Hienostunut maku Etelä-Amerikan ylängöiltä

Kahvin laatu on yhtä tärkeää kuin oikea valmistus täydellistä kahvikuppia luotaessa. Siksi Miele on luonut oman kahvisekoituksensa: Miele Black Edition N°1:n. Tämä eksklusiivinen kahvi on luotu nimenomaan Mielelle ja Miele-kahvinkeittimiä ajatellen. Sitä voi tilata Miele-verkkokaupasta (www.miele.shop.com).
Mielen Black Edition N°1 kahvisekoitus on kehitetty erityisesti Mielelle, yhteistyössä yksityisen Vollmer-kahvipaahtimon kanssa. Pavut paahdetaan huolella hellävaraisessa rumpupaahdossa. Tämä kestää hieman kauemmin kuin teollinen liukuhihnapaahto ja vaatii kokeneiden mestareiden kaiken herkkyyden. Tuloksena on erittäin harmoninen ja tasapainoinen sekoitus, joka koostuu neljästä Etelä-Amerikassa käsin poimitusta Arabica-pavun tyypistä. Erityistä huomiota on luonnollisesti kiinnitetty reiluun kauppaan ja luonnonmukaisiin viljelyolosuhteisiin.
Black Edition N°1:tä varten valittiin neljä korkealaatuista Arabica-papua Etelä-Amerikan ylänköseudulta. Kuten nimestäkin ilmenee, Robusta-kahvi on kestävämpää kuin Arabica, ja se on vähemmän altis taudeille. Arabica-pavun makua pidetään kuitenkin kaikkialla maailmassa parempana. Arabica-papu kasvaa 600 – 2100 metrin korkeudessa. Yli 1000 metrin korkeudessa viljelty Arabica-papu tunnetaan myös nimellä “vuorikahvi”, joka tarkoittaa erityisen korkealaatuista kahvia. Syynä tähän on se, että korkeammalla vallitsevat alhaiset lämpötilat hidastavat papujen kypsymisprosessia. Tämä antaa pavuille enemmän aikaa muodostaa happoja ja yhdisteitä, joilla on positiivinen vaikutus makuun.
Mielen Black Edition N°1 on sertifioitu reilun kaupan tuote. Kahvi on ollut reilun kaupan tuotteiden edelläkävijä. Reilun kaupan kahvi vaikuttaa merkittävästi kahvinviljelijöiden ja heidän perheidensä elin- ja työolojen parantamiseen kehitysmaissa. Se edistää myös ympäristönsuojelua. Reilun kaupan kahvi on lisäksi suoraan jäljitettävissä. 100 prosenttia kahvista tulee reilun kaupan kahviosuuskunnilta.
Luomusertifiointi*
Jokainen ekologisesti viljeltyjen tuotteiden tuotantoyritys on sertifioitava luonnonmukaista maataloutta koskevien EU:n sääntöjen mukaisesti, jotta se voisi myydä tuotteitaan EU:ssa. Tämä sertifikaatti käsittää koko luonnonmukaisen tuotantoketjun–mukaan lukien viljely, jalostus, kuljetus, varastointi ja kauppa. Tämä tarkoittaa sitä, ettei luomusertifikaatti koske pelkästään toimittajamme, Vollmer Kaffeeta, joka on perheomistuksessa oleva kahvinpaahtoyhtiö. Myös Mielellä on nyt ensimmäistä kertaa luomusertifikaatti varastonpitäjänä ja elinkeinonharjoittajana luomukahvialalla*.
DE-ÖKO-001, EU:n ulkopuolinen maatalousMiele sert. nro DE-NW-001-25390-BDOminaisuudet mallikohtaisia