliä https://www.instagram.com/miele_finland/ yhteisöpalvelu Instagramissa, joka on osa Facebook Ireland Ltd:tä, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Irlanti (tästä eteenpäin "Instagram"). Mikäli vierailet käyttäjätilillämme, Instagram kerää tietoja ja käsittelee niitä Yhdysvalloissa, mikäli tämä on tarpeen. Tietojen kerääminen tapahtuu myös vaikka et olisi rekisteröitynyt Instagramin käyttäjäksi tai vaikka et olisi kirjautuneena sisään Instagram-käyttäjätilillesi. Meillä ei ole vaikutusvaltaa kerättyjen tietojen käsittelyyn, sillä sen suorittaa yksinomaan Instagram. Instagramilta saamiemme tietojen mukaan kerättyihin tietoihin kuuluu, muiden tietojen lisäksi, IP-osoite, tieto käyttöjärjestelmästä, laitteistoversiot ja selaintyypit, Instagramin evästeiden avulla kerätty tieto toiminnoistasi käyttäjänä ja muu tekninen tieto.

Ole hyvä ja tutustu Instagramin Tietosuojaselosteeseen, jonka löydät täältä: https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content.

 

7.3 Huomautus koskien YouTubea

Ylläpidämme YouTube-kanavaa nimeltä http://www.youtube.com/c/MieleFinland YouTube-videopalvelussa, joka on osa YouTube LLC:tä, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066 USA (jäljempänä "YouTube"). Mikäli vierailet kanavallamme, YouTube kerää tietoja ja käsittelee niitä Yhdysvalloissa, mikäli tämä on tarpeen. Tietojen kerääminen tapahtuu myös vaikka et olisi rekisteröitynyt YouTuben käyttäjäksi tai vaikka et olisi kirjautuneena sisään YouTube-käyttäjätilillesi. Meillä ei ole vaikutusvaltaa kerättyjen tietojen käsittelyyn, sillä sen suorittaa yksinomaan YouTube. YouTubelta saamiemme tietojen mukaan kerättyihin tietoihin kuuluu, muiden tietojen lisäksi, IP-osoite, tieto käyttöjärjestelmästä, laitteistoversiot ja selaintyypit, YouTuben evästeiden avulla kerätty tieto toiminnoistasi käyttäjänä ja muu tekninen tieto.

Ole hyvä ja tutustu YouTuben Tietosuojaselosteeseen, jonka löydät täältä: https://policies.google.com/privacy.

 

8. Työnhaku

Mikäli haet työpaikkaa Mielen hakuportaalin kautta, lomakkeella tai muilla tavoin meiltä ja lähetät meille työnhakuun liittyviä dokumentteja, käsittelemme luovuttamiasi henkilötietoja vain siinä laajuudessa, kuin se on tarpeen hakuprosessin johdosta.

Mikäli olet hakenut avoimeksi ilmoitettua työpaikkaa, dokumentit poistetaan automaattisesti kuuden kuukauden päästä siitä, kun julkinen haku on päättynyt, sillä edellytyksellä, ettei dokumenttien poistaminen ole ristiriidassa minkään oikeutetun edun kanssa.  Mikäli haet työpaikkaa niin, ettei hakemuksesi liity mihinkään avoimeksi ilmoitettuun työpaikkaan (avoin työhakemus), hakemustasi säilytetään korkeintaan vuoden ajan, jotta sinuun voidaan ottaa yhteyttä koskien tämän ajanjakson aikana ilmennyttä avointa työpaikkaa. Sinun on mahdollista pyytää hakemuksesi poistamista milloin tahansa ennen kyseisten säilyttämisajanjaksojen päättymistä. Työpaikkahaun tuottaessa tulosta, siirretty tieto säilytetään lakisääteisten vaatimusten mukaisesti työsuhdetta varten.

Mikäli olet hakenut työpaikkaa jostakin muusta Miele Groupiin kuuluvasta yhtiöstä, välitämme hakemuksesi kyseiselle yhtiölle, jotta yhtiö voi tehdä työsuhdetta koskevan päätöksen.

Kun käsittelemme tietojasi päättääksemme työsuhteen muodostamisesta, oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla, jonka lisäksi noudatamme lakia yksityisyyden suojasta työelämässä (759/2004).

Kaikissa muissa tapauksissa, oikeusperuste hakemustietojesi säilyttämiselle on suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artikla.

 

9. Mielen läsnäolo messutapahtumissa

Mikäli vierailet jollakin messuosastollamme, keräämme tietojasi joita annat meille, esimerkiksi antamalla meille käyntikorttisi. Käsittelemme tietoja vastataksemme mahdollisiin pyyntöihisi, esimerkiksi koskien yhteydenottoa mahdollisia myöhempiä keskusteluja taikka tarjouksia varten. Välitämme tietosi vastuuhenkilölle toisessa Miele Group:in yhtiössä, mikäli tämä on tarpeen pyyntöösi vastaamiseksi (esimerkiksi, jos pyydät yhteydenottoa ulkomailla).

Meillä on oikeutettu etu vastata tiedusteluihisi. Oikeusperuste tietojen käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artikla. Mikäli tiedustelusi tarkoituksena on se, että haluat solmia sopimuksen, oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(b) artikla. Mikäli annat meille suostumuksesi, oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(a) artikla. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa ja perumisen vaikutukset alkavat perumishetkestä.

Kun otat meihin yhteyttä, meille siirtyneet tiedot poistetaan, kun pyytämäsi asia on suoritettu, sillä edellytyksellä että ja siltä osin kuin emme ole velvollisia säilyttämään sitä kauppa- tai verolainsäädännöllisistä syistä.

Otamme messuosastoillamme ajoittain myös kuvia ja videotallenteita dokumentaatio-, markkinointi- ja viestinnällisistä syistä. Kuvia ja videotallenteita julkaistaan muun muassa sosiaalisen median kanavillamme (esimerkiksi Facebookissa, YouTubessa tai Instagramissa). Näissä tapauksissa ilmaisemme tämän sinulle erikseen kojun yhteydessä olevalla ilmoituksella. Sinulla on oikeus perua suostumuksesi koskien kuvan käyttämistä milloin tahansa ja perumisen vaikutukset alkavat perumishetkestä.

 

10. Henkilötietojen siirtäminen

Tämän tietosuojailmoituksen mukaisen tietojenkäsittelyn yhteydessä on mahdollista, että siirrämme henkilötietoja seuraaville vastaanottajille (niiden vastaanottajien lisäksi, jotka on nimenomaisesti mainittu tässä tietosuojailmoituksessa):

  • valtuutetut asiamiehet ja muut konsultit (esimerkiksi asianajajat, kirjanpitäjät, tilintarkastajat);
  • palveluntarjoajat;
  • Miele Groupiin kuuluvat yhtiöt (https://www.miele.com/en/com/subsidiaries-2156.htm);
  • vakuutusyhtiöt; sekä
  • valtion virastot ja valtionhallinnolliset elimet.

Luovutamme henkilötietoja kolmansille osapuolille vain siinä laajuudessa kuin on tarpeen sopimuksiin perustuvien velvollisuuksiemme täyttämiseksi, mikäli meillä tai kyseisellä kolmannella osapuolella on oikeutettu etu käsitellä kyseisiä henkilötietoja tai mikäli olet antanut suostumuksesi luovutukselle. Lisäksi luovutamme henkilötietoja kolmansille osapuolille vain mikäli ja siinä laajuudessa kuin olemme velvollisia sovellettavan lain, muiden sovellettavien määräysten tai oikeuden määräyksen perusteella.        

11. Rekisteröidyn oikeudet

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan rekisteröidyillä on erilaisia oikeuksia. Näitä ovat erityisesti:

  • Oikeus tiedonsaantiin: yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaisesti voit pyytää meitä vahvistamaan, käsittelemmekö sinua koskevia henkilötietoja. Mikäli tällaista käsittelyä tapahtuu, voit myös pyytää meiltä lisätietoja koskien käsittelyä.
  • Oikeus tietojen oikaisemiseen: yleisen tietosuoja-asetuksen 16 artiklan mukaisesti sinulla on oikeus virheellisten tai puutteellisten sinua koskevien henkilötietojen oikaisemiseen ja/tai täydentämiseen.
  • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen: yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artiklan perusteella sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista.
  • Oikeus tietojen poistamiseen: yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artiklan mukaisesti sinulla on, tietyissä olosuhteissa, vaatia talletettujen henkilötietojesi poistamista.
  • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artiklan mukaisesti olet myös oikeutettu saamaan sinua koskevat, luovuttamasi henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus meidän estämättämme siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

 

12. Muutoksenhakuoikeus

Sinulla on oikeus tehdä valitus henkilötietojesi käsittelystä joko tietosuojavaltuutetulle tai meille.

 

13. Vastustamisoikeus

Mikäli henkilötietojasi käsitellään yleisen tietosuoja-asetuksen 6(1)(f) artiklan mukaisten oikeutettujen etujen perusteella, sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukaisesti, mikäli sinulla tiettyjä henkilökohtaiseen tilanteeseesi liittyviä perusteita tai vastustaminen perustuu kohdennettuun suoramarkkinointiin. Jälkimmäisessä tapauksessa kyse on yleisluontoisesta vastustamisoikeudesta, jonka toteutamme vaatimatta minkäänlaista eriteltyä olosuhdetta selvitettäväksi vastustamisoikeuden perusteluksi.

 

Tietoa Mielen tietoturvasta

Mielen näkemys tietoturvasta

Laadukkaiden ja kestävien tuotteiden valmistajana Miele vaatii miele asettaa tiukat vaatimukset myös verkotettujen koneiden ja laiteidensa, sovellustensa ja verkkosovellustensa tietoturvalle ja kyberturvallisuudelle. Vaikka teemme kaikkemme tunnistaaksemme ja eliminoidaksemme kaikki heikkoudet jo etukäteen, informaatioteknologian sataprosenttista turvallisuutta voidaan tuskin koskaan saavuttaa.

Siksi Miele haluaakin saada sinulta tietoa mahdollisista tai havaitsemistasi tietoturvariskeistä, joita liittyy tuotteidemme, sovellustemme tai verkkosovellustemme käyttöön.

Ilmoita mahdollisista haavoittuvuuksista ja kyberturvallisuuteen liittyvistä tiedoistasi Mielelle kansainvälisen sivumme kautta:

          https://www.miele.com/en/com/cybersecurity-5047.htm

Vaikket olisikaan täysin varma: Perehdymme ilmoitukseesi ja otamme yhteyttä, mikäli meillä on kysyttävää asiasta.

1. Internetin kehittäminen / Tietosuojastrategia  

Internet-sivujemme kehittäminen saattaa vaikuttaa myös tietosuojastrategiaamme. Jos toimintatapoihimme tulee muutoksia, tiedotamme näistä muutoksista hyvissä ajoin tällä verkkosivustolla ja asiakkaille, jotka ovat antaneet Mielen käyttöön sähköpostiosoitteensa, sähköpostitse lähetettävällä tiedotteella.

2. Linkit muille internet-sivuille

Mielen sivustoilla saattaa olla linkkejä muiden yritysten tai yhteisöjen internet-sivustoille. Miele ei vastaa näiden sivustojen sisällön oikeellisuudesta tai sivustojen tietoturvasta.

3. Vastuu tuotetiedoista

3.1 Tällä sivustolla esitetyt tiedot tai tältä sivustolta ladattavissa olevat tiedostot eivät muodosta minkäänlaisia sitovia takuita tai muita sitoumuksia.

3.2 Miele ei takaa käytettäväksi annettujen tietojen oikeellisuutta, täydellisyyttä, laatua ja luotettavuutta eikä sitä, että tietojen käyttämisen avulla saavutetaan tuloksia. Miele ei vastaa ladattavien tiedostojen käytöstä johtuvista käyttäjän tai kolmannen osapuolen kärsimistä epäsuorista vahingoista, mukaan lukien vahingot, jotka johtuvat liiketoiminnan voittojen menettämisestä, tietojen menettämisestä tai liiketoiminnan keskeyttämisestä. Mikäli käyttäjä aikoo käyttää Mielen tarjoamia ladattavia ohjelmistoja päätöksenteon perusteena, asiasta tulee aina neuvotella Mielen kanssa.

3.3 Miele ei vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat tällä verkkosivustolla saatavilla olevan aineiston käytöstä, käytön estymisestä, mahdollisista laite- tai ohjelmistovioista tai käyttäjän vääristä järjestelmäasetuksista. Mahdollisten ladattavien tiedostojen käyttö tapahtuu aina käyttäjän omalla vastuulla. Miele ei anna mitään takuita ohjelmistoista ja tiedoista, erityisesti niiden käytettävyydestä, oikeellisuudesta, täydellisyydestä, eikä vastaa niiden mahdollisesti sisältämistä viruksista.

3.4 Edellä mainitun lisäksi Miele ei vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat viruksista, troijalaisista hevosista, hoax-viruksista tai vastaavista ohjelmista, eikä myöskään ohjelmista, ohjelman osista eikä koodeista, joiden seurauksena voi aiheutua vastaavaa vahinkoa tai järjestelmien tai sen osien toiminnan keskeytymistä. Jokaisen sivuston käyttäjän on itse huolehdittava asianmukaisista suojatoimenpiteistä viruksia ja vastaavia vahinkoa aiheuttavia tiedostoja vastaan.

3.5 Miele ei vastaa mistään Mielelle lähetettyjen tietojen tiedonsiirrossa tapahtuneista virheistä eikä kolmannen osapuolen tietoja siirrettäessä suorittamista toimista esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa Mielen tietoverkkoon tai muihin tietojärjestelmiin on laittomasti tunkeuduttu ja tällainen tunkeutuminen ei ole aiheutunut Mielen omasta tuottamuksesta.

3.6 Tämä vastuunrajoitus ei koske

  1. tilanteita, joissa vahinkoa on syntynyt Mielen tahallisuuden tai törkeän tuottamuksen seurauksena;
  2. tuotteen ominaisuuksiin liittyviä erikseen annettuja takuita;
  3. olennaisia sopimusrikkomuksia;
  4. henkilön henkeen tai terveyteen kohdistuvia vahinkoja; taikka
  5. tuotevastuulain tarkoittamia vastuita. Olennaisista sopimusrikkomuksista aiheutuva vahingonkorvausvastuu on kuitenkin rajattu sopimuksille tyypillisiin, ennakoitaviin vahinkoihin, mikäli rikkomus ei johdu tahallisuudesta tai törkeästä tuottamuksesta.

Evästeitä koskeva huomautus

Viimeksi päivitetty: 2022-07-13 Miele Oy käyttää tällä verkkosivustolla ns. evästeitä. Tässä evästekäytännössä selostetaan tarkemmin, millaisia evästeitä Miele käyttää, mitä tietoja niillä käsitellään, kuinka pitkä evästeiden elinkaari on ja mitä evästeisiin liittyviä oikeuksia sinulla on. Tämänhetkiset, suostumustasi vaativia evästeitä koskevat asetuksesi:

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

 

1. Yleinen selitys

 

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi tai päätelaitteellesi, kun käytät verkkosivujamme. Kun vierailet Miele-verkkosivustolla, jokin eväste saattaa tallentua järjestelmääsi. Se sisältää yksilöllisen merkkijonon, jota voidaan käyttää selaimesi tunnistamiseen, kun vierailet sivustolla seuraavan kerran. Evästeitä on kahta perustyyppiä:

 

  • Väliaikaiset evästeet: Nämä evästeet, joita kutsutaan myös istuntoevästeiksi, tallennetaan tilapäisesti tietokoneellesi tai päätelaitteellesi verkkosivustolla vierailusi aikana ja poistetaan sitten.

 

  • Pysyvät evästeet: Nämä evästeet pysyvät tietokoneellasi pidemmän aikaa.

 

Yleisesti Miele käyttää erilaisia Internet-tekniikoita (esim. evästeitä, Java-Scriptiä) helpottaakseen Mielen Internet-sovellusten käyttöä ja optimoidakseen niitä. Tämä tarkoittaa, että:

 

  • Ne auttavat tunnistamaan sinut, kun kirjaudut verkkokauppaamme, ja varmistamaan, että voimassa olevia, sinulle optimoituja turvallisuusstandardeja noudatetaan.

 

  • Ne auttavat meitä muistamaan tuotteet, jotka olet lisännyt ostoskoriin tai muistilistaan.

 

  • Ne näyttävät sinulle verkkosivustollamme ostoskoriin tai muistilistaan lisäämiesi tuotteiden määrän.

 

  • Ne muistuttavat meitä valitsemastasi kielestä istunnon aikana, jotta voit navigoida sivuillamme helpommin.

 

  • Niiden avulla voimme analysoida tietoja, kuten arvioida verkkosivujemme kävijämääriä tai useimmin vierailtuja verkkosivuja. Käytämme analyysituloksia verkkosivustomme optimointiin.

 

Internet-selaimesi evästeasetuksia muuttamalla voit poistaa evästeiden lähettämisen käytöstä tai rajoittaa sitä. Voit poistaa jo tallennetut evästeet milloin tahansa. Selainkohtaista lisätietoa evästeiden poistamisesta löydät täältä:

 

 

Huomaa kuitenkin, että jos poistat evästeet käytöstä, et ehkä pysty enää käyttämään kaikkia verkkosivuston toimintoja. Useimpien selainten valikosta löydät evästeiden käyttöä koskevia asetusvaihtoehtoja. Tyypillisesti selaimessa on seuraavat asetusvaihtoehdot:

 

  • Näytä evästeet

 

  • Salli evästeet

 

  • Poista käytöstä kaikki tai tietyt evästeet

 

  • Poista kaikki evästeet käytöstä selaimen sulkemisen yhteydessä

 

  • Evästeiden estäminen

 

  • Ilmoita, kun eväste asetetaan

 

  • Web-analyysin seurannan kieltäminen (opt-out).

 

Kun vierailet verkkosivustollamme, banneri ilmoittaa sinulle evästeiden käytöstä ja pyytää suostumustasi sitä vaativiin evästeisiin. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa tulevaisuutta varten, mistä kerromme tarkemmin tässä evästekäytännössä.

 

2. Google Tag Manager

 

Käytämme verkkosivustollamme Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin, tarjoamaa Google Tag Manager ‑nimistä tunnisteiden hallintapalvelua. Google Tag Managerin avulla verkkosivustot voivat nopeasti ja helposti päivittää verkkosivustojensa tai mobiilisovellustensa mittauskoodeja ja niihin liittyviä koodinpätkiä, joita kutsutaan yhteisesti tunnisteiksi. Kun Tag Manager ‑koodin pieni segmentti on lisätty projektiin, verkkosivusto voi turvallisesti ja helposti ottaa käyttöön analytiikka- ja mittaustunnisteiden kokoonpanoja verkkopohjaisesta käyttöliittymästä.

Google Tag Manager auttaa evästeiden ja seurantatunnisteiden käyttöönotossa ja hallinnassa. Google Tag Manager ei käytä omia evästeitä, mutta Google Tag Manager käynnistää muita evästeitä ja seurantatunnisteita, jos ja siltä osin kuin olet nimenomaisesti hyväksynyt tällaisten evästeiden ja seurantatunnisteiden käytön. Löydät yksityiskohtaiset tiedot kustakin tällaisesta evästeestä ja seurantatunnisteesta evästekäytännöstämme. Google Tag Managerin käytön yhteydessä me ja Google käsittelemme ip-osoitteesi ja yksilöllisen tunnisteen. Saattaa olla mahdollista, että tietojasi käsitellään Euroopan unionin alueen ulkopuolella. Varmistaaksemme asianmukaisen tietosuojan tason Google ja me olemme sopineet Euroopan komission julkaisemista vakiosopimuslausekkeista. Google Tag Managerin käytön ja siihen liittyvien tietojenkäsittelytoimien oikeusperusteena on oikeutettu etumme, EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

 

3. Teknisesti välttämättömät evästeet (olennaiset evästeet)

 

Olennaisia evästeitä tarvitaan verkkosivuilla navigointiin ja sivujen toimintojen käyttöön, kuten sivun rekisteröitymisosioon pääsyyn tai chatti-työkalun käyttöön. Ilman näitä evästeitä verkkosivujen kaikki toiminnot eivät ole mahdollisia.

 

Teknisesti välttämättömien evästeiden avulla tapahtuvan henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Oikeutettu etu on se, että tämä käsittely on välttämätöntä, jotta verkkosivustoilla navigointi ja niiden toimintojen käyttäminen on mahdollista. Teknisesti välttämättömillä evästeillä kerättyjä henkilötietoja ei käytetä käyttäjäprofiilien luomiseen.

 

Olennaisia evästeitä ei voi poistaa käytöstä. Olennaiset evästeet ovat yleensä ns. istuntoevästeitä, jotka yleensä poistuvat automaattisesti selainistunnon päättyessä.

 

3.1 Gigya

Jotkin olennaiset evästeet ovat kolmansien osapuolten tarjoamia ja/tai käyttämiä. Käytämme esimerkiksi sarjaa välttämättömiä evästeitä, joita Gigya tarjoaa ja/tai käyttää ja jotka ovat välttämättömiä verkkosivuston asianmukaiselle toiminnalle. Gigya tarjoaa alustan asiakasidentiteetin hallintaan, mukaan luettuina asiakasprofiilit, mieltymykset, opt-ins ja suostumusasetukset.

 

3.2 Mielen virtuaaliavustaja – Chattibotti e-bot7

Käytämme verkkosivustollamme Mielen virtuaaliavustajaa, ns. chattibottia, jonka tarjoaa tekninen palveluntarjoajamme, e-bot7 GmbH, Perusastraße 7, D-80333 München. Jotta voimme tarjota sinulle chattibotti-toiminnon, meidän on käytettävä etenkin “Session storage”- ja “Local storage” ‑teknologioita teknisen todentamisen, chattihistorian palauttamisen ja analytiikan/laadunvarmistuksen tarkoituksiin. Ilman näitä teknologioita chattibottipalvelu ei ole käytettävissä. Näitä teknologioita käytetään vain, kun käytät chattibotti-palvelua. Lisätietoja e-bot7:stä ja chattibottiin liittyvästä henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojaselosteestamme.

 

3.3 Lisätietoja

Lisätietoja löydät seuraavasta taulukosta:

Nimi

Kolmas osapuoli

Tarkoitus

Säilytysaika

Ebot7/webchat/env (Session Storage)

e-bot7 GmbH

Chat-sovelluksen käyttöympäristöön liittyviä tietoja

istunnon ajan

Ebot7/webchat/config (Session Storage)

Chat-sovelluksen versioon liittyviä tietoja

istunnon ajan

Chat-jwt

(Local Storage)

Istunnon tunniste käyttäjän teknistä tunnistusta varten (anonymisoitu tunnus)

Rajoittamaton (mutta tunniste lakkaa toimimasta 24 tunnin kuluttua)

convId_

(Local Storage)

Keskustelutunnus, jolla voidaan palauttaa chattihistoria (anonyymi tunnus)

Rajoittamaton (mutta tunniste lakkaa toimimasta 24 tunnin kuluttua)

Eb7UUID:

(Local Storage)

Analytiikkatunniste, jolla seurataan chatti-ikkunan avaamista, lataamista ja sulkemista (anonyymi tunnus)

Rajoittamaton (mutta tunniste lakkaa toimimasta 24 tunnin kuluttua)

gig_bootstrap_<apiKey>

​Gigya

Web SDK:n sisäinen eväste, jota käytetään sisäänkirjautumiseen

12 kuukautta

gig_canary

Ilmaisee, käyttääkö asiakas WebSDK:n Canary-versiota.

 

1 vuosi (aktiivinen vain ~3 päivää)

gig_canary_ver

WebSDK:n Canary-version versionimi.

1 vuosi (aktiivinen vain ~3 päivää)

Gmid

Käytetään kirjautuneen käyttäjän tunnistamiseen

12 kuukautta

Gig_hasGmid

Web SDK:n sisäinen eväste, jota käytetään sisäänkirjautumiseen sormenjälkitunnistuksella

12 kuukautta

cookieUse

 

Ei sovellettavissa

Evästeiden suostumuksen hallinta

6 kuukautta

 

ds-session-id

 

Ei sovellettavissa

Yksilöllinen numero, jonka verkkosivuston palvelin antaa tietylle käyttäjälle tämän vierailun ajaksi

istunnon ajan

 

JSESSIONID

 

Ei sovellettavissa

Yleiskäyttöinen alustan istuntoeväste, jota käytetään JSP:llä kirjoitetuilla sivustoilla. Käytetään yleensä palvelimen anonyymin käyttäjäistunnon ylläpitämiseen.

istunnon ajan

 

Shop_domestic_dk

Ei sovellettavissa

Tämä eväste tallentaa tietoja, jotta muistetaan kirjautuneet käyttäjät ja heidän jäsenstatuksensa.

 

istunnon ajan

apiDomain_<apiKey>

gigya.com

Ryhmän kaikkien sivustojen jaetun verkkotunnuksen API-kutsut on lähetettävä.

12 kuukautta

gac_<APIKey>

Ei sovellettavissa

Käytetään käynnistämään palvelimen käynnistämä sisäänkirjautuminen.

Asetetaan käyttöönoton yhteydessä, ja poistetaan, kun Web SDK on käyttänyt sen

_gig_APIProxy_enabled

Ei sovellettavissa

Käytetään osoittamaan, käytetäänkö APIProxya vai ei.

 

_gig_comments_nickname

Ei sovellettavissa

Vierailijana kommentoivan lempinimi.

12 kuukautta

_gig_comments_email

Ei sovellettavissa

Vierailijana kommentoivan sähköpostiosoite.

12 kuukautta

_gig_comments_cb_<provider>

Ei sovellettavissa

Muistaa, jos käyttäjä on valinnut jonkin palveluntarjoajan valintaruudun.

12 kuukautta

_gig_comments_selected_<provider>

Ei sovellettavissa

Muistaa, jos käyttäjä on valinnut jonkin palveluntarjoajan valintaruudun.

Ei sovellettavissa

_gig_comments_selected_providers

Ei sovellettavissa

Viimeksi valittu jakamispalvelun tarjoaja.

12 kuukautta

_gig_comments_locked

Ei sovellettavissa

Muistaa, jos vierailija on julkaissut vähintään yhden kommentin.

12 kuukautta

_gig_comments_sort

Ei sovellettavissa

Viimeksi valittu käyttäjän lajittelu.

12 kuukautta

_gig_comments_is_guest

Ei sovellettavissa

Osoittaa, että käyttäjä kommentoi vierailijana.

12 kuukautta

gig-comments

Ei sovellettavissa

Käyttäjän merkitsemien kommenttien tunnukset.

-

 

(Local Storage)

gig_debug

Ei sovellettavissa

Käytetään virheen­jäljitys­käyttö­liittymän käynnistämiseen.

2 sekuntia

_gig_dbgConsole_log

Ei sovellettavissa

Käytetään käynnistämään kirjautuminen virheenjäljitystä varten.

3 sekuntia

_gig_email

Ei sovellettavissa

Jakamiseen viimeksi käytetty sähköposti­osoite (kun lähetetään sähköpostia).

12 kuukautta

_gig_gmidt

Gigya-verkkotunnus

Käyttäjän eväste.

30 minuuttia

 

(Local Storage)

_gig_llu

Ei sovellettavissa

Viimeksi kirjautuneen palveluntarjoajan käyttäjätunnus “Tervetuloa takaisin” ‑näyttöä varten.

12 kuukautta

_gig_llp

Ei sovellettavissa

Viimeksi kirjautuneen palveluntarjoajan nimi “Tervetuloa takaisin” ‑näyttöä varten.

12 kuukautta

_gig_lt / glt_<APIKey>

Ei sovellettavissa

Kirjautumistunniste todennusta varten.

Voidaan konfiguroida Gigya-sivustolla

gig_last_ver_<APIKey>

Ei sovellettavissa

Viimeisin istunnon varmennuksen ajankohta, kun sivusto käyttää globaalin CONF:n verifyLoginInterval-ominaisuuttakäynnistääkseen uudelleenvarmistuksen.

12 kuukautta

gig_loginToken_<APIKey>

gigya.com

Gigyan kertakirjautumis (SSO) ‑ryhmän sisään­kirjautumis­tunniste.

12 kuukautta

gig_loginToken_<APIKey>_exp

gigya.com

Kertakirjautumistunnuksen voimassaolon päättyminen.

12 kuukautta

gig_loginToken_<API_KEY>_revoked_tokens

gigya.com

Kertakirjautumisryhmän peruutetut kirjautumistunnisteet. Kertakirjautumisissa osoittaa Web SDK:lle, että nykyinen tunniste on peruutettu, jotta käyttäjä kirjataan ulos.

12 kuukautta

gig_loginToken_<APIKey>_session

gigya.com

Ilmaisee, onko ryhmä­kirjautumis­tunnisteen istunto edelleen aktivoituna.

-

gig_loginToken_<APIKey>_visited

gigya.com

Käytetään samaan kerta­kirjautumis­ryhmään kuuluvilla sivustoilla vierailujen seurantaan.

12 kuukautta

_gig_shareUI_cb_<provider name>

Ei sovellettavissa

Muistaa, jos käyttäjä on valinnut jonkin palveluntarjoajan valintaruudun.

12 kuukautta

_gig_shareUI_lastUID

Ei sovellettavissa

Viimeksi sisään kirjautuneen käyttäjätunnus.

12 kuukautta

_gigRefUid_<APIKey>

Ei sovellettavissa

Viimeksi sivua pyytäneen käyttäjätunnus.

12 kuukautta

_gig_ssoToken_<apikey>

Gigya-verkkotunnus

API:n kerta­kirjautumis­tunniste.

dynaaminen

 

(Local Storage)

_gig_ssoToken

Gigya-verkkotunnus

Kerta­kirjautumis­tunniste.

dynaaminen

 

(Local Storage)

gig_toggles

API-verkkotunnus

Tämä arvo lähetetään Gigyalle, jotta voidaan tunnistaa kiikkukomennot, joiden perusteella taustaohjelmat käsittelevät tiettyä kiikkutoimintoa.

-

gig3pc

Ei sovellettavissa

Muistaa, jos kolmannen osapuolen evästeet on estetty, jotta asiaa ei tarvitse tarkistaa joka kerta.

48 tuntia

gig3pctest

Ei sovellettavissa

Väliaikainen eväste, jota käytetään tarkistamaan, onko kolmannen osapuolen evästeet estetty.

1 sekunti

 

(when using bypassCookiePolicy in the globalConf)

gigyaSettings

Ei sovellettavissa

Tallentaa käyttäjän Jakamisasetukset paikallisesti.

-

 

( Local Storage)

glnk

API-verkkotunnus

Lippu sisään­kirjautumisen 2. vaiheeseen.

-1 päivää (eväste umpeutuu)

gmSettings

Ei sovellettavissa

Paikallisesti tallennetut kanta-asiakas­asetukset.

-

 

( Local Storage)

gst

 

Palvelimen lippu sisään­kirjautumisen 2. vaiheeseen.

30 minuuttia

GSLM_<siteID>

API-verkkotunnus

Istuntoeväste.

Ei sovellettavissa

hasGmid

gigya.com

Web SDK:n sisäinen eväste

13 kuukautta

reactionState-down_<barId>

Ei sovellettavissa

Per Reaction ja barID – Käyttäjän tekemät viimeiset reaktiot.

ikuisesti

 

(Local Storage)

SAML_<SiteId>_<ExternalIdp.Name>

Gigya-verkkotunnus

SAML SP tallentaa tämän evästeen hallinnoidakseen SAML-istunnon tietoja ja erityisesti ulos­kirjautumiseen tarvittavia parametreja.

12 kuukautta

gltexp_<apikey>

Ei sovellettavissa

Kirjautumistunnisteen voimassaolon päättyminen.

dynaaminen

_gig_<id>_cb

Ei sovellettavissa

Kuuntelijan takaisinsoitto.

12 kuukautta

__gigAPIAdapterSettings_<apikey>_<build>

Ei sovellettavissa

WebSDk-asetukset.

ikuisesti

 

(Local Storage)

gmid

Gigya-verkkotunnus

Käyttäjän eväste.

ikuisesti

 

(Local Storage)

ua_<apikey>

Ei sovellettavissa

COPPA (alaikäisiä varten).

24 tuntia

ucid

API-verkkotunnus

Tietokoneen yksilöllinen tunniste, jota käytetään raporttien luomisessa ja jota Web SDK käyttää tallennetun vastauksen saamiseksi.

13 kuukautta

ucid

Gigya-verkkotunnus

Tietokoneen yksilöllinen tunniste yksilöllistä käyttäjäraportointia varten.

ikuisesti

 

mielestorefrontRememberMe

Ei sovellettavissa

Tämän evästeen perusteella käyttäjä kirjataan sisään automaattisesti (taustajärjestelmässä asetettujen kirjautumistietojen perusteella).

6 kuukautta

logglytrackingsession

Loggly

Analytiikka/Suorituskyky

istunnon ajan

acceleratorSecureGUID

Ei sovellettavissa

Sisään­kirjautumis­sivulla käyttäjää pyydetään antamaan kirjautumistietonsa. Kun lomake lähetetään, palvelin varmentaa käyttäjätunnuksen ja hajautetun salasanan tietokannasta. Jos vastaavuus löytyy, järjestelmä tallentaa tiedot HTTP-istuntoon ja palauttaa evästeen acceleratorSecureGUID:n satunnaisarvollisena. 

istunnon ajan

 

 

4. Analytiikkaevästeet

Lisäksi käytämme verkkosivustollamme evästeitä, jotka mahdollistavat käyttö­käyttäytymisesi analysoinnin (ns. analytiikka­evästeet). Näillä evästeillä keräämme ja tallennamme seuraavat tiedot:

- Sivulla käyntien tiheys

- Hakusanat

- Verkkosivuston toimintojen käyttö

Evästeiden avulla kerätyt tietosi ovat pseudonymisoituja, joten niitä ei ole enää mahdollista yhdistää kyseiseen käyttäjään ilman lisätietoja.

Tämän käsittelyn avulla voimme parantaa verkkosivustomme ja sen sisällön laatua. Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusteena on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan a alakohta. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi tulevaisuutta ajatellen muokkaamalla tämän evästekäytännön alussa tekemiäsi asetuksia.

Jotkin analytiikkaevästeet ovat kolmansien osapuolten tarjoamia ja/tai käyttämiä. Jäljempänä eritellään tarkemmin, mitä kolmansia osapuolia ja niiden työkaluja varten käytämme analytiikkaevästeitä.

Käyttämiämme analytiikkaevästeitä ovat mm.:

4.1 Google

Käytämme verkkosivustollamme erilaisia analyysi- ja/tai markkinointitarkoituksiin käytettäviä evästeitä, joita tarjoaa ja/tai käyttää Google Ireland Limited (“Google”), joka on Irlannin lainsäädännön mukaan perustettu ja säännelty yritys (rekisteröintinumero: 368047), jonka rekisteröity toimipaikka on Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (“Google”). Lisätietoja Google-palveluista on jäljempänä ja osoitteessa https://www.google.com/privacy/ads/.

4.2 Google Analytics

Verkkosivustomme käyttää Google Analyticsia verkkosivuston suunnitteluun ja parantamiseen kysynnän mukaisesti. Google Analytics käyttää ns. evästeitä, jotka tallennetaan päätelaitteeseesi ja joiden avulla voidaan analysoida verkkosivuston käyttöäsi. Evästeen tuottamat tiedot siirretään yleensä Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja tallennetaan sinne. Tällä verkkosivustolla käytämme IP-peittämisen laajennusta (ns. IP-peittäminen), eli Google lyhentää IP-osoitteesi Euroopan unionin jäsenvaltioissa tai muissa Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen sopimusvaltioissa ennen kuin se siirretään Yhdysvaltoihin ja tallennetaan sinne. Vain poikkeustapauksissa koko IP-osoite siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä.

Google käyttää näitä tietoja tämän verkkosivuston ylläpitäjän puolesta arvioidakseen verkkosivuston käyttöäsi, laatiakseen raportteja verkkosivuston toiminnasta ja tarjotakseen verkkosivuston ylläpitäjälle muita verkkosivuston ja internetin käyttöön liittyviä palveluja.

Jos olet Google-tilin haltija ja olet antanut suostumuksesi mainonnan personointiin (“mainosten personointi”), Googlen palveluihin kuuluu myös raportteja mainostoimenpiteidemme tehokkuudesta (mukaan luettuina laitteiden väliset raportit), demografisista tiedoista ja käyttäjien kiinnostuksen kohteista sekä toimintoja laitteidenvälistä verkkomainontaa varten. Tässä tapauksessa tietojenkäsittelyn oikeusperusta on suostumuksesi Googlelle (EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

Voit vastustaa tietojesi keräämistä tai niiden arviointia Google Analyticsilla lataamalla ja asentamalla selain­laajennuksen, joka on saatavilla seuraavasta linkistä: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Lähettämämme ja evästeisiin, käyttäjätunnuksiin tai mainostunnuksiin liittyvät tiedot poistetaan automaattisesti 14 kuukauden kuluttua.

4.3 Google Optimize

Google Optimize on Googlen tarjoama A/B-testaustyökalu. Optimize antaa meille mahdollisuuden kokeilla erilaisia tapoja toimittaa sisältöä. Tätä varten Optimize käyttää evästeitä kohdistaakseen sisältövaihtoehtoja käyttäjälle ja sisältökokeilun evästettä määrittääkseen käyttäjän osallistumisen kokeiluun. Lisäksi Optimize voi kartoittaa käyttäjän toimintaa tiettyihin Google-mainoksiin markkinointikampanjoiden arvioimiseksi.

Lisätietoja Google Optimize ‑ohjelmasta löydät osoitteesta https://support.google.com/optimize/answer/6292487?hl=en

4.4 Lisätietoja

Voit poistaa analytiikkaevästeet käytöstä. Lisätietoja kaikista käyttämistämme yksittäisistä analytiikka­evästeistä on seuraavassa taulukossa:

Nimi

Kolmas osapuoli

Tarkoitus

Säilytysaika

 

_ga

 

 

 

 

 

 

 

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Analytics, Google Marketing Platform ja/tai Google Ads
 

 

2 vuotta

_gid

 

24 tuntia

 

_gat

1 minuutti

 

 

AMP_Token

 

30 sekuntia – 1 vuosi

 

 

_gac_<UA-XXXXXXXX-X>

90 päivää

_gcl_au

90 päivää

_gat_UA-XXXXXXXX-X

1 minuutti

_gcl_aw

pysyvä

_sm_au_c

pysyvä

_dc_gtm_UA-XXXXXXXX-X

pysyvä

_gaexp

Käytetään määrittämään, otetaanko käyttäjä mukaan kokeeseen, ja sellaisten kokeiden päättymisaika, joissa käyttäjä on ollut mukana.

90 päivää

_opt_awcid

Käytetään kampanjoissa, jotka on yhdistetty Google Ads ‑asiakas­tunnuksiin.

24 tuntia

_opt_awmid

Käytetään kampanjoissa, jotka on yhdistetty Google Ads ‑asiakas­tunnuksiin.

24 tuntia

_opt_awgid

Käytetään kampanjoissa, jotka on yhdistetty Google Ads ‑asiakas­tunnuksiin.

24 tuntia

_opt_awkid

Käytetään kampanjoissa, jotka on yhdistetty Google Ads ‑asiakas­tunnuksiin.

24 tuntia

_opt_utmc

Käytetään kampanjoissa, jotka on yhdistetty Google Ads ‑asiakas­tunnuksiin.

24 tuntia

 

 

 

 

uid

 

Adform

Tämä eväste tarjoaa yksilöllisen, koneellisesti luodun käyttäjätunnuksen ja kerää tietoa verkkosivuston käytöstä. Tämä tieto voidaan lähettää kolmannelle osapuolelle analysointia ja raportointia varten.

 

2 kuukautta

 

TPC

 

Tunnistaa, hyväksyykö käyttäjän selain kolmansien osapuolten evästeet.

 

1 viikko

 

 

5. Markkinointievästeet

Käytämme kolmansien osapuolten ns. markkinointi­evästeitä uudelleen­kohdentamisen/uudelleenmarkkinoinnin sekä verkkomainosten sijoittelun tarkoituksiin.

Uudelleenkohdentaminen eli uudelleenmarkkinointi (retargeting/remarketing) viittaa teknologioihin, joiden avulla käyttäjille, jotka ovat aiemmin vierailleet tietyllä verkkosivustolla, näytetään sopivia mainoksia myös sen jälkeen, kun he ovat poistuneet kyseiseltä sivustolta. Tätä varten on tarpeen tunnistaa internetin käyttäjät myös muualla kuin omalla verkkosivustolla, mihin käytetään vastaavien palveluntarjoajien evästeitä. Myös aikaisempi käyttökäyttäytyminen otetaan huomioon. Jos käyttäjä esimerkiksi katselee tiettyjä tuotteita, niiden tai vastaavien tuotteiden mainoksia voidaan näyttää hänelle muilla verkkosivustoilla. Nämä ovat personoituja mainoksia, jotka on sopeutettu yksittäisten käyttäjien tarpeisiin. Tätä personoitua mainontaa varten käyttäjää ei ole tarpeen identifioida, riittää että hänet havaitaan. Siksi uudelleenkohdennusta tai uudelleenmarkkinointia varten kerättävään tietoon ei yhdistetä mitään muita tietoja.

Markkinointievästeillä voidaan myös seurata käyttäjän sitouttamista hänelle näytettyihin mainoksiin. Tämän tarkoitus on välttää ei-toivottua toistuvaa mainontaa ja seurata, kuinka monta kertaa mainokset johtavat jonkinlaiseen toivottuun toimintaan (esim. mainosta klikataan tai mainos johtaa myyntiin).

Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusteena on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan a alakohta. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi tulevaisuutta ajatellen muokkaamalla tämän evästekäytännön alussa tekemiäsi asetuksia.

Käytämme tällaisia teknologioita verkkomainosten sijoittelua varten. Mainosten sijoitteluun käytämme kolmannen osapuolen palveluntarjoajia. Jäljempänä eritellään tarkemmin, mitä markkinointi- ja kohdennettuja evästeitä tarjoavia ja/tai hyödyntäviä kolmansia osapuolia (ja niiden työkaluja) käytämme.

5.1 Facebook

Käytämme verkkosivustollamme Facebook, Inc.:n, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA (“Facebook”) tarjoamia ja/tai käyttämiä markkinointievästeitä. Facebookin evästeitä käytetään, jos sinulla on Facebook-tili, jos käytät Meta-tuotteita (Meta-tuotteet), mukaan luettuina Facebook-verkkosivusto ja ‑sovellukset, tai vierailet muilla verkkosivuilla tai sovelluksissa, jotka käyttävät Meta-tuotteita (mukaan luettuina Tykkää-painike tai muut Facebook-teknologiat). Facebookin evästeiden avulla voimme seurata käyttäytymistäsi verkkosivustollamme, jotta voimme analysoida konversiosuppilomme tehokkuutta ja parantaa verkkosivustoamme jatkuvasti. Facebookin evästeet myös auttavat meitä hyödyntämään Facebookin “Mukautetut kohderyhmät” ‑uudelleen­markkinoin­tityökalua. Sen avulla voimme näyttää käyttäjille heidän kiinnostuksen kohteidensa mukaan räätälöityjä mainoksia (“Facebook Mainokset”), kun he vierailevat Facebook-sivuilla tai muilla verkkosivustoilla, jotka käyttävät samaa menetelmää. Lisätietoja Facebookin Konversionseurannasta, Facebookin Mukautetuista yleisöistä ja niihin liittyvästä henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojaselosteestamme.

Lisäksi Facebookin evästeet mahdollistavat sen, että Facebook voi tarjota sinulle Meta-tuotteita ja tulkita sinusta saamaansa tietoa, mukaan luettuna muiden verkkosivustojen ja sovellusten käyttöösi liittyvä tieto, riippumatta siitä, oletko vai etkö ole rekisteröitynyt tai kirjautunut sisään.

Facebookin evästeillä kerätään viidenlaisia tietoja: http-otsikot, pikselikohtaiset tiedot, painikkeen klikkauksen tiedot, valinnaiset arvot ja lomakekenttien nimi. Lisätietoja Facebookin evästeistä löydät tästä.

5.2 Google Ads

Google Ads on Googlen kehittämä verkko­markkinointi­alusta, jossa mainostajat maksavat Googlelle lyhyiden mainosten, palvelutarjousten, tuotesivujen, videosisällön näyttämisestä internetin käyttäjille ja sovellusten lataamisista Google Ads ‑verkoston sivustoilla. Se voi sijoitella mainoksia sekä hakukoneiden, kuten Google Haun hakutuloksiin (hakusanamainonta) että muille sivuille, mobiilisovelluksiin ja videoihin.

Lisätietoja Google Adsistä löydät tästä.

5.3 Googlen uudelleen­markkinointi­toiminto

Googlen uudelleen­markkinointi­toiminnon avulla voimme tarjota käyttäjillemme heidän kiinnostuksen kohteidensa mukaan räätälöityjä mainoksia muilla Google Ads ‑verkoston sivustoilla (Google-mainonta tai mainokset muilla sivustoilla). Tämän vuoksi analysoimme käyttäjien toimintaa verkkosivustollamme, jotta voimme näyttää heille kohdennettua mainontaa muilla sivustoilla myös sen jälkeen, kun he ovat vierailleet sivustollamme. Tätä varten Google tallentaa numeron sellaisten käyttäjien selaimeen, jotka ovat vierailleet tietyissä Google-palveluissa tai Google Display ‑verkostoon kuuluvilla verkkosivuilla. Tätä numeroa eli “evästettä” käytetään seuraamaan näiden käyttäjien vierailuja. Tätä numeroa käytetään tunnistamaan yksilöllisesti tietyllä tietokoneella oleva verkkoselain, mutta ei selaimen käyttäjää, eikä mitään henkilötietoja tallenneta.

Voit poistaa nämä Googlen evästeet käytöstä asentamalla seuraavasta linkistä löytyvän selainlaajennuksen: www.google.com/settings/ads/plugin.

5.4 Googlen konversioseuranta

Käytämme tässä yhteydessä myös Googlen konversioseurantaa. Kun klikkaat jotain Googlen sijoittelemaa mainosta, laitteellesi asennetaan 30 päivän konversio­seuranta­eväste. Tätä evästettä ei käytetä henkilön tunnistamiseen. Tällä konversioseurantaevästeellä kerättävää tietoa käytetään konversiotilastojen laatimiseen Google Ads ‑asiakkaille.

Voit estää kiinnostuksen kohteidesi mukaan räätälöidyt Google-mainokset selaimellasi poistamalla mainosten personoinnin käytöstä sivulla https://adssettings.google.de/authenticated tai valitsemalla opt out ‑vaihtoehdon sivulla http://www.aboutads.info/choices/.

5.5 Muut Google Marketing Platform ‑palvelut (Google Campaign Manager 360)

Verkkosivustomme käyttää myös muita Google Marketing Platform (entiseltä nimeltään “Google Doubleclick”) ‑palveluja. Nämä palvelut käyttävät evästeitä voidakseen tarjota käyttäjiä kiinnostavia mainoksia, parantaa kampanjoiden tehokkuuden raportointia tai estää saman mainoksen tarjoamisen samalle käyttäjälle useammin kuin kerran.

Google käyttää evästetunnusta, jolla määritetään mitkä mainokset on näytetty milläkin selaimella, ja voi siten estää niiden näyttämisen samalla selaimella useammin kuin kerran. Google voi käyttää evästetunnuksia myös konversioseurantaan, eli seuraamaan, käykö käyttäjä mainoksen nähtyään myöhemmin mainostajan verkkosivuilla ostamassa tuotteen. Nämä evästeet eivät kerää mitään henkilötietoja.

Selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden Googlen palvelimeen. Googlen mukaan näiden palvelujen vuorovaikutus tarjoaa Googlelle tietoa siitä, että olet katsonut verkkosivustomme tiettyä kohtaa tai klikannut meidän mainostamme. Jos olet rekisteröitynyt jonkin Google-palvelun käyttäjäksi, Google voi kohdentaa vierailun käyttäjätiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Googlen käyttäjäksi tai et olisi kirjautuneena, palveluntarjoaja saattaa silti löytää IP-osoitteesi ja tallentaa sen.

Lisäksi evästeet auttavat meitä ymmärtämään, suoritatko tiettyjä toimenpiteitä verkkosivuillamme sen jälkeen, kun olet klikannut jotain mainostamme Googlessa tai jollain muulla alustalla (konversioseuranta) (“floodlight”). Google käyttää tätä evästettä selvittämään, mitä sisältöjä olet tarkastellut sivustollamme, jotta voimme myöhemmin lähettää sinulle kohdennettua mainontaa.

Voit estää seurannan selaimesi ohjelmistoasetuksista (esim. estämällä kolmansien osapuolten evästeet), poistamalla konversio­seuranta­evästeet käytöstä estämällä evästeet selaimesi http://www.google.com/settings/ads/ ‑asetuksista, tai, kun kyse on Anbout Ads ‑itsesääntelykampanjaan kuuluvista personoiduista mainoksista, valitsemalla opt out ‑vaihtoehdon sivulla http://www.aboutads.info/choices tai klikkaamalla www.googleadservices.com -linkkiä. Jos estät nämä evästeet, et välttämättä pysty käyttämään kaikkia verkkosivustojemme toimintoja.

Lisätietoja Google Marketing Platform ‑palvelusta löydät osoitteesta https://marketingplatform.google.com/. Lisätietoja löydät myös Network Advertising Initiativen (NAI) sivustolta osoitteesta http://www.networkadvertising.org/ (englanniksi).

5.6 Microsoft Ads uudelleenmarkkinointi ja konversioseuranta

Käytämme verkkosivustollamme erilaisia Microsoft Corporationin, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, US (“Mircosoft”) tarjoamia ja/tai käyttämiä markkinointievästeitä. Microsoft asettaa laitteellesi evästeitä, jos olet tullut verkkosivustollemme jonkin Microsoft Bing ‑mainoksen kautta. Näin Microsoft ja me voimme tunnistaa, että joku on klikannut mainosta ja hänet on ohjattu verkkosivustollemme, ja seurata toimintojasi, jotta voimme analysoida konversion tehokkuutta. Me saamme tietää vain käyttäjien kokonaismäärän. Microsoft kerää, käsittelee ja käyttää evästeillä kerättäviä tietoja, ja luo niistä käyttöprofiileja käyttäen pseudonyymeja. Näitä käyttöprofiileja käytetään vierailijan käyttäytymisen analysointiin ja mainosten näyttöön.

Lisätietoja löydät osoitteista visit https://privacy.microsoft.com/en-US/privacystatement ja choice.microsoft.com/en/opt-out.

5.7 Adform

Käytämme Adform ApS:n, Wildersgade 10B, 1, 1408 Kööpenhamina, Tanska, konversio­seuranta- ja uudelleen­kohdennus­teknologioita helpottaaksemme palvelujemme käyttöä ja parantaaksemme niiden laatua.

Adformin konversioseuranta asettaa tilapäisen evästeen, kun käyttäjä koskettaa Adformin sijoittamaa mainosta. Käyttäjät, jotka eivät halua tätä seurantaa, voivat poistaa Adformin evästeet käytöstä internet­selaimestaan tai vastustaa milloin vain tietojen keräämistä ja käsittelyä täällä (https://site.adform.com/datenschutz-opt-out/). Tietokoneelle jo tallennetut evästeet voi poistaa käyttämäsi selaimen asetuksissa tai poistamalla selaustiedot.

Uudelleen­kohdennus­teknologian avulla voidaan saavuttaa ne internetin käyttäjät, jotka ovat jo olleet kiinnostuneita verkkosivustostamme ja tuotteistamme, kohdentamalla heille mainontaa kumppaniemme internetsivustoilla. Mainosten näyttö perustuu käyttäjän käyttäytymisen analysointiin evästeiden pohjalta. Tämä on tilapäinen eväste, joka lakkaa toimimasta 60 päivän kuluttua. Ellet halua Adformin näyttävän sinulle kiinnostuksen kohteidesi mukaisia mainoksia, voit milloin vain vastustaa tulevaa tietojen keräämistä ja käsittelyä täällä (https://site.adform.com/datenschutz-opt-out/). Lisätietoja Adformin tietosuojasäännöksistä löydät osoitteesta: https://site.adform.com/datenschutz-opt-out.

5.8 Lisätietoja

Voit poistaa markkinointievästeet käytöstä muuttamalla tämän evästekäytännön alussa tekemiäsi asetuksia. Lisätietoja kaikista käyttämistämme yksittäisistä markkinointi­evästeistä on seuraavassa taulukossa:

Nimi

Kolmas osapuoli (lisätietoja edellä)

Tarkoitus (tarkempi selitys edellä)

Säilytysaika

_fbp

 

 

Facebook

 

 

 

evästettä käytetään selaimen tunnistamiseen mainosten näyttämistä ja sivustoanalytiikkaa varten

90 päivää

_fbc

evästettä käytetään Facebook Click ID:n tallentamiseen verkkosivustolle pääsyä ja Facebook Ads ‑mainoksia varten

90 päivää

fr

evästettä käytetään Facebook Ads ‑mainosten tarjoamiseen, mittaamiseen ja niiden vaikuttavuuden parantamiseen

90 päivää

wd

evästettä käytetään, jotta voimme tarjota sinulle optimaalisen kokemuksen laitteesi näytön mukaan

7 päivää

datr

evästettä käytetään tunnistamaan verkkoselain, jolla Facebookia käytetään, mutta ei sisään kirjautunutta käyttäjää

2 vuotta

 

_ga

 

 

 

 

 

 

 

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Analytics, Google Marketing Platform ja/tai Google Ads
 

 

2 vuotta

_gid

 

24 tuntia

 

_gat

1 minuutti

 

 

AMP_Token

 

30 sekuntia – 1 vuosi

 

 

_gac_<UA-XXXXXXXX-X>

90 päivää

_gcl_au

90 päivää

_gat_UA-XXXXXXXX-X

1 minuutti

_gcl_aw

pysyvä

_sm_au_c

pysyvä

_dc_gtm_UA-XXXXXXXX-X

pysyvä

_gaexp

Käytetään määrittämään, otetaanko käyttäjä mukaan kokeeseen, ja sellaisten kokeiden päättymisaika, joissa käyttäjä on ollut mukana.

90 päivää

_opt_awcid

Käytetään kampanjoissa, jotka on yhdistetty Google Ads ‑asiakas­tunnuksiin.

24 tuntia

_opt_awmid

Käytetään kampanjoissa, jotka on yhdistetty Google Ads ‑asiakas­tunnuksiin.

24 tuntia

_opt_awgid

Käytetään kampanjoissa, jotka on yhdistetty Google Ads ‑asiakas­tunnuksiin.

24 tuntia

_opt_awkid

Käytetään kampanjoissa, jotka on yhdistetty Google Ads ‑asiakas­tunnuksiin.

24 tuntia

_opt_utmc

Käytetään kampanjoissa, jotka on yhdistetty Google Ads ‑asiakas­tunnuksiin.

24 tuntia

Doubleclick_spotlight

Tägejä, joilla analysoidaan mainontaa ja selvitetään, mitkä mainokset, kampanjat tai tuotteet tuottavat eniten myyntiä.

540 päivää

Doubleclick

540 päivää

MUID

Microsoft

 

 

 

evästettä käytetään selaimen tunnistamiseen mainosten näyttämistä ja sivustoanalytiikkaa varten

365 päivää

MUIDB

evästettä käytetään selaimen tunnistamiseen mainosten näyttämistä ja sivustoanalytiikkaa varten

390 päivää

_uestsid

evästettä käytetään keräämään tietoa siitä, miten vierailijat käyttävät verkkosivustoamme

30 minuuttia

adtrc

Adform

Tunnistaa, jos Adform on kerännyt selaintietoja.

1 viikko

C

Tunnistaa, hyväksyykö käyttäjän selain evästeet

1 kuukausi

cid

Tätä evästettä käytetään parantamaan verkkosivustolla vieraileville näkyvää mainontaa. Se voi uudelleenohjata vierailijalle hänelle paremmin sopivia mainoksia ja auttaa parantamaan kampanjan tehokkuuden raportointia.

2 kuukautta

 

6. Muutokset tähän Evästekäytäntöön

Voimme aika ajoin tehdä muutoksia tähän Evästekäytäntöön, jos käyttämiimme evästeisiin tulee muutoksia, tai muista toiminnallisista, oikeudellisista tai sääntelyllisistä syistä. Siksi pyydämme sinua lukemaan tämän Evästekäytännön säännöllisesti uudelleen, jotta pysyt ajan tasalla evästeiden käytöstämme ja niihin liittyvistä teknologioista. Tämän Evästekäytännön alussa on “Viimeksi päivitetty” ‑päivämäärä, josta voit tarkistaa, milloin käytäntöä on viimeksi päivitetty.

 

7. Kun haluat lisätietoja

Jos sinulla on jotain kysyttävää tai huomautettavaa tästä Evästekäytännöstä, ota meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@miele.fi.

Sivun alkuun