Miele & kestävä kehitys

Immer Besser:
Yhteisen planeettamme, ainoan kotimme, puolesta

Miksi kestävä kehitys on meille tärkeä asia

Planeettamme käy läpi perustavanlaatuisia muutoksia, joiden seuraukset vasta alkavat tuntua.

Meillä kaikilla on vastuu tehdä kaikkemme entistä valoisamman ja kestävämmän tulevaisuuden puolesta, suurista kansainvälisistä yrityksistä aina pienimpiin kotitalouksiin asti.

“Immer Besser” kiteyttää Mielen sitoutuneisuuden tehdä kaikki aina paremmin. Se motivoi meitä tekemään yhä parempia ja älykkäämpiä kodinkoneita, jotta kodit ja yritykset, joita ne palvelevat, pystyvät muuttumaan kestävämmiksi sukupolvesta toiseen.

Tältä sivulta voit lukea siitä, mitä teemme matkallamme paremman tulevaisuuden puolesta.

Lupauksemme planeetalle

Samalla, kun kilpajuoksu ainoan kotimme pelastamiseksi kiihtyy, myös meidän tavoitteemme kasvavat ja sitoutumisemme niihin vahvistuu. Miele on tehnyt seuraavat lupaukset.

Kestävää kehitystä koko elinkaaren ajan

Teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että kestävä kehitys on olennaisessa osassa sekä tuotteidemme ja palveluidemme elinkaaren kaikissa vaiheissa – kuten myös arvoketjuissamme ja asiakkaidemme kodeissa.

Valmistamme koneita ja laitteita, jotka eivät jätä jälkeä

Miele on omistautunut tuottamaan parhaita mahdollisia tuotteita ja palveluita, joiden ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pieniä, ja perimmäinen tavoitteemme on tehdä niistä 100 % hiilineutraaleja.

Lopetamme jätteen tuottamisen antamalla kodinkoneillemme uuden elämän

Tavoitteenamme on kiertotalouden arvoketju ja jätteentuotannon nettonolla, jossa kaikki kodinkoneisiimme käytetyt materiaalit päätyvät ketjun päästä takaisin kiertoon.

 

Lue lisää Mielen kestävän kehityksen sitoumuksesta viimeisimmästä Ympäristöraportistamme.

Oletko tietoinen?

Meille kestävä kehitys on matka. Näemme sen kiihdyttimenä, joka vie Mieleä eteenpäin. Kaikissa projekteissamme ja aloitteissamme pyrimme jatkuvasti kestäviin innovaatioihin, joilla on merkitystä maailmassa.

Miele luo älykkäitä huoltoreittejä

Miele pyrkii optimoimaan huoltoajoneuvojen reittejä päivittäin säästääkseen ajokilometrejä ja vähentääkseen päästöjä.


 

Miele tarjoaa McDonald'sille innovatiivisia pesularatkaisuja

Miele avustaa johtavaa maailmanlaajuista ruokapalvelualan toimijaa McDonald'sia rasvan talteenotossa, joka sitten hyödynnetään biopolttoaineen tuotannossa vähentäen samalla viemäriverkkoon joutuvan rasvan määrää.

  

  

Vihreät hankkeet

Kilpajuoksu planeettamme, ainoan kotimme, pelastamiseksi kiihtyy ja tavoitteemme ja niihin sitoutumisemme kasvavat samaan tahtiin. Emme kuitenkaan pysty tekemään tätä yksin. Tässä muutamia esimerkkejä hankkeista, joilla yritämme yhdessä muiden kanssa käydä käsiksi ilmastokriisiin.

Energiatehokkuuden tutkimuksen tukeminen

Tulevaisuuden asunnoissa yhdistyvät innovaatio, muotoilu ja energiatehokkuus. MIMO-hankkeessa (Minimal Input, Maximum Output), mikä esiteltiin kansainvälisessä kestävän asumisen Solar Decathlon -kilpailussa, kehitimme yhdessä innovatiivisen lämpöpumppujärjestelmän, joka käyttää keittiökoneiden tuottamaa lämpöä asuntojen lämmittämiseen tai jäähdyttämiseen. Kilpailun aikana järjestelmä asennettiin ensimmäistä kertaa rakennukseen, missä sitä testattiin ja mitattiin tavanomaisissa olosuhteissa.

Tuotteita täysin kestävään kotiin

Australian johtaviin kestävän kehityksen puolestapuhujiin lukeutuva Joost Bakker on kehittänyt yhdessä Mielen kanssa “Greenhouse-Future Food System” ‑järjestelmän. Se on omavarainen suljettu ketju, kahden makuuhuoneen koti, joka tarjoaa suojaa ja tuottaa energiaa asukkailleen ja ruokkii heidät. Kodin jokainen yksittäinen Miele-kodinkone on tarkkaan harkittu, jotta varmistetaan, että koneet täyttävät tiukimmatkin energiansäästö- ja tehokkuusvaatimukset.

 

Image credits: Earl Carter

Tehdään Kööpenhaminasta vihreä

Miele on kodinkonetoimittajana vahvasti mukana luomassa Tanskan ensimmäistä “vihreää kaupunkia”. Me toimitamme noin 15 000 kodinkonetta, jotka sijoitetaan yhteen Kööpenhaminan äskettäin uudistettuun kaupunginosaan.

Pistetään pöhinäksi mehiläisten kanssa

Miele tukee useita työntekijöidensä mehiläistarhaushankkeita, joiden ansiosta Mielen tehtaita ympäröivillä pelloilla käy vilkas kuhina ja alueen ekosysteemi hyötyy.

Käytämme vihreää terästä

Mielellä on meneillään pilottihanke, jossa hankimme vihreää terästä kumppaniltamme Salzgitter AG:ltä. Tämän materiaalin käyttö vähentää valmistusprosessin hiilidioksidipäästöjä yli 66 %,hyödyntämällä ilmastoystävällistä energiaa ja käyttämällä tuotannossa yli jäänyt teräs uudelleen. Tämä muutos on yksi Mielen alustavista toimista auttaa vähentämään ostettavien hyödykkeiden ja palveluiden päästöjä.

Yhdessä voimme vaikuttaa positiivisesti

Pienet muutokset jokapäiväisessä arjessamme voivat vaikuttaa suuresti planeettamme hyvinvointiin. Seuraavassa on kolme "kotivinkkiä", joiden avulla voit hyödyntää Miele-laitteitasi tehokkaammin ja varmistaa, että kestävä kehitys alkaa kotoa.

Salli jääkaapillesi hieman tilaa

Liian täysi jääkaappi ei enää jäähdytä ruokaa tehokkaasti ja kuluttaa enemmän energiaa, joten jätä aina hieman tilaa vapaaksi.

Käytä pesuaineita harkiten

Puhdistusaineiden huolellinen annostelu auttaa suojelemaan ympäristöä. Mielen TwinDos automaattisen annostelujärjestelmän avulla annostelu on entistäkin helpompaa, ja voit säästää jopa 30 % pesuainetta*. 

* verrattuna manuaaliseen annosteluun

Miele - yksittäisten vaatekappaleiden kätevään pesuun

Veden ja energian säästämiseksi pyykinpesukone kannattaa kuormittaa maksimikapasiteettiin, jos tekstiilit sen sallivat. Myös Miele SingleWash-toiminto auttaa säästämään resursseja yksittäisten kappaleiden pesussa.

  

  

Kiertotalous

Planeettamme luonnonvarat ovat rajalliset. Toisin sanoen, emme voi jatkaa entiseen tapaan ja heittää tuotteita käytön jälkeen pois. Meidän on sen sijaan kehitettävä valveutunut kiertotalousjärjestelmä. Tavoitteena on saada kodinkoneet kestämään kauemmin, korjata niitä tarvittaessa ja käyttää uudelleen ja kierrättää osia ja materiaaleja, jotta ei synny jätettä. Kaikki tämä auttaa meitä pienentämään ympäristöjalanjälkeämme.

Paremmin tehty kestää pitempään

Miele testaa useimmat kodinkonesarjoistaan testeillä, jotka vastaavat 20 vuoden käyttöä. Lisätietoja testatuista tuotteista löydät kotisivuiltamme www.miele.fi/20vuotta

Kaikki tuotantolaitoksemme hiilineutraaleiksi

Miele on sitoutunut Science Based Targets ‑hankkeeseen (SBTi)  ja kaikki toimipaikkamme ovat hiilineutraaleja (Scope 1&2). Yksi tärkeä virstanpylväs tällä tiellä on tuotteidemme käytönaikaisten päästöjen vähentäminen (Scope 3.11) 15 prosentilla vuodesta 2019 vuoteen 2030, sillä ne ovat keskeinen osa koko hiilijalanjälkeämme.

Oikeutesi korjauksiin

Varastoimme jatkuvasti yli 70 000 alkuperäistä Miele-varaosaa keskusvarastossamme. Näin voimme varmistaa toiminnallisesti tärkeiden varaosien saatavuuden vähintään 15 vuoden ajan sen jälkeen, kun laitteen mallin tuotanto on lopetettu.

Impact Hub Berlin

Teemme jatkuvasti työtä kestävän kehityksen jalanjälkemme parantamiseksi. Tätä varten rakennamme vahvoja kumppanuuksia innovatiivisten tekijöiden kanssa sekä yrityksen sisällä että sen ulkopuolella. Impact Hub Berlin on oikea paikka, kun on kyse kestävän kehityksen alan yhteistyöstä. Hub tarjoaa meille mahdollisuuden työskennellä startup-yritysten kanssa ja keskittyä erityisesti kiertotalouteen.

“Immer Besser” tarkoittaa
aina paremmin, aina huolehtien

Perheyhtiönä uskomme, että tulevaisuuden tulee olla kestävä ja että vastuumme ei pääty tehtaan portille. Siksi haluamme tehdä kaikesta entistä kestävämpää ja auttaa muita tekemään samoin. Sillä vain yhdessä toimien voimme alkaa ratkaista maailmamme kohtaamia haasteita.

Otamme kestävän kehityksen vakavasti

Yli 50 % tutkimus- ja tuotekehitysbudjetistamme käytetään entistä kestävämpien ja ympäristöystävällisempien kodinkoneiden ja palveluiden kehittämiseen. Suurin osa vuonna 2020 myydyistä Miele-pesukoneista kuului markkinoiden korkeimpaan energiatehokkuusluokkaan.

Laatu tarkoittaa pitkää ikää

Tuotefilosofiamme ydin on alusta asti ollut valmistaa poikkeuksellisen laadukkaita, käytössä pitkään kestäviä tuotteita käyttämällä ensiluokkaisia materiaaleja ja kehittyneitä tuotantomenetelmiä. Eli, kun käytät pitkään kestävää Miele-kodinkonetta, voit olla rauhallisin mielin, koska tiedät kuluttavasi vähemmän.

Luotettava kumppani

Meillä on yli 22 300 työntekijää ja heidän hyvinvointinsa on meille ensiarvoisen tärkeää. Tuemme kaikkia työntekijöitämme moninaisin HR-hankkein ja olemme sitoutuneet olemaan luotettava kumppani niin koko alalle kuin yhteiskunnallekin.

Lähettiläämme

Olemme sitoutuneet yhteistyöhön kestävän kehityksen johtavien vaikuttajien kanssa matkallamme kohti kestävää tulevaisuutta. Tuoreimmassa jaksossamme "Tarinoita meidän ainoasta kodista" kiitämme lähettiläidemme toimia, sillä heidän työnsä on saanut aikaan todellista muutosta, yrittämällä aina tehdä parempaa ja kehittymällä jatkuvasti. Tunne, joka vastaa Miele-brändin arvoja ja tavoitteita kestävän kehityksen alalla.

Jakso 1: Norbert Niederkofler​

Norbert Niederkofler saa inspiraationsa Etelä-Tirolin luonnosta, mistä hän on kotoisin - hänen lähestymistavastaan eettiseen ruoanlaittoon ja raaka-aineiden hankkimiseen paikallisilta maatiloilta syntyi gastronominen vallankumous, jota hän kutsui nimellä "Cook the Mountain".

Hänen filosofiansa perustuu ihmisten, tuotteiden ja planeettamme arvostamiseen, mikä heijastaa Mielen eettistä periaatetta, jonka mukaan vähemmälläkin saavutetaan parempia tuloksia, vältetään hävikkiä, optimoidaan toimitusketjuja ja saavutetaan laatua ilman kompromisseja tuotteilla, jotka kestävät.

Jakso 2: Kyle Connaughton

Kyle Connaughton johtaa kolmen Michelin-tähden ravintola SingleThreadia Sonoma Countyssa, Kaliforniassa, yhdessä vaimonsa Katina Connaughtonin kanssa, joka vastaa SingleThread -tilasta.

Tilan tuotteiden kausiluonteisuus määrää kaiken: siitä, mitä lautasille tulee, aina aterian ylijäämiin, jotka palautetaan takaisin tilalle maaperän ravinnoksi. Kiertokulku ja kestävä lähestymistapa ovat sekä maatilan että ravintolan toiminnan ytimessä: luodaan kokemuksia, jotka antavat ihmisille paremman yhteyden planeettaan ja toisiinsa, työskennellään sinnikkäästi ja kehitytään jatkuvasti sekä jaetaan osaamista paikallisyhteisön kanssa.

Kestävän tuotannon luominen

Miele ei ainoastaan tutki jatkuvasti kestävämpiä tuotanto- ja palvelukäytäntöjä, vaan pyrkii myös edistämään kestävää kulutusta. Ja jos haluat inspiroida muita, sinun on näytettävä esimerkkiä. Siksi etsimme jatkuvasti kehitysmahdollisuuksia - kuten sisällön luomista zero waste -näkökulmasta: uudelleenkäytettävien vesipullojen ja ladattavien paristojen käytöstä paperittomuuteen ja päästöjen vähentämiseen.

Environmental Media Association myönsi Mielelle tunnustuksena "Tarinoita meidän ainoasta kodista" -tuotannossa käytetyistä kestävistä kuvauskäytännöistä Green Seal -merkin.

Mielen Ympäristöraportti

Mielen uusi Ympäristöraportti on nyt ladattavissa. Tässä raportissa Miele vahvistaa sitoutumistaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDGs) ja sitoutuu kansainvälisen ilmastopolitiikan 2C‑tavoitteeseen. Tämä raportti noudattaa aikaisempien tapaan GRI-ohjeistoa.*

Ympäristöraportti 2023

 

 

Ympäristöraportti 2021

  

Ympäristöraportti 2019

  

Ota yhteyttä

Lehdistökyselyt ja muut tämän sivun sisältöön liittyvät tiedustelut pyydämme osoittamaan Mielen Mediaosaston Kestävän kehityksen tiimille (Sustainability Communications Team, Miele Press and Public Relations Office) osoitteella: sustainability@miele.com