Suuri määrä laseja tummaa taustaa vasten
EtusivuTietohubiBlogiSinnerin ympyrä: Hygieeniseen pesuun

Sinnerin ympyrä: Hygieeniseen pesuun

Whitepaper
Huulipunaa punaviinilasissa, ruokajäämiä haarukassa, tahrainen kalvo lautasissa: Vieraat eivät suvaitse likaisia astioita. Ensivaikutelma on tärkeä! Me haluamme antaa sinulle tietoa, vinkkejä ja kikkoja, joilla varmistat, että vieraat tuntevat olonsa kotoisaksi heti pöytään istuessaan.
Jaa tämä sivu
Onnistunut
Linkki on kopioitu

Osatekijöiden vuorovaikutus

Mitkä osatekijät ovat tärkeitä, kun halutaan saada astiat ja aterimet puhtaiksi?

Jokaisessa pesuohjelmassa on neljä vaikuttavaa osatekijää:

  • Lämpötila
  • Aika
  • Kemikaalit
  • Mekaaninen toiminta

Miten nämä osatekijät ovat yhteydessä toisiinsa?

Jokaista näistä neljästä osatekijästä voidaan vapaasti painottaa ja muuttaa tarpeen mukaan. Tärkeää: Kun kahta tai useampaa osatekijää muutetaan, on tärkeä tarkastella osatekijöiden keskinäisiä riippuvuuksia, jotta varmistetaan sama erinomainen puhdistusteho. Esimerkki: Jos lämpötilaa alennetaan, ohjelma-aikaa on vastaavasti pidennettävä.

Mikä vaikutus eri osatekijöillä on?

Lämpötila

Lämpötila nopeuttaa pesuaineen ja huuhtelukirkasteen ainesosien aktivoitumista ja nopeuttaa lian, etenkin rasvan irtoamista pestävistä astioista. Tärkeää: Osatekijöiden tulee olla pestävien astioiden ja likaisuusasteen mukaisia. Jotkin materiaalit, kuten lasi, eivät kestä korkeita lämpötiloja. Kuumuudelle altistaminen saattaa muuttaa useiden likatyyppien rakennetta, mikä tekee niistä vielä hankalammin irrotettavia. Tämä pätee esimerkiksi proteiineihin.

Aika

Pitä pidempi ohjelma-aika, sitä parempi puhdistusteho, pidennetty pesu ja sen väliin sijoitetut liotusjaksot vaikuttavat positiivisesti pesutulokseen. Mutta jos tavoitteena on mahdollisimman lyhyt ohjelma-aika, ajan lyheneminen on kompensoitava muilla osatekijöillä.

Kemikaalit

Kemikaalien (pesuaineiden) tarkoitus on poistaa ja irrottaa likaa. Kemikaalien käytössä tärkeää on oikea annostus, oikea pitoisuus ja käytettävien kemikaalien laatu. Kohdennetut ainesosat varmistavat täydelliset ja hygieeniset pesutukokset tiettyjen lipatyyppien (rasvat, proteiinit, tahrat) osalta – pesuaine voi samalla olla kemialliselta koostumukseltaan mietoa tai syövyttävää. Mitä korkeampi pitoisuus ja syövyttävämpi koostumus, sitä parempi puhdistustulos. Mutta ole varovainen: Liian syövyttävät ainesosat ja äärimmäisen suuret pitoisuudet voivat vahingoittaa sekä astioita että konetta.

Mekaaninen toiminta

Mekaaninen toiminta varmistaa, että lika irtoaa astioiden pinnalta. Altaassa käsin pestäessä harjaaminen ja hankaaminen edustavat mekaanista toimintaa, asianpesukoneessa taas pumpun ja suihkuvarsien kierrättämä vesi ajaa saman asian.

Mikä on veden merkitys?

Vesi toimii muita osatekijöitä kuljettavana väliaineena. Sitä tarvitaan kemikaalien liuottamiseen, lämmön siirtämiseen pestäviin astioihin ja sillä on suuri merkitys myös mekaanisen voiman käytössä. Prosessissa veden ominaisuudet vaikuttavat lopputulokseen. Huomaa: Vaikka vesijohtovesi on juomakelpoista, se ei välttämättä ole parasta mahdollista astianpesuun.

Yhteenveto

Kun halutaan saavuttaa hyviä pesutuloksia ja samalla säästää luonnonnvaroja, on erityisen tärkeää, että astianpesukoneen asetukset ovat oikeat ja että käytetään tarkoitukseen parhaiten sopivia kemikaaleja. Sinnerin ympyrän kaikkien neljän tekijän täydellinen vuorovaikutus takaa keittiön prosessien sujuvuuden ja antaa vieraille hyvän ensivaikutelman, joka säilyy.

Tarvitsetko yksilöllisiä neuvoja?

Miele Professionalilta saat kaiken yhdeltä ja samalta toimittajalta pesu- ja desinfiointikoneista höyryautoklaaveihin ja pyykinhuoltoon. Meiltä saat mittojesi mukaisia järjestelmäratkaisuja, jotka on räätälöity juuri sinun laitoksesi erityisvaatimusten mukaan, pienintä yksityiskohtaa myöten.