Viinin säilyttäminen oikeassa lämpötilassa
Ihanteellinen lämpötila viinien säilytykseen on 6–18 °C. Jos säilytät puna- ja valkoviinejä yhdessä, valitse lämpötilaksi 12–14 °C. Se sopii sekä valko- että punaviineille. Ota punaviinit tällöin huoneenlämpöön ja avaa ne vähintään kaksi tuntia ennen nauttimista, jotta viini saa happea ja sen aromit pääsevät kehittymään.
Liian korkeassa varastointilämpötilassa (yli 22 °C) viinit kypsyvät liian nopeasti, jolloin niiden aromit eivät pääse kehittymään. Liian kylmässä varastointilämpötilassa (alle 5 °C) viinit eivät taas kypsy optimaalisesti.
Lämpimässä viini kehittyy liian nopeasti, kylmässä taas vetäytyy, lämpötilanvaihtelut aiheuttavat viinille stressiä, mikä keskeyttää sen kypsymisen. Siksi on tärkeää, että pidät viinikaapin lämpötilanvaihtelut mahdollisimman pieninä.
Miele-viinikaapeissa, joissa on kaksi tai kolme temperointialuetta, voit helposti säilyttää erilaisia viinejä samanaikaisesti.
Eristyslevy jakaa viinikaapin sisätilan kahteen tai kolmeen alueeseen, joiden lämpötila on säädettävissä erikseen.