Rakkaus kahviin tarjoillaan kupista

Matthias Petersin rakkaus kahviin johti uuden kahvisekoituksen kehittämiseen.

Matthias Peters ei voi kuvitella elävänsä päivääkään ilman kahvia. Onneksi hänen ei tarvitsekaan: hän on luonut Miele Black Edition N°1 -sekoituksen, joka toimii aina.

Matthias Peters ei voi kuvitella elävänsä päivääkään ilman kahvia. Hän aloittaa jokaisen aamun kupilla kuumaa. Hänen perimmäinen tavoitteensa on puhdas nautinto. Vollmer Privatrösterei -kahvipaahtimon toimitusjohtajana hän toteuttaa omaa kahviharrastustaan myös työssään. Hän halusi uudesta sekoituksesta mahdollisimman monipuolisen version, joka maistuu yhtä hyvältä niin espressona, kermakahvissa kuin latte macchiatossa.

Niinpä hän kokeili ja maisteli – ja kokeili vielä vähän lisää. Hän sekoitti erilaisia ​​lajikkeita, kokeili erilaisia ​paahtoasteita, maisteli yhä uudestaan ja muunteli reseptiä, kunnes oli tyytyväinen. Tämän jälkeen hän esitteli sekoituksen Mielelle, jossa luomuksesta pidettiin. Petersin mukaan täydellisessä kahvissa on kuitenkin kyse muustakin kuin omaperäisestä sekoituksesta: se tarvitsee myös paljon aikaa ja huomiota. Saatuaan Mielen puolelleen hän palasikin takaisin kahvikoneiden ääreen ja teki vielä lisää makutestejä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Nykyään tämä hienojen vivahteiden asiantuntija tuottaa Miele Black Edition N°1 -sekoitusta omassa paahtimossaan.

Peters paahtaa kahvipapuja lyhyen aikaa, vain 20 minuuttia, jonka kuluessa ne halkeavat ja vapauttavat arominsa. Hän välittää myös ympäristöstä ja käyttää vain luonnonmukaisesti viljeltyä reilun kaupan kahvia. Hän uskoo vilpittömästi, että hänen rakkautensa kahviin voidaan aistia sen mausta.

Toimittaja: Maria Berentzen
Kuvat: © Miele

 

Sivun alkuun