Suojele instrumenttejasi

Lääkinnälliset instrumentit ovat kallis investointi: varmista, että suojelet omiasi. Voitko pidentää instrumenttiesi käyttöikää? Lue lisää, kuinka voit suojella instrumenttejasi samalla, kun varmistat, että ne ovat turvallisia ja vaatimusten mukaisia käyttää.

Kuutio, jossa erilaisia kuvia. Niissä näkyy erilaisia lääkinnällisiä instrumentteja.

Oman alasi instrumenttien valinta saattaa olla hankalaa. Maailman terveysjärjestön mukaanmarkkinoilla on tällä hetkellä yli kaksi miljoonaa erityyppistä lääkintälaitetta, jotka on jaettu yli 7 000 laiteryhmään.

Samalla kun oma lääketieteen erikoisalasi määrittää, minkätyyppisiä instrumentteja sinun tulee hankkia, varsinaiseen ostopäätökseesi vaikuttavat usein myös omat henkilökohtaiset tuntemuksesi, valmistajan maine ja instrumenttien hinta. Yksi asia on kuitenkin varma: instrumenttivalintasi vaikuttaa hoidon, leikkauksen tai tutkimuksen tulokseen. Siksi on ratkaisevan tärkeää, että valitset oikean työkalun joka tehtävään.

Entä miten pidät valitsemasi instrumentit hyvässä kunnossa ja pidennät niiden käyttöikää huolellisella hoidolla? Instrumenttien asteittaista kulumista ei useinkaan voi välttää, mutta niiden kuntoa voidaan pitää yllä perusteellisella ja huolellisella käsittelyllä ja hoidolla.

Kaaviokuva instrumenttien käsittelystä.

Instrumenttien käsittelyprosessi

Kun ymmärrät koko insturmenttien käsittelyprosessin, joka on esitelty tässä yksityiskohtaisesti, pystyt paremmin varmistamaan, että instrumenteistasi pidetään hyvää huolta, ja pitämään ne käyttökuntoisina.

1. Käyttö:

Hoitotoimenpiteiden aikana instrumentit ja lääkintälaitteet kontaminoituvat, eli niihin kertyy orgaanista likaa, huuhteluliuoksia ja mikro-organismeja.

2. Esipuhdistus, purkaminen osiin, käytöstä poistaminen:

Kuljetuksen aikana epäpuhtaudet tarttuvat kiinni instrumentteihin. Jos jätät instrumentit odottamaan puhdistamista pitkäksi aikaa, ne voivat värjäytyä, niiden puhdistus vaikeutuu ja korroosioriski kasvaa.

3. Puhdistus ja desinfiointi:

Perusteellinen ja tehokas puhdistus ja desinfiointi ovat ratkaisevan tärkeitä, jotta ehkäistään tautien siirtyminen potilaalta toiselle tai potilaalta henkilökunnalle. Lääkärien on varmistettava, että käytettävät puhdistusprosessit ovat määräysten, alan standardien ja lainsäädännön mukaisia, mukaan luettuina Eurooppalaiset säännökset, kuten MDR-lääkintälaitedirektiivi sekä standardit EN 17664 ja EN 15883. Perehdy prosessin olennaisiin osa-alueisiin (pesuaineen määrä, veden laatu, A0-arvo jne.), sillä jo yksi väärä osa-alue voi aiheuttaa instrumentteihin materiaalivaurioita tai vaarantaa puhdistustuloksen. Infektioiden torjuntaan on tarjolla monia ratkaisuja, kuten helppokäyttöiset ja varmat pesu- ja desinfiointikoneet, joilla saavutetaan erinomaisia pesu- ja desinfiointituloksia, sekä vedenkäsittelyjärjestelmät ja prosessikemikaalit, jotka kaikki yhdessä mahdollistavat instrumenttien hellävaraisen käsittelyn ja auttavat saamaan ne nopeasti takaisin käyttöön.

4. Valvonta, hoito ja toiminnan testaus:

Tarkasta instrumentit aina puhdistuksen ja desinfioinnin jälkeen. Silmämääräinen tarkastus auttaa havaitsemaan kulumisvauriot.

5. Pakkaaminen ja merkintä:

Pakkaa instrumentit, jotta ne eivät kontaminoidu uudestaan steriloinnin jälkeen. Harkitse sterilointikääreiden käyttöä, jotta instrumentit pysyvät steriileinä, ja suojapakkauksia, jotteivät sterilointikääreet pääse vaurioitumaan kuljetuksen tai varastoinnin aikana. Käytettävän kääreen on läpäistävä höyryä ja mahdollistettava instrumenttien asianmukainen kuivuminen.

6. Sterilointi:

Varmista, että instrumenttisi ja muut lääkinnälliset laitteesi steriloidaan tiukkojen vaatimusten mukaisesti. Harkitse B-luokan autoklaavia, joka täyttää alan viimeisimmät vaatimukset. Steriloinnilla varmistetaan, ettei instrumenteissa ole mikro-organismeja, kuten bakteerien itiöitä, ja se myös auttaa pidentämään instrumenttien käyttöikää. Koska höyry kuumentaa ja läpäisee materiaalit nopeammin ja tehokkaammin kuin kuiva lämpö, prosessilla saavutetaan nopeasti mikrobisidinen ja itiöitä tappava vaikutus ja se on lisäksi myrkytön, mikä kaikki tekee siitä hellävaraisen instrumenteille.

7. ja 8. Varastointi ja käyttöön valmistelu:

Kun instrumentit on puhdistettu, desinfioitu ja steriloitu, varmista, että ne varastoidaan ja kirjataan huolelliseesti, jotta vältetään ristikontaminaatiot.

Harkitse investointia koneellisen käsittelyn laitteisiin, jotka huomioivat käsiteltävien instrumenttien materiaalit ja suojelevat siten instrumenttejasi ja investointejasi. Kun kerran olet investoinut oman alasi instrumentteihin, sinun on luonnollisesti myös huolehdittava siitä, että ne pysyvät hyvässä kunnossa. Tätä kannattaa harkita aivan yhtä perusteellisesti kuin sitä, mitä instrumentteja kannattaa hankkia. Kun instrumenttien huoltoprosessit ovat kunnossa, instrumenttisi auttavat sinua tarjoamaan potilaillesi parasta mahdollista hoitoa.

 

Mielen Cube-autoklaavi tummaa taustaa ja monia pieniä kuutioita vasten.

Miten Cube- ja Cube X‑autoklaavit auttavat sinua suojelemaan instrumenttejasi:

  • Lyhyemmät höyrysterilointijaksot vähentävät instrumenttien altistumista
  • EcoDry-tekniikka sopeuttaa kuivausajat täyttöerän koon mukaan
  • Instrumentit käsitellään turvallisesti kolmella B-luokan ohjelmalla, yhdellä S-luokan ohjelmalla (vain Cube X:ssä) ja testiohjelmilla

Napsauta tästä, niin voit lukea lisää Cubesta ja Cube X:stä, tai ota yhteyttä, niin kerromme sinulle lisää.

Tarvitsetko yksilöllisiä neuvoja?

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko lisätietoja tuotteistamme? Ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi ja pyyntöihisi.