Kevätsalaattia ja kahvilla maustettua ranskalaista salaatinkastiketta

Lisänä paistettuja pekoniviipaleita, krutonkeja ja viiriäisen uppomunia.

Kahvilla maustettu salaatti? Kyllä kiitos! Tässä kevätsalaatissa parhaat ainesosat yhdistyvät täydelliseksi kevyeksi ateriaksi.

Tarjoile tämä kevyt kevätsalaatti höystettynä italialaisella Coppa-pekonilla, krutongeilla ja epätavallisella, mutta herkullisella ranskalaisella salaatinkastikkeella, joka on valmistettu vaihteeksi kylmästä kahvista, omenamehusta ja hunajasinapista. Erilaisten salaatinlehtien ja viiriäisen uppomunien ansiosta salaatti on myös ilo silmälle.

Annoksia: 4

Ainekset:

Ranskalainen salaatinkastike

  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 6 rkl vahvaa kylmää kahvia
  • 3 rkl luonnollisen sakkaista omenamehua
  • 1 tl rakeista sinappia
  • 1 rkl luonnonhunajaa
  • merisuolaa
  • vastarouhittua mustapippuria
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä

Salaatti

  • noin 120 g kevätsalaattisekoitusta (esim. rucolaa, salaattipinaattia, vesikrassia, voikukkaa, luomukukkia)
  • 1 patonki
  • 50 g ohuesti viipaloitua Coppaa (niskaosasta leikattua italialaista pekonia)
  • 12 tuoretta viiriäisenmunaa
  • suolaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • talouspaperia

Valmistus:

  1. Sekoita kaikki salaatinkastikkeen ainekset ja tarkista maku.
  2. Pese salaatinlehdet, lajittele ja kuivaa salaattilingolla.
  3. Esilämmitä uuni. Asetukset: Ala-ylälämpö: 180 °C.
  4. Leikkaa patonki hyvin ohuiksi siivuiksi. Asettele patonkisiivut ja pekoni uunipellille ja laita pelti uunin kolmanneksi alimmalle tasolle. Paahda 6–7 minuuttia. Käännä patonkisiivut ja pekoniviipaleet samaan aikaan.
  5. Riko viiriäisenmunat yksitellen shottilaseihin tai pieniin munakuppeihin.
  6. Kiehauta pienessä kattilassa (halkaisija noin 18 cm) 3 dl vettä, 2 tl suolaa ja valkoviinietikka. Kun vesi kiehuu, vähennä lämpöä tasolle 1, aseta viiriäisenmunat yksi kerrallaan kuumaan, ei kuitenkaan kiehuvaan veteen ja keitä 2–3 minuuttia. Poista munat yksitellen haarukalla ja anna kuivua talouspaperin päällä.
  7. Kaada salaatinlehdille salaatinkastiketta ja jaa salaatti lautasille. Lisää pekoniviipaleet ja krutongit. Asettele päälle viiriäisenmunat ja valuta loput salaatinkastikkeesta. Tarjoa heti.

Vinkkejä:

  • Patongista saa helpommin ohuita siivuja, jos se on ostettu 1–2 päivää aiemmin. Helpoin tapa on käyttää viipalointikonetta.
  • Krutonkien mausta saa hienostuneemman, jos niiden leikkauspintoihin hieroo valkosipulinkynttä paahtamisen jälkeen.
  • Ole varovainen, jos käytät perinteistä sähköliettä: vesi ei saa enää kiehua, kun munat upotetaan veteen!

Tuotanto: Regine Smith Thyme
Ruoka muotoilu: Marlies Klosterfelde-Wentzel
Muotoilu: Katrin Heinatz
Valokuva: © Wolfgang Kowall

Sivun alkuun