Gourmet-aterioita kotona

Miele Dialog -uunin avulla hienostuneiden kutsujen järjestäminen sujuu vaivatta

 Lukuaika: 2 minuuttia

Tarjoa gourmet-illallinen ja nauti silti vieraittesi seurasta! Mielen Dialog-uuni tarjoaa kotikokin käyttöön laitteen, joka mullistaa ruoanlaiton.

Voiko turskafileen kypsentää täydellisesti suuressa jäälohkareessa? Miele esitteli uuden Dialog-uunin IFA 2017 -messuilla ja lisäsi ripauksen taikaa. Jäälohkareen sisällä ollut kala saavutti juuri oikean lämpötilan ja koostumuksen, jota voisi odottaa palkitun ravintolan alkupalalta – eikä jää sulanut uunissa. Kokit esittelivät tämän taianomaisen uunin toimintaa Berliinissä useissa eri tapahtumissa kutsuvieraiden iloksi. Paikalla oli kansainvälisiä gastronomian asiantuntijoita, lehdistön edustajia ja ruokakulttuurivaikuttajia.

Tekniikka ja innovaatiot: Miten Miele Dialog -uuni toimii?

Jäälohkaretesti saattaa vaikuttaa taikatempulta, mutta laitteen salaisuus on sen tarkkuustekniikka ja innovatiiviset ominaisuudet. Mitä Miele Dialog -uuni ja M Chef sitten oikeastaan tekevät? Laitteessa on kaksi huippuunsa kehitettyä antennia, jotka lähettävät tarkan määrän sähkömagneettisia aaltoja, joiden avulla ruoka kypsentyy täydelliseksi. Se mittaa samanaikaisesti, kuinka suuri osa säteilevästä energiasta on imeytynyt ruokaan ja säätää energian voimakkuutta vastaavasti. Dialog-uunin ja kypsennettävän ruoan välillä on käynnissä jatkuva vuoropuhelu. Mullistavaa tässä on se, että kun tavallinen uuni vie kuumuutta ulkoa sisälle, Dialog-uuni kypsentää ruoan kokonaisuutena. Näin esimerkiksi fileepihvistä tulee tasaisen vaaleanpunainen reunasta reunaan.

Mitä tämä mullistava tekniikka merkitsee kotikokille?

Innovaatioita ruoanlaitossa, yksinkertaisuutta, ajansäästöä ja erinomaisia tuloksia. Jos siis haluat kypsentää lammaspaistin ja tarjota sen vihreän parsan ja perunaviipaleiden kanssa, sinun ei enää tarvitse taiteilla vieraiden viihdyttämisen, maukkaan ja sopivan kypsän lisäkkeen valmistamisen ja täydellisesti paistetun paistin välillä. Dialog-uunin avulla voit kypsentää yhdellä pellillä useita ainesosia, joilla on eri kypsennysajat. Tämän illallisen tapauksessa parsa ei pehmene liikaa ja lihasta tulee mureaa ja mehukasta – ja kaikki on valmista 70 prosenttia nopeammin kuin perinteisestä uunia käytettäessä.

Laadukkaiden leivonnaisten ja hienostuneiden jälkiruokien ystävät hyötyvät Miele Dialog -uunin ominaisuuksista. Kohokkaan, macaron-leivosten ja klassisen juustokakun valmistaminen vaatii kärsivällisyyttä ja ennen kaikkea oikean ajoituksen. Nyt M Chef -tekniikka antaa näille herkille taikinoilla ja täytteille juuri oikean määrän energiaa, jolloin lopputuloksesta tulee täydellinen.

Jos tapanasi on loihtia hetken mielijohteesta juhla-ateria pakastekakkujen ja muiden ainesten avulla, Dialog-uunista on sinulle apua: se sulattaa kakun tasaisesti reunasta reunaan vain 30 minuutissa. Sama koskee muita pakasteita ja pakastettua kalaa.

M Chef nostaa kotiruoan aivan uudelle tasolle

Mullistava M Chef -kypsennystapa kehitettiin erityisesti kotikokkien tarpeisiin. Dialog-uuni sopii erinomaisesti harrastelijakokkien kokeiluihin ja kutsuja järjestäville, jotka haluavat älykkään teknisen avustajan valmistaessaan erityisen haastavia ruokia.


Teksti: Jessica Seiffert
Valokuvat: Miele

Sivun alkuun