EtusivuKäyttökohteetHofburgin palatsi

Hofburgin palatsi

Monarkian elävä historia: Hofburgin keisarillisessa palatsissa on linnan kappeli, jonka sunnuntaimessuissa Wienin poikakuoro laulaa. Kuuluisat lipizzanhevoset asustavat Stallburgissa ja esiintyvät katselijoiden iloksi läheisen Espanjalaisen ratsastuskoulun areenalla. Itävallan kansalliskirjastossa on korvaamaton Habsburgien kirjakokoelma sekä yksi maailman kauneimmista kirjastosaleista.

Vallan ja eleganssin keskus

Hofburgin keisarillinen palatsi toimi Hapsburgin dynastian residenssinä yli 600 vuoden ajan, suku hallitsi sieltä käsin 1200-luvulta aina monarkian kukistumiseen eli vuoteen 1918 asti. Tänä aikana ja vielä tämän jälkeenkin, Hofburgin palatsi kehittyi yhdeksi Euroopan historian keskeisistä tapahtumapaikoista. Koska jokainen hallitsija halusi lisätä residenssiin uuden siiven tai osan, Hofburg laajeni vähitellen “kaupungiksi kaupungin sisällä”.

Nykyään rakennuskompleksin kokonaisala on noin 240 000 m² ja se muodostuu jopa 18 osasta, 19 linnanpihasta ja 2 600 huoneesta, joissa asuu ja työskentelee yhteensä noin 5 000 ihmistä. Kun Hofburgin palatsi isännöi valtiollisia päivällisiä tai vaikka vähän pienempääkin tapahtumaa, alkuperäiset kuninkaalliset hopeat otetaan esiin, ja pestään perusteellisesti ja hellävaraisesti Miele Professionalin aterinten pesuun tarkoitetuissa astianpesukoneissa. Molemmilla koneilla saavutetaan yhtä erinomaisia tuloksia, kuin pikkutarkalla ja aikaa vievällä käsin puhdistamisella, jonka hoitivat varta vasten tehtävään koulutetut hopeankiillottajat. Nykyään aterimia ei useimmiten tarvitse edes erikseen kiillottaa, mikä on selvä etu, kun katettavana on pöydät 200 hengelle.

Tarvitsetko yksilöllistä tukea?

Kaikki yhdeltä toimittajalta: Miele Professional vastaa tarpeisiin pyykinhuollosta laboratoriopesukoneisiin. Tarjoamme asiakaskohtaisia ratkaisuja, jotka on viimeisintä yksityiskohtaa myöten räätälöity juuri sinun toimintasi tarpeisiin.

Lue lisää asiaan liittyvistä käyttökohteista

Voit varmistua asiantuntemuksestamme myös muiden referenssikohteiden avulla