Virhe F82

Kahviautomaatin näytössä näkyy virhe F82.

Keitinosaa ei ole puhdistettu riittävän hyvin.

Puhdista keitinosa käsin. Keitinosan liikkuvat osat on voideltu. Pesuaineet vahingoittavat keitinosaa. Puhdista keitinosa ainoastaan käsin lämpimällä vedellä ilman pesuainetta. Irrota ja puhdista keitinosa kerran viikossa. Puhdista myös keitinosan alapuolinen alue kerran viikossa.

Tämä käsin tehtävä puhdistus on suoritettava automaattisen puhdistuksen lisäksi. Keitinosan rasvanpoisto saattaa olla tarpeen puhdistuspatruunan käytön lisäksi.

Toimi seuraavasti:

• Avaa laitteen luukku.

• Ota vesisäiliö ulos laitteesta.

• Paina keitinosan kahvassa alhaalla olevaa painiketta (1).

• Käännä samalla kahvaa eteenpäin (2).

• Vedä keitinosa ensin sivulle (1).

• Vedä keitinosa sitten eteenpäin ulos (2).

• Kallista samalla keitinosaa eteenpäin (3).

• Kun olet ottanut keitinosan ulos, älä muuta sen kahvan asentoa. Muuten et välttämättä saa keitinosaa enää takaisin paikalleen.

• Puhdista keitinosa huolellisesti käsin lämpimällä juoksevalla vedellä ilman pesuainetta.

• Irrota sihteihin takertuneet kahvinmurut. Yksi sihti on suppilon sisällä. Toinen sihti on vasemmalla suppilon vieressä.

• Kuivaa suppilo huolellisesti, jottei kahvi paakkuunnu suppiloon seuraavalla valmistuskerralla.

• Puhdista samalla kahviautomaatin sisätila.

• Poista kuiva kahvijauhe imuroimalla.

Manuaalista kalkinpoistoa ei ole suoritettu tai sitä ei ole suoritettu oikein.

Manuaalinen kalkinpoisto kahdella kalkinpoistotabletilla on tarpeen automaattisen kalkinpoiston lisäksi. Manuaalisessa kalkinpoistossa ei käytetä kalkinpoistopatruunaa.

Tarvitset yhteen kalkinpoistoon kaksi kalkinpoistotablettia. Suorita manuaalinen kalkinpoisto seuraavasti:

• Täytä vesisäiliö haalealla vedellä merkintään asti.

• Laita veteen kaksi kalkinpoistotablettia.

• Noudata vesimäärää tarkasti, jotta sekoitussuhde on oikea. Jos täytät vesisäiliöön vähemmän tai enemmän vettä, kalkinpoisto keskeytyy ennenaikaisesti.

• Aseta vesisäiliö takaisin paikalleen.

• Noudata näyttöruutuun tulevia ohjeita.

• Kun näyttöön tulee ilmoitus Huuhtele vesisäiliö, huuhtele vesisäiliö huolellisesti puhtaalla vedellä.

• Varmista, ettei vesisäiliöön jää yhtään kalkinpoistoainejäämiä.

• Täytä vesisäiliö puhtaalla juomavedellä merkintään asti.

Kalkinpoisto on päättynyt, kun juomavalikko tulee näyttöön.

Asetettu vedenkovuusarvo on liian pieni.

Liian pieni vedenkovuuden asetusarvo voi johtaa laitteen ennenaikaiseen kalkkiutumiseen. Paikalliselta vesilaitokselta saat tietoa käyttämäsi vesijohtoveden kovuudesta.

Aseta oikea vedenkovuus seuraavasti:

• Valitse valikko Asetukset.

• Valitse vaihtoehto Vedenkovuus.

• Anna vesijohtoveden kovuus (°dH-asteina).

• Vahvista valitsemalla OK.

Muut mediat