Planeettamme kestävän tulevaisuuden puolesta

Miele Professional on sitoutunut planeettamme kestävään tulevaisuuteen. Lue lisää lupauksista, joita olemme tehneet saavuttaaksemme tavoitteemme vuoteen 2030 mennessä.

Tablettia käytetään kynällä, taustalla näkyy kasveja

Miele on sitoutunut pitämään huolta ympäristöstä jo toimintansa alusta, vuodesta 1899 lähtien. Professional-liiketoimintayksikkönä olemme aina pyrkineet varmistamaan kestävän tuotannon, minimoimaan tuotteidemme ympäristövaikutukset ja panostamaan jätteen vähentämiseen. Samaan aikaan, kun maailman kestävyystietoisuus ja panostus kestävyyteen on kasvanut, me olemme tehneet sarjan ympäristölupauksia, jotka auttavat kehittämään niin omaa liiketoimintaamme kuin sinunkin liiketoimintaasi.
Uskomme, että tulevaisuutemme liittyy erottamattomasti asiakkaisiimme ja että vain yhdessä me pystymme ratkaisemaan planeettaamme uhkaavat haasteet. Korostamme tässä ja nyt, että teemme työtä paremman ja kestävämmän tulevaisuuden puolesta, koska toivomme voivamme siten osoittaa, kuinka merkittävässä osassa ratkaisumme voivat olla omalla kestävän kehityksen matkallasi.

 

Mitä me olemme luvanneet ja miten se auttaa planeettaamme?
Äiti ja tytär seisovat Mielen Pikkujättiläisten vieressä ja katsovat tablettia.

1. lupaus: Me lupaamme, että kestävyys toteutuu tuotteiden koko elinkaaren ajan

Meille tämä tarkoittaa, että muun muassa insinöörimme, markkinointihenkilöstömme, tehdastyöntekijämme ja IT-tiimimme etsivät jatkuvasti uusia tapoja kehittää prosessejamme tuotteiden elinkaaren kaikissa vaiheissa suunnittelusta ja tuotannosta pakkaukseen, testaukseen, käyttöön ja käytöstä poistamiseen. Uusien sukupolvien tuotteisiimme on tehty parannuksia, jotka edistävät kestävyyttä. Esimerkiksi Pikkujättiläiset-tuotesarjan koneet säästävät 22 % vettä ja 28 % energiaa (Puuvilla 60 kylmävesiliitännällä) edellisen sukupolven koneisiin verrattuna. Lämpö­pumppu­kuivaus­rumpumme puolestaan ovat kaiken kaikkiaan noin 60 % tehokkaampia kuin perinteiset kuivausteknologiat. Laboratorioihin tarkoitetut PG85-sarjan koneet käyttävät parannetun höyry­kondensaattori­tekniikkansa ansiosta 40 % vähemmän vettä kuin koneet, joissa tätä tekniikkaa ei ole.

Koska olemme sitoutuneet tuotteidemme koko elinkaaren aikaiseen kestävyyteen, kehitämme yrityksellesi tuotteita, jotka vuorostaan auttavat teitä saavuttamaan omat kestävyystavoitteenne, olipa kyse sitten veden- tai energiankulutuksen tai kemikaalien kulutuksen vähentämisestä. Olemme sitoutuneet vähentämään tuotteidemme käytön aikaisia CO2-päästöjä 15 %:lla vuoteen 2030 mennessä, mikä vuorostaan tukee omia CO2-päästöjen vähentämistavoitteitasi.

Miele Professional ‑astianpesukoneen moderni kosketusnäyttö

2. lupaus: Olemme sitoutuneet valmistamaan koneita, jotka eivät jätä jälkeä, perimmäinen tavoitteemme on tehdä niistä 100 % hiilineutraaleja

Tässä olemme jo edistyneet merkittävästi. Miele on käyttänyt kaikissa toimipaikoissaan ympäri maailmaa vihreää sähköä vuodesta 2021. Kaikki Scope 1 & 2 ‑päästöt, joita ei voida välttää, kompensoidaan laadukkailla ilmastonsuojeluhankkeilla, joilla kaikista toimipaikoistamme tulee CO2-neutraaleja. Tavoitteenamme on tehdä myös Professional-koneistamme 100 % hiilineutraaleja.

Tuotesuunnittelumme tavoitteena ovat markkinoiden kestävimmät ja suorituskykyisimmät tuotteet. Kaikki tuotteemme käyvät läpi pikkutarkan ja perusteellisen testauksen. Esimerkiksi pyykinpesukoneitamme testataan 30 000 tuntia. Luomalla laadukkaita ja kestäviä tuotteita autamme sinua harjoittamaan liiketoimintaasi sujuvammin ja tehokkaammin ja samalla saavuttamaan omat kestävyystavoitteesi.

Teemme myös yhteystyötä asiakkaidemme kanssa ratkaistaksemme heidän kestävyyshaasteensa. Tästä esimerkkinä Mielen ja McDonald’sin yhteistyö ravintoloiden kestävyyshaasteen parissa. Käyttämällä erityisesti muunneltuja Miele-pesukoneita, jotka puhdistavat alhaisemmissa lämpötiloissa, ylimääräinen rasva otetaan talteen ja jälleenkäsitellään biopolttoaineeksi McDonald’sille, tuloksena kestävä suljettu kierto.

Mies katsoo koneen osan läpi.

3. lupaus: Olemme sitoutuneet lopettamaan jätteen tuottamisen antamalla koneillemme uuden elämän

Meidät tunnetaan käytössä pitkään kestävistä ja laadukkaista tuotteistamme. Se on kaiken toimintamme keskiössä. Siksi voimmekin sanoa, että kestävyys on aina kuulunut Mielen arvoihin. Tämä näkyy tehtaillamme tehtävissä laajoissa kestävyystesteissä, joilla varmistetaan tuotteidemme luotettavuus pitkällä aikavälillä. Näin tuotteitamme ei tarvitse vaihtaa uusiin usein, mikä vähentää omaa jätteen tuottoasi. Laajoissa tehtaamme laatutesteissä astianpesukoneet ja pyykinhuoltokoneet testataan yli 10 000 käyttökertaa varten ja laboratoriokoneet ja lääke- ja hammaslääketieteen käyttöön tarkoitetut koneet yli 15 000 käyttökertaa varten. Näin voimme varmistaa tuotteidemme pitkän aikavälin luotettavuuden.

Sitoutumisemme kunnossapitoon ja huoltoon pidentää tuotteidemme käyttöikää entisestään. Käytämme jo nyt reittisuunnittelua ja varaosien hallintajärjestelmää, jotta voimme minimoida matkoihin kuluvan ajan. Tavoitteenamme on sellainen kiertotalouden arvoketju ja jätteentuotannon nettonolla, jossa kaikki koneisiimme käytetyt materiaalit päätyvät ketjun päästä takaisin kiertoon. Esimerkiksi vähintään 95 % Pikkujättiläiset-pesukoneidemme osista voidaan kierrättää ja 500 ml ProCare Universal 70 ST ‑pullot ovat 100 % kierrätettyä PET-muovia1. Sitoutumisemme kiertotalouden arvoketjun luomiseen edistää myös omaa jätteentuotannon nettonolla ‑tavoitettasi.

Samalla kun asiakkaidesi vaatimukset koko ajan kasvavat, voit luottaa siihen, että Miele Professional tukee sinua tavoitteidesi saavuttamisessa.

Mielen kestävän kehityksen tarina

Katso oheinen video, niin saat tietää lisää kestävän kehityksen matkastamme ja sitoutumisestamme tuotteidemme tulevaisuuteen.

 

Kestävyys numeroina

Infografiikastamme löydät tietoa yrityksestämme, planeetallemme tekemistämme lupauksista, lisätietoja kestävistä ratkaisuistamme sekä kiinnostavaa faktatietoa koneidemme pikkutarkasta ja perusteellisesta testauksesta. Täältä löydät myös lisätietoa kohde­markkinoistamme, kuten kuinka monta tuntia suurikammioisia laboratorio­lasin­pesu­koneitamme testataan ja kuinka paljon voit lyhentää ohjelma-aikoja ja vähentää energiankulutusta hyödyntämällä uusimpia tekniikoitamme.

 

Tarvitsetko yksilöllisiä neuvoja?

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko lisätietoja tuotteistamme? Ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi ja pyyntöihisi.

  1. 1.
    Ainoastaan suihkupää on muuta kuin kierrätettyä materiaalia.
  2. 2.
    Kaikki tiedot saattavat vaihdella tuoteluokan ja koneiden kapasiteetin mukaan.